שאלת ליקר

123dagmaluach

New member
שאלת ליקר

הי. רציתי לדעת האם מישהו מרוקחי הליקרים כאן ניסה להכין ליקר ליצ'י מליצ'י מקופסאת שימורים. ממש בא לי לנסות, אבל זו לא העונה של הליצ'י וחשבתי לנסות עם ליצ'י משומר. מה דעתכם?

MidNight Flame

New member
הממממ...

לא יצא לי לנסות להכין ליקר עם ליצ'י משומר אבל ניסיתי להכין ליקר עם אננס משומר ויצא זוועה. את המסקנות תסיק לבד. בהצלחה בבחירה, מייק.

dusa

New member
אני הכנתי מליצ'י אמיתי ויוצא מדהים!

תחפש בחיפוש לפי אננס, כי אני זוכרת שסער בזמנו ניסה עם אננס ונתן איזשהם הוראות כלליות, לדעתי תוכל לעשות אותו הדבר עם ליצ'י.

סער א

New member
אני לא ממליץ להכין משימורים

נכון הכנתי מאננס ויצא מעולה אבל עדיין אני לא ממליץ להכין משימורים

123dagmaluach

New member
תודה רבה לכולכם

אוף, אבל איזה באסה, אין כמעט פירות שווים עכשיו בעונה שאפשר להכין מהם ליקרים.יש לי בקבוק כוהל ובקבוק וודקה שיושבים ומחכים.

Maorah

New member
נצל"ש... סירופ סוכר ללימונצ'לו...

היי :) התחלתי להכין לימוצ'לו שבוע שעבר, העסק יושב לו כבר 10 ימים והקליפות לבנות וממש יבשות, זה הזמן להוציא? ולקראת השלב הבא חיפשתי פה בפורום קצת מידע על היחס בין הסוכר למים הבנתי שהכי מתאים זה יחס של 1:1 השאלה היא איך? כוס סוכר על כוס מים? חשבתי להחליף רבע מהסוכר לסוכר חום מישהו ניסה? ואם כבר אז... צריך לסננן עם חיתול, רק שאין לי אחד :\ סתם חולצה גם יעבוד? תודה מראש לעל העונים :) ותחילת שבוע נעים ופחות קררררר

123dagmaluach

New member
מי סוכר וסינון

לגבי המי סוכר, זה תלוי במתכון שאתה עובד לפיו אבל כשכתוב יחס של 1:1 הכוונה היא לכוס סוכר מול כוס מים או כוס וחצי סוכר מול כוס וחצי מים או שתי כוסות סוכר על שתי כוסות מים וכו' לפי המתכון. לא ניסיתי מעולם עם סוכר חום, אולי המומחים האחרים כאן יוכלו לעזור בקטע הזה. לגבי החיתול, אני עובדת עם פד גזה. גש לבית מרקחת של קופ"ח, ותבקש את הרפידה הגדולה ביותר שיש להם באריזה סטרילית. זה מין מרובע קטן כזה של בערך 10X10 וזה עולה 50 אג' ליחידה. בהצלחה

Schnaps

New member
חיתול? אף אחד לא הזכיר חיתול..

מה עושים עם החיתול? ואיך עושים את זה? אני משער שזה קשור לסינון איכשהו, אבל... בשביל מה?

123dagmaluach

New member
זה בהחלט בשביל הסינון

כשמכינים ליקר הרי משרים פירות/תבלינים/מה שזה לא יהיה באלכוהול/סוכר, לאחר תקופת המיצויי של הטעם של הפרי יש להפריד בין הנוזל לבין הפרי. על מנת שהנוזל יהיה כמה שיותר צלול, מסננים אותו דרך משהו שהוא יותר דק ממסננת חורים רגילה. ניתן להשתמש בבד חיתול כזה כמו של התינוקות (רצויי שלא יהיה משומש) או בפד גזה או במפת שולחן ישנה או כל חומר אחר שהוא לא עבה מידי כך ששום דבר לא יעבור דרכו, אבל גם לא דק מידי, כך שכן יפריד בין כל החלקיקים הקטנים שלא צריכים להיות על הנוזל בסופו של דבר. בהצלחה.

למעלה