שאלת יישור שיניים.

רזאי

New member
שאלת יישור שיניים.

אין ספק שהילד צריך יישור שיניים. אנחנו גרים בפריפריה ליד באר שבע, וכל אלה שאנחנו מכירים הולכים לאותו אורטודנט. הם גם ממליצים עליו בחום.
כשהבן היותר גדול שלנו היה צריך יישור שיניים, הלכנו לאורטודנט אחר. הוא עובד בד"כ בעיר מרוחקת, וקיבלנו מחברים ששם המון המלצות עליו. בדיוק כשהבן היה זקוק ליישור שיניים הוא פתח קליניקה בבאר שבע, והגיע יומיים בשבוע לכאן. היינו מאוד מרוצים ממנו, ואנחנו מאוד סומכים עליו.
עכשיו לקחנו את הילד אל שני הרופאים לבדיקה וחוות דעת. האורטודנט שאנחנו אוהבים, התעקש שצריך לעקור לילד ארבע שיניים, כדי שהיישור יצליח. השני מתכוון ליישר בלי עקירות. מצד אחד אנחנו נרתעים מעקירת שיניים בריאות, ומצד שני ברור לנו שהמשיכה של הלסת העליונה החוצה, ללא עקירות, תשנה לילד את כל הפנים.
התחבטנו הרבה, ובסוף החלטנו ללכת על העקירות. גם כדי לא לשנות את הפנים (הבאמת יפים) של הילד, וגם כי אנחנו סומכים על הרופא.
עכשיו מתברר שהאורטודנט החליט להגיע לבאר שבע רק פעם בשבוע. בימים אחרים יש בקליניקה מישהי אחרת שאנחנו לא מכירים. הסברנו להם שאנחנו מוכנים לטיפול רק אצל הרופא שאנחנו מכירים, אבל יש לנו הרגשה שהם מנסים לדחוף כמה שיותר לכיוון האורטודנטית החדשה. ברור שנקפיד לטפל רק אצלו, אבל הסיפור הזה מוסיף לתחושת חוסר הנוחות שיש לנו בגלל העקירות.
מה הייתם עושים? עד כמה חשובה הזמינות של הרופא המטפל? אולי אני משתפנת רק בגלל העקירות, אבל אולי יש גם סיבה אמיתית לתחושות הלא נעימות שלי?

לאונידס

Active member
ככל שאני זוכר אורטודנט צריך אולי פעם בחודש

כך שאין בעיה להגיע לביקור מתוכנן.
במקרה דחוף נניח גומיה שנקרעה אני מניח שאין בעיה לקבל מענה אצל האורטודנטית השניה (צריך לבדוק).
&nbsp
נראה לי שחשוב לבדוק אם האורטודנט הקיים לא צמצם פעילות בגלל שבכלל מתכוון לעזוב את באר שבע.

iris mom of two

New member
איזה שניים הם יעקרו?

אם בינה, לא נורא.
&nbsp
אבל אם לא, הייתי בכל זאת בודקת את שתי האופיות שוב, וגם שואלת מה כמה ולמה ומה תהיה ההשפעה של העקירות בעוד 20 שנים על שאר השניים
&nbsp

רזאי

New member
לא שיני בינה.

כתוב-עקירת ארבע פרימולרים. אני מניחה שמדובר בחותכות.
דיברתי עם שכנה שלי, רופאת שיניים לילדים. היא לא נראתה מופתעת או מזועזעת מהעקירות. אמרה שזה מקובל.

אימם

New member
אני אמנם לא רופאת שיניים...

אבל אני יודעת שכשאין מקום בפה והניבים צומחים מעל, עדיף לעקור את החותכות וליישר את הניבים
3תיתי תקני אותי אם אני טועה?

3תיתי

New member
פרה מולריות הן השיניים שאחרי הניבים. החותכות הן הקדמיות

ביותר. אחריהן הניבים ואחריהן המלתעות=פרה מולר. אחריהן הטוחנות.

אימם

New member
האורטודנט שמציע יישור ללא עקירות- צודק!

הבן שלי נמצא בתהליך יישור שיניים במכבידנט.
לבן היו 4 שיניים שצמחו גוב בלסת (2 בלעיונה, 2 בתחתונה) אבת בטח מכירה, זה ודאי אותו סיפור
כשהאורטודנט הציע יישור ללא עקירות, לא האמנתי שזה אפשרי. הוא אמר שהמדיניות היא קודם כל לנסות
ובנתיים, כמה חודשים אחרי תחילת הטיפול, השיפור הוא עצום. השיניים יושרו!
ובקשר לשינוי במראה - הוא היה ילד יפה לפני והוא ילד יותר יפה אחרי, עם חיוך רחב שיניים חחחח....

רזאי

New member
הבעיה שלי היא שיהיה צריך למשוך קדימה את הלסת העליונה,

אולי גם לצדדים, אחרת לא יהיה מקום לכל השיניים. זה בטוח ישנה מאוד את המראה שלו. האורטודנט, חוץ מזה שהוא ממש נחמד, גם בעל רשיון מומחה כפול. בארה"ב ובישראל. הוא מתעדכן ומביא חידושים מאוד מוקדם. הוא הדביק קוביות שקופות לפני ששמעתי עליהן במקומות אחרים, ואני מקווה שזה אומר שהוא גם מתעדכן מקצועית.

אימם

New member
לפי דברייך גם במכבידנט מעודכנים

ואני שמחה על כך. הקוביות השקופות זה יותר אסתטי. אני בעיקר מתכוונת לאי העקירה.
גם לי בילדותי עקרו 4 שיניים. כיום יש לי מעט מידי שיניים.
כשיש מעטו מידי שיניים בבגרות, זה משנה את המראה.
את מדברת על 2 ניבים בלסת עליונה ו-2 בלסת תחתונה?

רזאי

New member
לא בטוחה שמדובר בניבים.

הוא אומר שמנסיונו אין סיכוי שהיישור יצליח בלי עקירות, והוא לא מתכוון לנסות.
הרופא השני, שיש עליו המלצות רבות, כן מעוניין לנסות. הוא לא הסכים להגיד לנו אם לדעתו יש סיכוי גבוה להצליח בטיפול. אולי הוא מרוויח הרבה יותר אם באים אליו ליישור פעמיים? יכול להיות שיש לו אינטרס.

אימם

New member
אבל הנסיון ביישור ללא עקירה הוא קצר כי זה הליך חדשני

זו בדיוק השאלה שאני שאלתי (והייתי סקפטית) בנוגע לסיכוי וגם הוא סירב לתת מספרים. אפשר להבין אותו.
האורטודנט ענה שהוא רוצה קודם לנסות ואם לא יצליח, תמיד אפשר לעקור.
אני שמחה שניסינו (כמובן בכפוף למה שכתבה 3תיתי על כך שזה אינדבידואלי) אבל אצלך היה אורטודנט שהציע לנסות
את השיטה. כלומר מצב השיניים של בנך לדעתו מתאים לנסיון.
מבחינת המחיר, אצלנו יישור השיניים כולל את הנסיון.
אם את רוצה לדעת אם הוא נוכל, תנסי לעשות עסקת חבילה כוללת או שתלכי לקבל סקונד אופיניון במקום אחר.
בכל מקרה מה שתחליטו שיהיה בהצלחה!

רזאי

New member
כתבתי תגובה כ"כ ארוכה והיא נמחקה

האורטודנט שהציע ליישר בלי לעקור, לא אמין בעיננו. מאוד לא אהבנו את ההתנהלות שלו כשבאנו אליו עם הבן היותר גדול. כרגע אלו שתי חוות הדעת שיש לנו, ונצטרך להגיע למסקנות במהירות האפשרית.

3תיתי

New member
איך אוכל לייעץ?

יש מקרים, שהגיוני לעקור. זה כל כך תלוי במקרה הספציפי. אני חושבת שמאד כדאי ללכת לרופא שסומכים עליו. וגם אם יהיה פעם ב-6 שבועות צריך לנסוע למקום אחר, זה סביר!

רזאי

New member
תודה תיתי. אני באמת סומכת על הרופא.

חיזקת את דעתי, ואני חושבת שאני אהיה יותר שלמה עם הטיפול עכשיו.

למעלה