שאלת לחץ...

d a p h n a

New member
איך בוחרים מוסד?

קודם כל, צריך להבין שדוקטורט לא בוחרים לפי מוסד. דוקטורט בוחרים לפי אנשים. כלומר, אתה רוצה להרשם למקומות שבהם עובדים האנשים המובילים בתת-התחום שמעניין אותך, ורצוי במקומות שבהם עובד יותר מאדם אחד בתחום הזה (מהסיבה הפשוטה שאתה לא רוצה להיות תקוע אם אותו אדם עובר למוסד אחר). לפעמים מוסד שכמוסד הוא פחות יוקרתי או אלטיסטי, יכול להיות המקום הכי מצויין בשבילך.

כך שאתה לא צריך לנסות לברר מה ההתמחות של המוסד ובודאי לא ליצור קשר עם כל חברי החוג. אתה צריך לגלות מי האנשים שעובדים על הנושאים שמעניינים אותך ואיפה הם יושבים.

איך עושים את זה?

1. אתה מחפש מאמרים מובילים בתחומים שמעניינים אותך, ובודק איפה האנשים שכתבו אותם מלמדים.

2. אתה הולך לאנשי סגל בארץ שאיתם עבדת (למשל המנחה למאסטר אם עשית כזה), ומדבר איתם על מה המקומות שיתאימו לך.

לגבי תחרותיות, אני אמנם לא מתחום מדעי המחשב, אבל התחושה שלי היא שברוב המוסדות האקדמיים יש בסך הכל אווירה די טובה בין הסטודנטים.
מבחינת "קבור" כל הזמן - קודם כל צריך לקחת בחשבון שתכניות דוקטורט טובות הן מאוד תובעניות בזמן. אבל, אם תהיה קבור כל הזמן או לא תלוי בעיקר בשני דברים:

א. המנחה שלך, ועד כמה הוא דורש שתראה את פרצופך במשרד השכם והערב. זו דינמיקה שאני לא מכירה כל כך טוב לגבי מדעי המחשב. בתחום שלי (היסטוריה) המנחה שלי היה מדבר איתי פעמיים בסמסטר, וחוץ מזה אף אחד לא בדק איפה אני ומה אני עושה (למעט כשהייתי צריכה ללמד). אני לא יודעת אם מדעי המחשב נהנים מאותו החופש, או שזה תחום שיותר קרוב למדעי המעבדות לסוגיהם שבהם אנשים צריכים לשבת במעבדה שעות רבות.

ב. בך עצמך, ובאיך אתה שולט בזמן שלך.

אני אגיד כאן דברים שהם קצת דברי כפירה בתפיסה של הדוקטורט כמפלצת זמן שדורשת להשקיע את כל חייך בפרוייקט. כשאני למדתי לדוקטורט, זו היתה תכנית מאוד תובענית וקשה, במיוחד בשלב הקורסים - ובכל זאת לאורך כל שנות הדוקטורט שלי היה די נדיר שעבדתי בערב או בסוף שבוע. היו כמה מקרים בודדים של לחץ נקודתי שבגלל נסיבות אלו ואחרות הייתי צריכה לעבוד מעבר. אבל באמת שכמעט כל ערב וכל סופ"ש היה פנוי לבלות עם בן זוגי.
עשיתי את זה בין השאר כי אני טובה מאוד בעבודה מהירה בפרקי זמן קצרים (ופחות בעבודה מתמשכת מרתונית לאורך זמן). אבל בין השאר גם עשיתי את זה כי הייתי קמה בבוקר ביחד עם בעלי (שעובד בהייטק), הלכתי לעבודה בבוקר, והייתי עובדת עד אחר הצהריים. רבים מהקולגות שלי היו מתחילים לעבוד רק בצהריים, ואז מוצאים את עצמם בספרייה באמצע הלילה. אני הייתי מתייצבת בספרייה עם הפתיחה בבוקר, ועובדת עד אחר הצהריים או עד שבעלי היה יוצא מן העבודה ואוסף אותי, תלוי בעומס.

אני לא חושבת ששיטה אחת עדיפה על השנייה (אני חושבת שבשביל הרבה אנשים לקום מאוחר ולעבוד עד מאוחר יותר טוב). אבל, אני כן אומרת שאם חשוב לך לבלות זמן עם אשתך, אז חלק מהעניין הוא משמעת עצמית של להתייחס לעבודה על הדוקטורט כאל משרה מסודרת שמתחילים בבוקר ומסיימים בערב בשעה נורמלית, ולעבוד קשה במהלך היום כדי להשאיר את שעות הערב והסופ"ש פנויים.

UriCS

New member
זוכת פרס התשובה הכי אינפורמטיבית

ממש תודה על התשובה :) עזרת המון!

Philip Jr

New member
בתור בחור נשוי באורבנה-שמפיין..

עם חברים/מכרים במדמ"ח, אני רוצה לעודד אותך - אני לא חושב שיש תחרותיות יתר אצלנו, או שאנשים בהכרח "קבורים" בעבודה כמו בהייטק.

קודם כל דפנה נתנה תשובה נהדרת כהרגלה, ואני חותם על כל מילה. בתור אדם נשוי בעצמי, גם אני מציב גבולות מאד מסוימים על שעות העבודה, גם אם זה עולה לי קצת בפרודוקטיביות. אני גם מאז ומעולם עבדתי יותר טוב תחת לחץ, ודווקא מספיק יותר כאשר יש לי יותר דברים בצלחת.. לא חושב שחבריי שתקועים במחלקה בתשע בלילה בהכרח מספיקים יותר, פשוט אין להם סיבה מיוחדת לחזור הבייתה (והאמן לי - הם לא מרוצים מכך בכלל).

בנוסף, אני מחזק את דבריה של דפנה - מצבך יהיה מאד תלוי במנחה ובאווירה המחלקה הספציפית, ואפילו בתחום העיסוק הספציפי שלך. חבר שלי במדמ"ח עובד עם ה - SUPER COMPUTERS שלנו, והוא לא ממש יכול לעבוד מהבית לאור זאת.. אבל אני יודע בוודאות שיש כאלו במדמ"ח שלחלוטין יכולים לחזור הבייתה ומקסימום לעבוד קצת מהבית במקום להיות במחלקה עד שעות מאוחרות.. ואז לאכול עם אשתך, לנוח קצת..

בקיצור, לגבי השאלה השנייה, אתה מוזמן לשוחח איתי בהמשך ואשמח לייעץ. לגבי השאלה הראשונה אני חושב שדפנה ענתה על הכל..

טומי223

New member
חברים, חייב לציין ש...

אני חייב לציין שהפורום הזה ממש עוזר לי להבין איך הדברים עובדים
באמת, שאפו לכל מי שהקדיש מזמנו, על מנת שאנשים כמוני ייבחרו בהחלטה הנכונה עבורם!

UriCS

New member
GRE ו toefl

הי,
לא הספקתי להגיב מוקדם יותר.
אני עשיתי GRE לפני איזה חודשיים, ולמדתי בעיקר איך לכתוב מאמרים מוצלחים (אם כי התאמנתי גם קצת עם השאר) כי היה לי ברור שעם השאר אני אסתדר. אחרי זה, עשיתי toefl ובו למדתי כמעט רק לדיבור כדי להתאמן על לענות תשובה של דקה, שהיה לי לא פשוא בלי להתחיל לקשקש אוף טופיק. בכל מקרה, הרגשתי שהכתיבה הייתה אפס מאמץ, כי למדתי את זה ל GRE. ברטרוספקטיבה אני שמח מאד על איך שעשיתי את זה.

מקווה שעוזר,
אורי

UriCS

New member
טוב לשמוע...

תודה על התשובה המנחמת... אני חושב שזה ככה גם בתעשייה, שמי שלא חשוב לו לחזור הביתה מוצא סיבות להישאר עד מאוחר.
ותודה :) אני אולי אפנה אליך בפרטי אם יהיו לי שאלות בנושא.

Philip Jr

New member
בשמחה..

ואני אומר כך - חשבתי על המעבר הזה עוד לפני שפגשתי את אשתי.. אני לא בדיוק בטיפוס הספונטני
אחרי שנה וקצת פה באילינוי, אני לא יודע איך הייתי עושה זאת לבד.. אין ספק שאני מקדיש פחות זמן לעבודה כי אני רוצה לבלות זמן איכות עם אשתי, אבל התמיכה שלה והכוחות שאני מקבל מהזמן שלנו ביחד שווים הרבה הרבה יותר מהזמן שאני "מפסיד". אגב, בסמסטר הבא גם אשתי מצטרפת למניין הסטודנטים, מתחילה MBA.. כך שאולי שנינו פשוט נהיה קבורים בלימודים ובעבודה

למעלה