שאלת לימודים

Zack DA

New member
שאלת לימודים

אני יודע שמוקדם לדבר על זה (בטח כל עוד אני מתחיל שירות צבאי) אבל רציתי לשאול - למי שיש תואר ראשון במדמ"ח, ורוצה לעשות תואר שני, אבל לא ממש במדמ"ח אלא יותר בקטע של ניהול פרוייקטים או הנדסת פרוייקטים גדולים. יש משהו כזה ?

DNile

New member
בכלל לא מוקדם..

יש לא מעט אנשים שמתגייסים עם תואר שני ביד כבר, וכל מי שמתגייס עם תואר ראשון מתחיל ישר בתואר שני. זה גם תורם לגמו"שים, גם תורם להשיג דירוג מחקר, גם תורם לך. תלוי במקצוע שלך(לא יודע איך זה צריך להיות אצלך) הצבא אפילו יאשר לך לצאת ללימודים תוך כדי העבודה. לגבי הלימודים - הכי טוב שתבדוק מול האוניברסיטאות השונות(לכולן יש אתרים, הסברים על הפקולטות וכמובן ייעוץ אקדמאי) איזה תוכניות הם מציעים, ואיך זה ישתלב לך עם השירות הצבאי. תואר שני זה משהו שאתה יכול לפרוש לך ככה על גבי 3 שנים, די והותר זמן עד לקבע.

Zack DA

New member
נראה לך סיבה לחתום עתודאי, אפילו ?

בהנחה כמובן ומישהו בצבא היה מוכן לעסקה כזו.

DNile

New member
תלוי.

קודם כל בשביל לעשות תואר שני במסגרת עתודה אתה חייב יחידה מאמצת(מה שאומר שאתה גם תלמד מה שהם רוצים שתלמד). בכל מקרה, לא. ממש לא. שלא תעז לחתום אפילו יום אחד נוסף של קבע בשביל ללמוד על חשבון הצבא. זה לא שווה את זה.

Zack DA

New member
זאת נקודה מעניינת.

השאלה היא, האם להשאר בצבא זה רעיון כל כך גרוע ? גם אם אוהבים את העבודה ? גם אם מתקדמים בסולם הדרגות ? באיזה מובן זה לא שווה את זה ?

DNile

New member
לא, לא רעיון גרוע,

אבל כן רעיון שצריך לשקול בכובד ראש, ובטח שבטח לא להחליט עליו בשנה הראשונה שלך בתפקיד. יש הרבה בלאי בצבא, אפילו ביחידות טכנולוגיות מתקדמות, שכל חייל שם הוא שפיץ ותותח, רק אחרי שתהיה מספיק זמן בפנים תוכל לעשות את ההחלטה. התקדמות בסולם הדרגות זה משהו שלוקח המון זמן והשקעה. זה לא כמו באזרחות שאתה נבחן רק על פי הכישורים שלך. קידום בצבא לוקח המון זמן, המון דם, המון יזע, והמון דמעות.(טוב, נו, חיילים לא בוכים). מצד שני, העבודה בצבא מוסיפה הרבה דברים שאין לך בעבודה טכנולוגית רגילה. מלבד מה שאתה עושה בתפקיד, יש תמיד את המימד הבטחוני שמצטרף לזה. אם אתה בן אדם ששואף להשיג כוח והשפעה בתחומים כאלה, יכול להיות שקריירה צבאית מתאימה לך. חוץ מזה? תלוי איפה אתה משרת, הצבא גם יכול לתת לך "חממה" להתפתח בה. ישנם יחידות שיתנו לך להתעסק עם מערכות מאוד מאוד מתקדמות, ועם טכנולוגיות שבמרבית המקומות האזרחיים עוד לא התחילו לגעת בהם. גם מבחינת אלגוריתמיקה, לא חסרים דברים מעניינים לעשות בעניינים בטחוניים. מצד שני? אתה גם תהיה יחסית מוגבל בתחום עיסוק שלך. זה לא תדיר שאנשים קופצים הלוך ושוב בין יחידות. אם היום אתה רוצה לעסוק בעיבוד אותות, מחר בעיבוד תמונה, ומחרתיים תקשורת אופטית, באזרחות יהיה לך יחסית יותר פשוט לעבור ממקום למקום. בקיצור, יש כל כך הרבה שיקולים מאחורי זה, וזה מאוד תלוי במקום שבו אתה נמצא, ובך עצמך. ובכללללל מקרה, סביר להניח שאף אחד לא יציע לך תוכנית שירות שכזאת בזמן הקרוב. כמו שאתה צריך להעריך אם קריירה צבאית מתאימה לך, היחידה שלך צריכה להחליט אם אתה מתאים להם לקריירה צבאית.

DadleFish

New member
נהפוך הוא,

קידום הדרגות בצבא הוא אוטומטי עד לסא"ל, ולא רק שהוא לא דורש מאמץ כמו באזרחות - הוא למעשה לא דורש שום דבר. רק פז"ם. העניין הוא, צחי, שאתה הולך להחליט היום החלטה שתקבע לך 10 שנים קדימה בחיים. אם אתה חושב שאתה מוכן לזה היום, סבבה. מעטים האנשים שבאמת מודעים להחלטה שהם לוקחים. תחשוב על עצמך בגיל 28 ותחשוב טוב אם מתאים לך להישאר במערכת הצבאית - שהיא (מנסיון) מערכת מאוד מגבילה ומאוד מתסכלת, שעושה ממך בורג קטן במערכת בירוקרטית ענקית.

IdanR

New member
זה לא מדויק ...

היציאה לקצונה עצמה נחשבת כמעין סוג של קידום.. צריך להיות מתאים. ואז, ההבדל בין סג"ם לסגן הוא אכן לפי פז"ם בלבד, אבל כל שאר דרגות הקצונה תלויות בקידום תפקיד. (כמובן שלקצינים אקדמאיים יותר קל לקבל דרגת סרן)

DadleFish

New member
אתה טועה.

סרן מקבלים אחרי 3 שנים מהסגן באופן אוטומטי, ורב-סרן מקבלים אחרי 4 שנים מהסרן - באופן אוטומטי. אין שום קשר לתואר. עתודאים, אם לזה התכוונת בקצינים אקדמאיים, מקבלים סרן אוטומטית עם כניסתם לקבע (בתנאי שהם קצינים), או קא"ב (קצין אקדמאי בכיר) אם הם לא עשו קצונה. הדבר היחיד שלגביו אתה צודק הוא עניין הקצונה. אבל שוב, בדומה לתשובתי מלמעלה, עם איך שאני מעריך את צחי - אם הוא רק ירצה, יוציאו אותו לקצונה.

Zack DA

New member
תודה על הקרדיט, הבעיה היא

שבלי "עסקת פז"מ", קורס קצינים, שאליו אצא נניח עוד שנה-שנה וחצי, יביא אותי לדרגת סג"מ, כלומר אני מפסיד שנתיים עד שנתיים וחצי של פז"מ קצונה !

אני לא בטוחה שזה נכון

ממה שהבנתי, היום (בעבר זה לא היה), על מנת לקבל רס"ן אתה צריך, חוץ מהפז"ם, גם לעמוד באילו דרישות לימודיות (לא יודעת אם חובה תואר אקדמי). אבל אני לא בטוחה ב100% שזה נכון אז לא לקטול אותי אם זה לא. לגבי יציאה לקצונה - זה לא ממש עניין של הערכה, אם יש לו (ויש לו) נתונים מתאימים הוא יקבל זימון למבדקי קצונה.

DadleFish

New member
שתי טעויות בהודעה אחת? נו נועה...

לא, רס"ן לא צריך תואר. ואם המפקד שלו לא רוצה שהוא יהיה קצין - הוא לא ייצא לקצונה. As simple as that. חוות הדעת העיקרית היא בידי המפקד הישיר, ופיקוד היחידה שבה הוא נמצא. אבל שוב, אני לא דואג לצחי. הוא אמנם פאשיסט וגזען, אבל הוא בחור רציני.

DNile

New member
עד רב סרן,

אבל יש גם נושא של קיצוצים, והפסקת שירות. כשצריך לקצץ ב3 תקני סרן, מפקד היחידה יצטרך לשבת ולחשוב איזה 3 סרנים הוא הכי פחות רוצה.

DadleFish

New member
נכון מאוד,

ומתוך היכרות קרובה של כמה שנים טובות עם האוכלוסיות האלו יש לי הרגשה שצחי לא יהיה בין המפוטרים.

Zack DA

New member
תודה על הקרדיט, אבל:

בלי "עסקת פז"מ", קורס קצינים, שאליו אצא נניח עוד שנה-שנה וחצי, יביא אותי לדרגת סג"מ, כלומר אני מפסיד שנתיים עד שנתיים וחצי של פז"מ קצונה !

mooznach

New member
לא לפי מה שאני ראיתי.

בכל מקרה, אם מקבלים סגן עם סיום קורס קצינים, מי בדיוק מקבל סג"מ?

כולם מקבלים סג"מ

חוץ מבעלי תואר אקדמי, המקבלים סגן (אולי גם בעלי תואר טכנולוגי, לא יודעת).

למעלה