שאלת כפתורים

yiftachbe

New member
שאלת כפתורים

יש לי mc ראשי שנטענים לתוכו mc משניים. בזמן שנטעןmc משני אני רוצה שהכפתור שהטעין אותו יהיה כבוי ובמצב הrollover שלו כך שהמשתמש ידע שהוא נמצא בmc שהכפתור הנ"ל מייצג. אם יש פקודה מסויימת שפיספסתי או איזה רעיון אשמח. תודה יפתח

yiftachbe

New member
עוד שאלה

אני מצרף קובץ swf . הבעיה היא שיש סמן שמראה באיזה מספר תמונה הסרט נמצא. אבל כאשר זזים והתפריט נעלם הסמן לא חוזר לנקודה שהוא היה בה. הפקודה על כל פריים היא
this.mainmenu.in1._alpha = 100 this.mainmenu.in2._alpha = 0 this.mainmenu.in3._alpha = 0 this.mainmenu.in4._alpha = 0 this.mainmenu.in5._alpha = 0 this.mainmenu.in6._alpha = 0 this.mainmenu.in7._alpha = 0 this.mainmenu.in8._alpha = 0 this.mainmenu.in9._alpha = 0 this.mainmenu.in10._alpha = 0 this.mainmenu.in11._alpha = 0 this.mainmenu.in12._alpha = 0​
כאשר בכל פריים רואים רק את הסמן שנמצא על תמונתו הוא.

yiftachbe

New member
אוקיי אבל איך אני משלב את הפקודה

לא ברור לי מה סוג הפקודה שצריך להיות ואיפה? תודה יפתח

yiftachbe

New member
עזרה?

אם יש מישהו שיש לו פיתרון לאחת משתי הבעיות שניתקלתי בהן אני אשמח. אני תקוע איתן כבר 4 ימים ללא התקדמות משמעותית. תודה יפתח

BARNONI

New member
לא ברור לי למה אתה מאפס את זה...

הסמן הוא מובי קליפ שיש עליו שאלה תמידית ששואלת מה הערך של משתנה מסויים (המשתנה שייך לבחירה של התמונה),לפי התשובה הוא מתמקם. כשאר המשתמש לחץ על 8 למשל, אז הערך של המשתנה הוא 8 ולכן הסמן יודע להתמקם על ציר X של 8 במקום קבוע על ציר Y או שפשוט על תסגור לעולם את המוביקליפ של התפריט , אלא תוריד ותעלה אותו כך שהוא יוצא ונכנס לפריים. למה אתה מאפס אותו כל הזמן?

yiftachbe

New member
אני לא מאפס אותו

אני מצרף את הקובץ של התפריט. התפריט הוא movie clip בתוך כל סדרת תמונות. שעל כל פריים של תמונה שמתי את הקוד הבא:
this.mainmenu.in1._alpha = 100 this.mainmenu.in2._alpha = 0 this.mainmenu.in3._alpha = 0 this.mainmenu.in4._alpha = 0 this.mainmenu.in5._alpha = 0 this.mainmenu.in6._alpha = 0 this.mainmenu.in7._alpha = 0 this.mainmenu.in8._alpha = 0 this.mainmenu.in9._alpha = 0 this.mainmenu.in10._alpha = 0 this.mainmenu.in11._alpha = 0 this.mainmenu.in12._alpha = 0​
זה על פריים 1 למשל ומטפל בעניין הסמן. אם יש לך רעיון איך הסמן לאחר ירידת התפריט לא יתאפס זה יעזור לי. תודה יפתח

BARNONI

New member
אני מציע שתיתן שאלה על הסמן עצמו

כמו שכתבתי מקודם- הסמן הוא מובי קליפ שמקפיץ את המיקום שלו על ציר X לפי ערך שמתקבל מהמספרים שהמשתמש לחץ. למה לך 1000 סמנים ? מעבר לזה האיפוס שלך הוא בגלל שיש רק קיפריים אחד שבו הקליפ של הסמן קיים ובפעם הבאה שהוא נחשף זה כמו איפוס....תן לו משך תמידי על ציר הזמן ותשחק עם השקיפות או הנוכחות שלו .......

yiftachbe

New member
אוקיי

אז אתה מציע לעשות סמן אחד ועל כל פריים להגיד לסמן לזוז על ציר הx . זה נשמע רעיון טוב. יש לך איזה פקודה שאני יכול לשם על הפריים. ועוד שאלה יש לי כפתור שטוען סרט ואני רוצה שברגע שהסרט נטען לראשי הכפתור שלו יהיה כבוי ובדמות over שלו. הקוד ששמתי הוא זה:
on (release) { if (_global.loadMovie != "movie.swf") { loadMovieNum("movie.swf", 1); _global.loadMovie = ("movie.swf"); } }​
זה רק מכבה את הכפתור לאחר לחיצה אחת אך לא מפעיל אותו לאחר שהסרט ירד. תודה יפתח

BARNONI

New member
ככה-

בעיניין הסמן....אתה יכול לכתוב את הקוד על המופע שלו- קוד שמתרחש בכל רגע נתון-"onClipEvent" אם אתה מכיר..... בנושא הכפתור....במקרים מהסוג של שליטה במופעים ושינוי שמתרחש בזמן פעולה מסויימת, אתה חייב לעבוד עם מובי קליפים ולמעשה אתה צריך לבנות את הכפתור שלך באופן ידני בתוך מובי קליפ ו"לחקות" את הצורה של כפתור שיגרתי מובנה. ואז כאשר ה"כפתור" שלך הוא בעצם מובי קליפ, אתה תוכל לפנות אליו ולשלוח אותו לקיפריים מסויים ולומר לו לעצור שם. בתוך המובי קליפ תכניס כפתור שקוף שיחליף את הHIT שקיים בכפתור המובנה ועליו תכתוב את הפקודות של הכפתור. למעשה התוצאה היא כפתור מאולתר אבל עם גישה לפנות איליו ולשלוט בו.

yiftachbe

New member
תודה זה נשמע טוב

את הקוד אני יכול לשים על המספרים כך שכל לחיצה על מספר חביא את הסמן מתחתיו בתנועה על ציר הx. אז כתבתי משהו כזה:
on (release) { saman_mc._x == 405 }​
שמשום מה לא פועל. לגבי הכפתור חשבתי שיש פתרון פשוט על ידי פקודה אבל אם לא אני פשוט יכול ליצור לכל סרט פריים בראשי שבתוכו הוא יתנגן ורק הכפתור שלו יהיה כבוי בו. תודה שוב יפתח

yiftachbe

New member
פתרונות ושאלה

פתרתי בעיה אחת. לגבי הכפתורים שרציתי שלא יפעלו לאחר שהסרט שהכפתור מפעיל נטען. שמתי על כל כפתור קוד כזה(שם הסרט משתנה כמובן):
on (release){ if (_global.loadMovie != "movie.swf"){ loadMovieNum("movie.swf" ,1) _global.loadMovie = ("movie.swf") } }​
וזה עובד מצויין. לגבי הבעיה השניה עשיתי כמו שיעצו לי ויצרתי רק סמן אחד שזז על ציר הx מה שעדיין לא פותר את הבעיה שאם יורדים מהתפריט והוא נעלם הסמן חוזר לסמן את תמונה אחד גם אם הוא לא נמצא בה כרגע. איך גם בזמן הפייד אאוט אני יכול לשמור אותו בנקודה האחרונה שבה הוא היה? תודה יפתח

למעלה