שאלת יאכטה

Jazz15

New member
שאלת יאכטה

שוב שלום, בטקסט שאני מתרגמת מוזכרת luxury yacht של חברת Mako ונכתב על מישהו (הבעלים) שהוא יצא אל ה-aft deck. האם נכון לתרגם פה "סיפון אחורי"? תודה לעוזרים וחג שמח.

gal yami

New member
לא מדוייק

בסירות כמו MAKO שמסווגו כ Sport Fishing ה AFT DECK הכוונה היא ל"מרפסת" (משטח מחוץ לתחום המגודר/סגור שבדרך כלל משמש לעליה מהמים לכלי השייט ו/או משטח לקיבוע המנוע) שנמצאת ביירכתיי כלי השייט אם את יודעת את הדגם של הMAKO אולי אתן לך פירוש מדוייק עוד יותר בהצלחה בתרגום

zina71955

New member
אתה יכול להראות תרשים של ספינה כזו

או דומה לה שבו נראית בבירור הגדרה של אותה "מרפסת" כ Aft Deck ?

gb228

Active member
קונפליקט בהגדרות

היא אמרה שמדובר על LUXURY YACHT ולפי האתר של MAKO הם מייצרים סירות לדייג - הגדולה ביותר פחות מ 30 פיט. גם אין בהן קבינה שניתן "לצאת ממנה" לסיפון האחורי.

Jazz15

New member
תודה לכולם אבל עכשיו אני מבולבלת..

אני לא יודעת איזה דגם זה, המידע היחיד שיש לי הוא שזו luxury yacht של Mako והבחור יוצא אל ה-aft deck אבל לא הבנתי אם בסדר לקרוא לזה "סיפון אחורי" או ש"מרפסת יותר מדויק..

zina71955

New member
אז נעשה קצת סדר במסגרת הכללית

הגדרתו של סיפון, כל סיפון - DECK מתיחסת אל סיפונים, ויש עשרות רבות של הגדרות המתווספות אל מילת בסיס זו, הנמצאים בתוך מסגרת גוף כלי השייט - HULL . בכל כלי השייט קטנים כגדולים. ה"מרפסת" המחוברת בירכתי כלי שייט בין אם זה לדייג או Mega Yachts, משמשת לצרכים מגוונים, מירידה אל החוף, ירידה אל המים או הרמת/איכסון דינגי/אופנוע ים וכדומה, אינה סיפון. ההגדרה של "מרפסת" זו באופן כללי (עם וריאציות שונות) בשפה האנגלית הימית היא Transom Platform . אז אם הבחור יצא אל ה Aft Deck הוא יצא אל הסיפון האחורי, או סיפון הירכתיים.

AFT זה אחורי. DECK - הוא במובן של משטח. בספינות גדולות זה סיפון בקטנות זה משטח וכנראה צריך כאן משהו בסגנון "הלך לאחורי הספינה/סירה" לפי העניין וההקשר בסיפור.

איקה20

New member
הכוונה לחלק האחורי של כלי שייט(ירכתיים)

קיים מילון למונחי ימאות שהוצא בשנות השבעים על ידי מכונאי ראשי -רוזנטל שהתמחה גם בבנין אוניות.הוא עשוי להיות לך לעזר רב.

למעלה