שאלת כשרות

moomoy

New member
שאלת כשרות

אם מטגנים בשמן קציצות המכילות עוף, כלומר רוב הקציצות הם לא מעוף, אבל יש בהם רכיבי עוף, אבל זה לא משנה כי הם בחזקרת בשריות . נחזור לשאלה, נניח וטיגנו קציצות אלו בשמן ולאחר הוצאת הקציצות השתמשו בשמן לטיגון חצילים או גמבות וכדומה, האם מי שאכל מאותם גמבות מטוגנות או חצילים צריך להמתין 6 שעות? אף על פי שהוא לא אכל בשר, אלה גמבות שטוגנו בשמן שלפני זה טיגנו בו קציצות שהן בחזקת בשריות?

תודה
 
תגובה

מה זה חזקת בשרי? מאכל לא יכול להיות בחזקת בשרי, או שהוא בשרי או פרוה, כלי יכול להיות בחזקת בשרי.
לכן אם הקציצות הם בשריות כי הם מכילות רכיבים של עוף ועוף הוא בשר אז צריך להמתין 6 שעות כי הרכיבים התערבבו בשמן שבו טוגנו החצילים.
 
למעלה