שאלת כנימות

איליי1

New member
שאלת כנימות

יש לי על הצמח (או יותר נכון על מה שנשאר ממנו...) המון כנימות קטנטנות בצבע ירוק. על מנת לנסות ולהציל אותו, איזה סוג של תכשיר עלי לקנות? האם הקומפידור מספיק (במקרה יש לי בבית) או שצריך תכשיר לריסוס? תודה, הילה. (אני אנסה לצרף תמונה יותר מאוחר).

לִיאֲת

New member
מנסיוני,קונפידור יעשה עבודה מצויינת

מקווה שזה לא צמח מאכל, ושהצמח לא צומח בסמוך לצמח מאכל. שאז הייתי נמנעת משימוש בקונפידור.

איליי1

New member
לא, זה שיח נוי שיושב בפטיו

מכיוון שאצלי הצמחים יושבים בעציצים האם יש צורך לתת לכולם ל"מניעה"? או שאין צורך? המרחקים בין העציצים די רחבים אבל הגיוני שאם אחד נדבק אני עוד מעט אראה על כולם לא?

לִיאֲת

New member
חחחח אתה מזכיר לי

אותי מלפני שנה, כשהייתי חדשה כאן. קרא את מגוון התגובות שם ובחר את דרך הפעולה המתאימה לך. אני רק יכולה להעיד מנסיוני: באותו מקרה, מי הסבון שהתזתי על הצבעונים דגדגו לכנימות והצחיקו אותן. אבל את עלי הכותרת היפיפיים של הצבעונים הם די הרגיזו. הצבע שלהם דהה וצורתם נפגמה בעקבות הטיפול במי הסבון. אחרי כמה נסיונות ירוקים שנכשלו, אני מעדיפה להשתמש במנת קונפידור קטנה אם צריך. זה, כאמור רק לצמחי הנוי ולורדים. השנה, למשל, נעזרתי היום לראשונה בקונפידור בשביל הוורדים כנגד הכנימות, שעושות שמות בעלעליהם הרכים. לשאלתך: למיטב ידיעתי קונפידור אינו טיפול מונע. אני הייתי מטפלת רק במה שנגוע, ומקווה לטוב.

אלי חדש

New member
לורדים דוקא כדאי לתת קונפידור

כטיפול מונע פעם בחודשיים החל מהאביב עד לסוף הסתו.

Michelle1

New member
אצלי מי סבון

חיסלו לחלוטין את הכנימות. לא הצחיקו אותם בכלל. מתיזים מי סבון. ממתינים 10 דקות ושוטפים תחת זרם חזק. אם נותרות כמה כנימות ניתן להוריד ידנית או לחזור על הטיפול לאחר מספר ימים.

רוּפֵן

New member
../images/Emo45.gifזה הטיפול שנתתי ל'ירקה' של השכן

יש בינינו מבפר שיחי 'ירקה' (נדמה לי שזה השם של הצמח - עלים ירוקים לבנים עם מין פרי צהוב, ופרחים קטנים בצבע תכלת) הגיע איזה גנן ש"כיסח" את הצמח בצורה די פושעת, ופצע אותו וכו' התגובה הייתה מיליוני כנימות, מעל לערוגת הירקות שלי. ריססתי במי סבון - 3 פעמים ! ואחרי כל פעם - שטיפה במים. היו כמה עלים שכנראה לא נשטפו היטב במים, ואכן 'נחנקו' ונשרו, אך הכנימות נעלמו ולא חזרו והשיחים התגברו על הפציעות והתאוששו. דרך אגב
- שום ירק שלי, לא היה אפילו עם כנימה אחת ! אז.. ממשיך בדעתי ה'ירוקה'
הנחרצת ! צמח בריא, לא נתקף ע"י כנימות או שאר מזיקים. כנימות ושאר מזיקים, מגיעים רק לצמחים חלשים או חולים. צמח כזה, צריך א. להרחיק את הכנימות ב. לשפר לו את התנאים - לדשן, או להוסיף השקייה וכו' כמו שכתבה למעלה 'ליאת' 'מי הסבון' לא מרחיקים אותם. למניעה ניתן לרסס בתמיסת 'שום' או 'מיצוי ניקוטין' בהמשך לחיזוק הצמח.

למעלה