שאלת ידע ככלי

שאלת ידע ככלי

אני לא בטוח שמיהוא ידע את זה כאן (ואולי כן) אבל אני כבר הרבה זמן רוצה לדעת מהיא שפת התיכנות הראשונה,וכיצד פיתחו אותה,הרי כל שפת תיכנות מבוססת על שפת תיכנות קודמת,ולשפה הראשונה לא היו שפות שקדמו לה,מה הפיתרון לזה?תודה. (אשמח אם תפנו אותי למקור שמסביר את זה ,אנגלי או עברי.)

erezsh

New member
כולם יודעים

ששפת התכנות הראשונה נכתבה ע"י נשים. היא כללה פקודות כגון: שטוף את הכלים, הורד את הזבל, עסה את רגליי וכו'. אמנם היא לא פעלה על מחשבים, כי לא היו אז כאלה, אבל נמצאו תחליפים. כיום, מכיוון שהמחשב עדיין לא מסוגל לבצע את כל זה, נבנתה שפה בה אתה יכול ליצור אובייקטים תיאורטיים, ובתיאוריה להתחיל לצוות עליהם כל מיני דברים. היא נקראת C++.

rubens1

New member
לא נורא...

עוד איזה 4 שנים אתה תדע שוב פעם מה זה אישה, ואיפה מוצאים כאלה.

neko

New member
בהתחלה תיכנתו בשפת מכונה ע"י

כרטיסים שעליהם קודדו מספרים. ערכתי גיגול קצר, וזה מה שמצאתי. אבל השפה הראשונה שעוצבה באופן מסחרי הייתה FORTRAN, שממנה התפתחו BASIC וחלקית גם C ונגזרותיה (בשילוב עם אלמנטים של שפות אחרות, לרבות ALGOL אם אני זוכר נכון
).

eyalbd

New member
השפה העילית הראשונה היא FORTRAN

והיא נועדה לחישובים מתימטיים ושימושית לזה עד היום. במשך שנים רבות הצטבר קוד פורטרן שאי אפשר להתעלם ממנו לכן משתמשים היום. יש תוכנות מתימטיות שמשתמשות להכל ב ++C אבל קוראות לפרוצדורות פורטרן קיימות עבור החישובים המתימטיים. השם הוא קיצור ל FORMULA TRANSLATOR או משהו דומה.

אבל איך המחשב יודע ליקרוא את זה?

אי אפשר להגיד למחשב "תבין את זה" וזהוא.

neko

New member
את הקומפיילרים הראשונים כתבו,

מן הסתם, ישירות בשפת מכונה.

neko

New member
וסתם אנקדוטה משעשעת על תכנות

קדום - הידעתם שאת פאקמן הותיק, שכל ילד כותב היום בVB או JAVA ביומיים, לקח 3 שנים לכתוב (לצוות)?

neko

New member
ידעו לכתוב אותה כי ככה המציאו אותה

סה"כ זה לא נורא מסובך. אתה יודע למשל שהפקודה ADD מספרה 1, הפקודה SUB מספרה 2, הפקודה MOV מספרה 3, וכו' (יש לך דף עם המספרים). אתה כותב את התוכנית באסמבלי, ואז מתרגם למספרים ומכניס אותם למחשב. אתה יכול לגגל על MACHINE LANGUAGE ו-ASSMEBLER בשביל עוד פרטים.

selalerer

New member
תגגל ותוכל למצוא מדריכים איך

לכתוב קובץ EXE שרץ עם עורך טקסט (או לחילופין copy con).

stac

New member
בשביל להבין את זה...

אתה צריך להבין איך יחידת עיבוד מרכזית עובדת, מה זאת אלגברה בוליאנית, מימושים של שערים לוגיים, איך עשו במאה ה-19 חישובים בעזרת מכונות עם גלגלי שיניים. וכמובן לדעת לגגל :) [גוגל חברו הטוב של האדם]

eshedr

New member
רגע רגע...

אסמבלי זה השפת סף או אסמבלר. מה בינארי ומה פקודות במילים

neko

New member
C או פסקל הן שפות עילית.

בכלליות, קומפיילר (מהדר, COMPILER) הופך את התוכניות לשפת מכונה. ASSMEBLY זו שפה "נמוכה", ASSEMBLER הופך אותה לשפת מכונה. בסופו של דבר, המחשב מריץ רק שפת מכונה (אוסף מספרים בינאריים, כמו 001001011100101110111 וכד'.

coredumb

New member
The story of Mel

Appendix A of the Jargon File http://catb.org/~esr/jargon/html/story-of-mel.html

למעלה