שאלת יציאות...

קט קט

New member
שאלת יציאות...

הי אסתר אורי בת 12 שבועות, יונקת יניקה מלאה ועולה מצוין במשקל. לא היתה לה יציאה כבר 4 ימים. כשנולדה היו לה יציאות כל ארוחה, אח"כ פעמיים ביום, פעם ביום, ובשבועיים האחרונים פעם ביומיים (אבל ענקית
). עכשיו עברו 4 ימים. מה עושים? לתת נר גליצרין? לחכות עוד? אני יכולה לאכול משהו אחר? הרופא שאל אותי בטלפון אם אני שותה מספיק - יכול להיות שזה העניין? אני לא שותה המון, בערך 2 ליטר ליום. מה עושים??

לתינוקות יונקים יכולה בגיל הזה

להיות יציאה פעם בשבוע, עשרה ימים ויותר - וזה תקין לחלוטין. אין כל צורך להתערב. זה נחשב עצירות רק אם היציאה קשה ויבשה. בשבועות הראשונים היציאות בתדירות כמו שתארת, ואחר כך התדירות יורדת בהדרגה, תחילה פעם ביום, אח"כ יומיים ולעיתים הרבה יותר. לא אצל כולם כמובן. אין לזה כל קשר לכמות השתיה שלך. פשוט חלב אם מתעכל כל כך ביעילות שאין הרבה שאריות. ד"ר ליבוביץ מנהלת המרכז הרפאוי להנקה, אודים (כרגע בשנת שבתון בחו"ל)

קט קט

New member
אז מתי צריך בכל זאת לדאוג?

מתי לפנות לרופא? אם היציאה תהיה קשה ויבשה? כמה זמן צריך לעבור עד שזה מוגדר כעיה וצריך לבדוק או לטפל? 10 ימים? נראה לי קצת מפחיד. מה קורה לה שם בבטן בינתיים? שמתי
גם שהיא פולטת יותר בימים האחרונים - אולי זה קשור?

חבל לדאוג

בין העוסקים בהנקה יש תמיד "תחרות" מי ראה תינוק שיותר זמן לא היו לו יציאות - שבועים, 16 יום, ונדמה לי שהיה מישהו שסיפר על 21 יום. כל עוד התינוק מקבל הנקה מלאה, יש להניח שהיציאות יהיו רכות. כמובן שמתן ברזל עלול לגרום לצירות אמיתית, ואז צריך לשקול מה לעשות. כמובן שישנם מצבים נדירים העלולים להתבטא באי עשיית צואה, כמו חסימת מעיים - אך זה מצב מאד נדיר. התינוק ממש חולה, בוכה בכאב עז, מקיא בלי סוף, כל מה שנכנס לפיו, וזה לא נראה סתם כמו עצירות. זה גם לא משהו שיכול להמשך זמן רב, אלא יגרום להורים לרוץ לרופא מהר מאד. כך שבהחלט הייתי מציעה לא לדאוג, כל עוד התינוקת אוכלת, נותנן שתן היטב, עולה במשקל, מרגישה טוב, ועושה קקי רק פעם בעשרה ימים אין מקום לדאגה. פליטות לא קשורות לכך. כמובן שכל הנאמר כאן הוא רק מידע כללי, כי איני רואה את התינוקת שלך, וההחלטה אם לפנות לרופא היא כמובן שלך, בהתאם למה שאת מתרשמת.

עמית@

New member
קט- לתמר היתה תקופה בערך

בגיל של אורי- שבה היה לה קקי רק כל 4 ימים (קבוע..) ויום של כאבי בטן חזקים לפני כל "יום קקי" כל עוד זה נוזלי זה כנראה בסדר- וזה הסתדר אחרי תקופת הגזים האיומה- וכעת היא עושה כל יום כמה פעמים..

ronylew

New member
קט קט

לשחר שלי בדיוק אותו הסיפור היא סבלה מעצירות נוראית לא היה לה קקי במשך 6 ימים אבל אח"כ זה הסתדר ועכשיו כל יומיים יש לה יציאה

ronylew

New member
קט קט

אני לקחתי אותה לרופא הוא בדק את הבטן ואמר שהכל תקין ואפשר לתת לה 5 CC של מיץ עגבניות אחרי כמה שעות היתה לה יציאה ומאז אין לי בעיות

קט קט

New member
../images/Emo41.gif רוני

זה כבר הסתדר אבל בכל זאת - איזה מיץ עגבניות? מעגבניה טריה? קנוי?

ronnieyuval

New member
לא כדאי עגבניה

עגבניות ידועות כאלרגן. בנוסף לזה, קיבתם הרגישה של התינוקות לא בנויה לעכל שום דבר מלבד חלב אם (או תמ"ל במקרה שאין אפשרות לתת חלב אם, וגם זה לא תמיד...) עד שהוא מוכן למוצקים.

קט קט

New member
הכל הסתדר ../images/Emo3.gif

ויצא היום... אחרי 5 ימים ארוכים. תודה לכולן על העזרה, מזל שחיכיתי עםן הנר! כנראה שאני צריכה לתת בה (ובחלב) יותר אמון!

למעלה