שאלת לימודים

DadleFish

New member
רק אקדמי,

וזה לא רלוונטי למי שעשה תואר בתיכון, אלא רק לעתודאים.

אמיר ט

New member
לא מדויק

זה הכל תלוי אם אתה חותם כמו עתודאי. העניין של זירוז דרגות נחשב בחלק מה"דיל" של עתודאים, אבל גם כאלה שלמדו וסיימו תואר לפני הצבא, וחותמים 3 שנים (ולפעמים אפילו שנתיים) מקבלים את התנאים האלה, הם גם מקבלים קמ"א וקא"ב אם הם לא יוצאים לקורס קצינים...

Zack DA

New member
10 שנים קדימה ?

יש לי עוד 3.5 וחצי שנים לשרת, והשאלה היא האם הן יהפכו ל- 6 או לא... העניין הוא, שאני לא רוצה לפספס את הרכבת של הדרגות במידה וארצה להשאר שם בסופו של דבר.

DadleFish

New member
אל דאגה, לא תפספס כלום

התכוונתי לאופציה של יציאה ללימודים, לא לימודים תוך כדי הצבא (שאין שום סיבה שתחתום בגללם - מצד שני כנראה שפשוט לא יאשרו לך אותם, אלא אם תעשה את זה בפתוחה, ושם אין תואר שני למעט מדמ"ח אם אני לא טועה).

אתה טועה!

באו"פ יש תואר שני במדעי המחשב, מחשבה ביולגית, דמוקרטיה ומנהל עסקים. אני משערת שהראשון או האחרון יעניינו את צחי. לגבי לימודים תוך כדי צבא - כן יש סיבה לחתום בגללם, כי אז אתה מקבל את התנאים של עתודאי, שזה אומר גם כמות מסויימת של שעות בשבוע על חשבון העבודה המוקדשות ללימודים וגם השתתפות בשכ"ל.

DadleFish

New member
מגניב,

לא ידעתי שיש את שלושת האחרונים. הם כנראה נוספו בשנה האחרונה כי בדקתי בשנה שעברה והיה רק מדמ"ח... לגבי לימודים תוך צבא, תפרידי בין שתי שיטות. יש לימודים מלאים - שזה אומר שאת יוצאת מהצבא לשנתיים או שלוש, ועל כל שנה כזו את חותמת שנתיים קבע. מה שאומר שבשביל תואר של שלוש שנים אתה בעצם מתחייב 7 שנים קדימה. בשנות ה-20 לחייך, זו החלטה מכרעת. אופציה אחרת היא לימודים חלקיים, לפיהם נותנים לך ללמוד 10 שעות בשבוע, מתוכן 4 שעות ע"ח הפעילות (בד"כ), ובנוסף יש אפשרות לקבל מלגה בגובה של עד 50%.

הם קיימים לפחות 3 שנים

דמוקרטיה ומדעי המחשב היו באו"פ עוד לפני (או הגיעו יחד איתי)... כאמור, התכוונתי לאופציה השניה. האופציה הראשונה, ממה שנאמר לי, גם ככה לא יותר מדי ריאלית עבור בוגר תואר ראשון שלא במסגרת העתודה (כי גם ככה לעתודאים בקושי יש תקנים לזה)...

selalerer

New member
להחליט דברים מראש.

אני באופן כללי נגד לתת למשהו כמו "אני לא יודע אם אני רוצה להיכנס למסלול של 10 שנים" לעצור אותך, כך עוברים שנות נעוריך ואתה לא משיג דברים שדורשים השקעה של זמן. באופן כללי בד"כ ניתן להפסיק מסלולים כאלה באמצע אם מה שאתה לומד לא מוצא חן בעינייך, אבל זה נכון לאזרחות ולא לצבא. אל תתחייב לכלכך הרבה זמן על משהו שעלול להשאיר אותך כלוא אח"כ בתוכו, אבל אחרי שתצא לאזרחות אני בהחלט ממליץ לך גם ללכת על מסלולים ארוכי טווח אם הם נראים לך מעניינים מספיק.

DadleFish

New member
מסכים. אלו שני דברים שונים לגמרי,

להחליט ולהתחייב לעצמך בלבד, מול להתחייב לגוף חיצוני. בכלל אני נגד להתחייב למוסדות, בטח מוסדות כמו צה"ל.

Zack DA

New member
אה, ומה זה "גמו"שים" ?

ויש מסלול לימודי כמו שתארתי ששמעת עליו ? שהוא תואר שני ?

IdanR

New member
גמו"ש = גמול תשלום.

המשכורת בקבע משתנה בהתאם למידת ההכשרה שלך. ככל שעברת יותר קורסים והשתלמויות, ככה תקבל יותר גמו"שים. כמו גם לגבי תארים, בין אם טכנולוגיים ובין אם אקדמאיים.. קורסים בסיסיים וטרום-צבאי לא נחשבים בחישוב גמו"שים. בכל אופן, אני מניח שאתה יכול לעשות תואר שני בהנדסת תוכנה.

אמיר ט

New member
גמו"ש = גמול השתלמות...

גמוש מתחלק לרמות, יש מתחיל בגמו"ש א', שזה בערך 400 שעות. זה אומר שאחרי שעברת 400 שעות בקורסים שמוכרים לגמו"ש אתה זכאי לתוספת שכר מסוימת. אחרי שיש לך גמוש א' אתה מתחיל לצבור שעות לגמוש ב' וכן הלאה וכן הלאה. בצבא יש את הגמוש להנדסאים, טכנאים, וגם לקצינים אם אני לא טועה, וכאן בעצם נכנס העניין של עתודאים, כי הם נחשבים כקיצינים (גם אם לא עשו קורס קצינים ואין להם דרגות כתף של קצינים). אם אני לא טועה, וכאן דווקא יש סיכוי שאני טועה, לקצינים הקורס קצינים נחשב לגמוש א'.

codec

New member
אתה לא טועה

קצין = סבלת, הוגמ"שת! (אבל שלא יגידו שאני מעודד ללכת לעתודה, כי אני לא אוכל להסתכל על עצמי אח"כ)

ברנדל

New member
ברור שיש משהו כזה

זה בדיוק התואר שעשיתי, וזה נקרא הנדסת מערכות מידע אני למדתי את זה באונ' בן גוריון אם תרצה יותר מידע תפנה אלי

למעלה