שאלת כביסה לבנה

שאלת כביסה לבנה

איך שומרים על הלובן של הבד? ואיך מחזירים בד לבן לצבע ה"טבעי" שלו?

s1g2a3

New member
לבן מתכבס רק עם לבן.וכמו שמישהי כתבה כאן

גם בלי דוגמא. מאוד אהבתי את אבקת כביסה טייד לכביסה לבנה. להרתחה של דברים לבנים, כמו גרביים למשל, אני נוהגת להוסיף פקק קטן של פנטסטיק לניקוי כללי. יוצא ממש "לבן שלג" אם הגרביים למשל מלוכלכים מאוד, אפשר להשרות בדלי עם קצת פנטסטיק ואז לכבס רגיל.

../images/Emo140.gifהי ,לא לכעוס...לא כולם ב"בית"...

קצת קשה לי לענות תשובה חד משמעית ,כי לדעתי אף אחד לא באמת יודע את התשובה המוחלטת . אני ,למשל,מכבסת לבן רק עם לבן .לא בהירים ,לא קרם ואפילו לא לבן עם דוגמא (לזה אני עושה מכונה לבד של בהירים מאוד עם לבן מדוגם) מכבסת בטמ' עד 30-40 מעלות בלבד וכך אני מצליחה לשמור יותר זמן על הלבן . הבעיה היא שרוב הבגדים הם לא ממש לבן ,וחלקם עשויים כותנה שדוהה עם הזמן ,ועד שמצטברת מכונה לבנה לגמרי יוצאת הנשמה
ההמלצות הקבועות כאן הם להוסיף פתיתי סבון לכביסה (לא יודעת להגיד אם זה עובד ,כי לא ניסית) ,ולהוסיף חומץ למכונה בכדי לעורר את הצבע . בכל מקרה -ברוכה הבאה .קחי קפה ושבי עמנו

goanin

New member
תשובה

בטאגליינס (פה בפורום למעלה) תוכלי למצואת את כל התשובות על כביסה לבנה. בעקרון זה מאד פשוט: חומרי הניקוי שלנו ואבקות הכביסה, מורידות את הצבע הלבן מבגדי הכותנה שלנו, ומותירות אותם עם צבעה הטבעית של הכותנה: בז'. לכן: יש להשרות את הבגדים החדשים בגיגית עם הרבה מים וקצת חומץ. ובמקום מרכך יש לשים מיץ לימון (אפשר משומר). זה מקבע את הצבע הלבן ומעכב את דהייתו. יש הטוענים שייבוש בגדי כותנה בשמש תורם לשימור הלבן ושפוליאסטר יצהיב בשמש. קראי את "הכל על כביסה לבנה" בטאגליינס.

להחזיר את הלובן

אם מדובר על טריקו אז להרתיח בסיר מים אבקת כביסה ולהרתיח כל מה שכבר מזמן לא לבן יחזור להיות לבן כשלג באופן כללי לשמור על לובן הבגדים ממליצה לך לכבס עם "רן" של זוהר דליה זה המוצר היחידי שמצאתי במאמת שומר על לובן הבגדים

goanin

New member
סליחה על הבורות, אבל:

טריקו זה סינטטי, נכון?

goanin

New member
מה??! ../images/Emo2.gif

באמת? ואללה בור. אם תחפשו אותי אני בפינה...

yaeli008

New member
|כוכב|מצטרפת לשאלה|כוכב|

מה עושים עם חולצה בצבע שמנת שהוכתמה בשוקו? כלור יהרוס , נכון? ישנה את הצבע כלומר. תודה!

שוקו יורד בקלילות עם סבון אסטוניש .בכלל אני

ממעטת לעבוד עם אקונומיקה .החומר מחליש את הבד ומשנה את הצבע . בהצלחה .

למעלה