שאלת כללית לתרמילאים...

שאלת כללית לתרמילאים...

היי... אני חיילת כרגע וכאחת הדילמות שעומדות בפני היא החלטה על טיול בעתיד אחרי השחרור.. מצד אחד אני אחת שאוהבת את הבית, אבל מצד שני אני בבסיס סגור ויכולה להסתדר מחוץ לבית אבל חשובה לי הפינה שלי במובן מסוים... אני מפחדת מטיול ארוך. ובעצם גם של חודש נגיד. נראה לי שלא לדעת איפה אני אישן, מה אני אוכל, מה אני אראה, לאן אני אלך, ואיזה אנשים אני יכולה לפגוש מרתיעה אותי, בעיקר כי אני בחורה.. עד עכשיו תמיד טיילתי עם המשפחה כשהכל היה ידוע (פחות או יותר..) וכשהורי אחראים על המסלול ומציאת מקומות לינה וכו' איזה פחדים היו לכם לפני הטיול? האם בסוף ראיתם שהשד לא נורא? מה עזר לכם להתגגבר על החששות? אני באמת מרגישה שאני לא אסתדר.. אבל כן מרגישה שזה סוג של משהו שצריך להתמודד איתו..

sela v

New member
אני חושב שכל אחד מאיתנו פחד

בטיולים הראשונים. אני יכול לספר לך על הטיול הראשון שלי לאפריקה. נחתתי ב-3 לפנות בוקר בניירובי, וברגעים לפני הנחיתה חשבתי לעצמי, מה אני עושה פה בעצם? כשנחתתי ראיתי שהשד לא כל כך נורא. פתרון באפריקה ללא לישון עם עוד אנשים באותו חדר זה לישון באוהל, אבל זה ממש לא נורא לישון עם עוד אנשים, ולפעמים גם חוויה, ויוצא להכיר אנשים מכל מיני מקומות בעולם. בעצם מה כבר יש להפסיד? תמיד אפשר לשנות את תאריך החזרה של כרטיס הטיסה אם תגלי שזה לא מתאים לך.

sitvaniyot

New member
חיילת חביבה,

אין מה לפחד, למרות שהפחד מפני הבלתי ידוע משותף לכל האנשים. לכן, טוב עשית שפנית אלינו. התחלתי להסתובב בעולם כשהייתי בגילך, ובגלל שאז הנסיעות היו יקרות ולא מקובלות, למצוא שותף לטיול, ממש לא היתה אופציה. ובכל זאת טיילתי ואני מטיילת עד היום. עם הטיול מקבלים גם ביטחון וגם ניסיון חיים. אני חושבת שזו חוויה מדהימה לגלות שאפשר להסתדר בכל מצב ורואה בכך ערך מוסף לטיול עצמו. תוכלי להיכנס לבלוג שלי ולמצוא שם רשימות על איך מטיילים ומתכננים. וכמו שאמר סלע לפני, תגלי שזה לא בשבילך, תמיד אפשר לחזור הביתה. אבל תאמיני לי, זה לא יקרה.

natyh

New member
מה רע ?

לטייל עם המשפחה ? יש אצלנו שירשור על טיולי תרמילאים משפחתיים , מסתבר שזה מאד מוצלח .

sitvaniyot

New member
נתי, מה קרה לך?

לכל זמן ועת לכל חפץ. נראה לך שחיילת משוחררת תטייל עם אבא ואמא? לא הגיע הזמן שתתפוס קצת עצמאות? אח"כ כשתהיה אמא, תטייל עם הילדים וכשהם יגדלו, תטייל שוב לבד. לפחות ככה זה עבד ועובד אצלי, וחוץ מזה לטייל עם אבא ואמא זו כבר לא אופציה בשבילי. להתראות בדרכים.

natyh

New member
לטייל רק עם ההורים

כשצעירים הכונה .... את תטיילי עם הנכדים !
הקישור אולי קצת נדוש ... הופיע כבר פעמיים בשבוע האחרון אבל עופר הוא בהחלט חייל משוחרר ....

natyh

New member
תסתכלי בקישור

גישה הומוריסטית לטיול מאד מוצלח שקרב בין הדורות של עופר לוינגר . נכון נשמע מוזר וזה כל הסיפור. עופר אגב כרגע בדרך להודו והפעם לבד.

ליאורט1

New member
כולם מפחדים

וזה נורמלי, ובסופו של דבר כולם מגלים שרוב הפחדים מיותרים וההנאה עולה על הכל. אפשר להקל קצת על הפחדים ופשוט לטוס למקומות שיותר קל להסתדר בהם(נניח אפריקה קשה יותר) ושיש בהם עוד תיירים, ככה לא תהיי לבד ותוכלי לחרוש על כל הטיפים וההרצאות בלמטייל ולקבל מושג גדול יותר לפני הטיסה.

sela v

New member
לא מסכים שאפריקה קשה יותר

אני מצאתי אותה דווקא קלה יותר מהודו.

natyh

New member
לא מסכים איתך הפעם ../images/Emo13.gif

כשאני מטייל עם ההורים אני לא מפחד ....
איך אמר ביבי .... הם מפחדים ... הוא התכון להורים שלי ? ...

natyh

New member
תשובה רצינית

היו לי חששות ופחדים לפני הטיול פחדתי שאפספס משהו , פחדתי שאחרים ירוצו קדימה ואשאר מאחור אבל הכי פחדתי שאם לא אסע לא תהיה לי הזדמנות נוספת . אז נסעתי , בתחילה עם הרבה חששות , חיפשתי את המלונות היותר יקרים המסעדות היקרות , אנשים דוברי אנגלית ,חששתי שאשדד חששתי שהציוד יגנב , היה פחד , פחד עמום .... פחדתי מהמקומיים שלא היכרתי את שפתם ותרבותם , פחדתי מהכל , אך עם הזמן ובעיקר בגלל הלבד , למדתי את השפה והתרבות והיכרתי דרכים חדשות לטייל , לאט לאט התחלתי למצוא את המלונות הזולים , את המסעדות הזולות והכי חשוב הרגשתי בן ביית כאילו נולדתי שם. העזתי יותר ויותר לתכנן טיולים לעומק , למקומות שאפילו המקומיים לא מכירים , במקומות אליהם הזהירו אותי שלא להגיע כי יש שם גרילה שודדים ורוצחים , מצאתי דוקא את האנשים הכי טובים וידידותיים , ואז הבנתי איך עובדת פוליטיקה . תראי את די צעירה נכון לעכשיו , ומשום מה נראה לך שחייבים לנסוע עכשיו , אז אני יכול להבטיח לך שההיפך הוא הנכון , דוקא אם תתחילי לעבוד ולחסוך ובו זמנית תאספי יותר ויותר מידע מהרצאות מספרים חברים ואתרים תכיני עצמך יותר ויותר טוב לטיול . גם טיול בארץ לא יזיק בכלל בדרך , לפני . בסופו של דבר אני ממליץ לך לנסוע לא בגלל שאחרים נוסעים אלא מפני שמקום מסוים ימצא חן בעינייך , תלמדי אותו תכירי אותו תלמדי את השפה והתרבות וכשתגיעי לשם תרגישי כאילו זה חלק ממך , אז יהיה הזמן הנכון לנסוע , כמובן שיש אחרים שנוסעים מסיבות אחרות אבל תעזבי אותם בצד , מה שחשוב זה שתהיי שלמה עם עצמך לא ?

למעלה