שאלת יום א'

שאלת יום א' ../images/Emo222.gif

רותי שלום. יש לי ידיד מוסלמי, שהכרתי לפני שנתיים וחצי. נפגשנו פעם אחת פנים אל פנים, בביקור של מספר ימים שביקר אותי.( שאר הקשר, בשיחות טלפון ובאמצעות המחשב) את החיבור בנינו הרגשנו ממש מייד. אני בטוחה שהיינו יחד בגלגול קודם. רציתי לברר מה הקשר שהיה לנו בגלגול קודם?... אם צריך, אשלח את השם שלו במסר. הרבה תודה. ומסר קטן ממני להדרכה- תודה על האנרגיה הסגולה
שנוכחת בחיי.

קשר מגלגול קודם

הי אמא של שירה, באחד מהגלגולים היה בינכם קשר של חונכות/הוראה/לימוד הוא היה מעין חונך/מדריך שלך. אני רואה שם המון סבלנות שלו כלפיך , שקט ונעימות בתקשורת ביניכם וסוג של ההערצה/כבוד שלך כלפיו.

מוזר ביותר...

תודה, אבל התשובה נשמעת לי מאוד לא 'מסתדרת' עם הכירותי אותו 1- אני בטוחה שהיינו אחים. זה פשוט ברור לי. 2- הוא כ'כ מסובך בחייו הנוכחיים, אני לא חושבת שהוא היה מדריך שלי, אבל אם כבר אז להיפך. אני לא אומרת שאני כזאת 'פיקחית ומלאת חכמת חיים'- אני חושבת שהצלחתי לנווט את חיי יותר טוב משנווט הוא את חייו. אני אזכיר כאן שני דברים לגביו: אחד, זה שהוא הסתבך בצורה כזו, שלא מאפשרת לו לעולם לחזור לארץ הולדתו. שתיים, שלמרות שהוא נורא אוהב ילדים ורצה אשה ומשפחה,עד גיל 35 הוא לא הצליח למצוא בת זוג קבועה. אבל אולי יש איזה שהוא הסבר, לכך שבחיים קודמים הוא היה בעמדה של מדריך, ובחיים אלה הוא לא ממש יודע לנהל את עצמו?... ( מה שכן נכון,שיש לו המון סבלנות, ושקט ונעימות אליי). שוב תודה.

הבהרות והארות

הי אמא של שירה, התחושה שלך שהייתם אחים (תחושה נכונה דרך אגב - את היית אחיו הגדול והוא היתה אחותך הקטנה) אינה סותרת את מה שקיבלתי מההדרכה. התגלגלתם יחד מספר פעמים ובכל גלגול היחסים ביניכם והדינמיקה ביניכם נשאה אופי שונה. ביקשתי מהמדריכים שלי להראות לי את אחד הגלגולים שלכם והגלגול שהם בחרו להראות לי כתשובה לשאלה שלך על הקשר ביניכם הוא הגלגול של החונך/תלמיד. הסיבה שהם לא הראו לי את הגלגול של האח-אחות הינה שהמידע הזה כבר היה ידוע לך ולא היה בו מן החידוש עבורך. לגבי הנקודה השניה שהעלת היא אולי מסתמכת על ההנחה המוטעית שהנשמה משמרת את אותם האכויות בכל גלגול וגלגול (אחרת לא אוכל להסביר את המסקנה שהגעת אליה) זה שהוא מסובך בחייו בגלגול הזה לא אומר שהוא לא היה מפוקס והרמוני על חייו בגלגול קודם וזה שאת בגלגול זה נווטת את חייך בצורה טובה לא אומר שבגלגולים קודמים לא "הלכת לאיבוד". אני רוצה להזכיר לך שאחת מהמטרות של הגלגולים הינה לחוות וללמוד. והנשמות שלנו חוות נושאים מסוימים מכל מיני זוויות וצדדים. לדוג נניח והנשמה שלי רוצה ללמוד על אכזריות אז גלגול אחד אני יכול להיות זה שמתאכזר אל אחרים ובגלגול השני אני יכול להיות זה שמתאכזרים אליו (אין כאן עניין שלך קרמה או שכר ועונש , אלא עניין של לימוד נושא האכזריות מכל צדדיו והיבטיו) בצורה זו הנשמה שלי למדה איך כל צד מרגיש וכמובן איך כל צד יכול לצאת מהמצב שבוא הוא נמצא. דינמיקה שקיימת בגלגול אחד אין הכרח שתחזור בגלגול אחר. (יתכן שהיא תחזור אבל לא חייב) אני מקווה שעכשיו הדברים יותר ברורים המשך סופש נפלא שרון

שרון, שוב תודה

אכן 'ידעתי' איכשהוא, שהיינו אחים. מצחיק קצת שהוא היה הבת ואני הבן.....
ממה שידוע לי על גלגולים, אנחנו מתקדמים קצת בכל פעם. לומדים שיעור- ואז כבר לא צריכים ללמוד אותו. אבל אולי אני טועה... ואולי הפעם הוא לומד את אותו שיעור שקשור לכך שהוא מורחק לנצח(כלומר... לסוף ימיו בגלגול הזה....) ממולדתו?... ואם זה לא מוגזם לשאול עוד שאלה...: האם אזכה שוב לפגוש בו פנים אל פנים, בגלגול הנוכחי שלנו?... (שנינו מקוים שכן).

תשובה

ההרחקה כמו שאת קוראת בה באה להראות לו בין השאר 1.את העוצמה והכוח אשר קיימים בתוכו ואשר עוזרים לו להתמודד. 2.ללמד אותו/להזכיר לו שהבית אינו נמצא בחוץ אלא בפנים ושזוהי תחושה פנימית שהוא יכול ליצור בכל מקום שיחפוץ. לגבי המפגש ביניכם - המדריכים שלי בשלב זה לא מוסרים כל מידע ואולי הם משאירים את זה לכם לגלות..

למעלה