שאלת טפילים

שאלת טפילים

לכדתי והעלתי הביתה גור כלבים והוא בסטרס נוראי- הוא לא ממש מבוית. במקביל לנסיונות לרכוש את אמונו, אני צריכה להתמודד עם המוני הקרציות שיש עליו- גם על הפנים באיזור האוזנים, גם באוזניים, גם בין האצבעות... לפלות אותן אי אפשר (לא ניתן לגעת בו יותר מידי), רחצתי אותו מעט עם שמפו דיפנד- אבל אני לא יכולה לעשות זאת באופן יסודי... 2 שאלות- קולר קילטיקס או אמפולות אדוונטיקס- יהרגו את הקרציות או יבריחו אותן (לכל רחבי הבית)? שמעתי שיש משהו שנקרא "דיפ" במספרות- שניתן לטבול את הכלב נגד מכה קשה של קרציות- יש למישהו מושג איך אני יכולה לעשות זאת בבית, איזה חומרים,איזה ריכוזים? תודה נעה

ella100

New member
נעה

קילטיקס הוא מצויין(לפחות אצלי )אבל הוא לא מתחיל לפעול במיידי ומותר(נדמה לי) רק מגיל 5 חדשים. ד"ר קישון הסביר פעם(תמצאי אם תפשפשי במנוע החיפוש של חיות מחמד ווינט) שרוולושן הוא גם נגד פרעושים,גם נגד קרציות וקרדיות. ושהוא נספג מהר ופחות רעיל מאחרים.כלומר-אפשר ללטף את הכלב כבר אחרי שעה. וט'ית ששאלתי לגבי רוולושן עשתה פרצוף ש"מה מיוחד בזה". לשיפוטך ונראה מה ד"ר ארז ושות' יגידו.

רוולשיין יש לי פה בכמויות....ואני

מאמינה גדולה בחומר הזה, אך בעיקר לגבי פרעושים... אני רואה שבהתוויה רשום שזה לכלבים מעל 6 שבועות, כך שזה יהיה בסדר. עדיין אני לא בטוחה אם הן ירדו ממנו מתות או חיות, חס וחלילה.... תודה בכל אופן.

ליאת39

New member
ממה שיידוע לי, רוולושן הוא נגד

פרעושים וקרדיות אוזן. הוא לא נגד קרציות. יש פרונטליין נגד קרציות (אם כי טוענים שבאזורים מסוימים בארץ הוא כבר לא מתפקד כראוי).

טיפול נגד קרציות

אתחיל בזה שלפי ההתוויה רוולושן לא מטפל בקרציות. לי אין נסיון איתו בנושא קרציות, כי אני משתמש בו לחתולים בלבד. לגבי האחרים - אדוונטיקס ופרונטליין שניהם יעילים, בעיני אדוונטיקס יותר. גם קילטיקס כמובן, אבל כפי שתארו לך, הוא מתאים מגיל יותר מבוגר ופועל קצת יותר לאט. כולם הורגים את הקרציות, אם כי לפעמים הן נופלות כשהן עדיין חיות (הן ימותו בכל מקרה) לגבי טבילה - יש שני חומרים - אמיטראז ("טקטיק") ופולריס. שניהם יכולים להרוג את הכלב אם המינון גבוה מדי, ועדיף לעשות את זה עם איש מקצוע (גם הריסון יהיה יותר קל) חשוב לטפל מהר אם הנגיעות קשה, כי קרציות בכמות גדולה על גורים יכולות לגרום לאנמיה וכמובן לקדחת קרציות, לכן פנו לוטרינר שלכם בהצלחה וכל הכבוד על העזרה לגורון צרפי תמונות

תודה ארז!

דיברתי באמת עם הוטרינר שלי, וגם הוא המליץ על טקטיק, אך ציין כי ההתעסקות איתו מסובכת.... אז בינתיים ננסה ריסוס מסיבי של פרונטליין. האמת שיש לי פולאריס בבית משום מה (אף פעם לא נגעתי בזה)...אז אני אראה מה ניתן לעשות אם הפרונטליין לא יעבוד. סכנת האנמיה ברורה לי, אך כרגע אין סיכוי לקחת אותו למרפאה- אבנר בכלל לא מרשה לי להוציא אותו מהבית (הוא צריך איקלום, פראי לגמרי). הנה תמונה.... נעה

דופניך

New member
מנצל"שת עליך, נעה..........

אמרו לי שאם נוגעים בקרציה עם גפרור כבוי (חם) אז היא בורחת, זה נכון?..

ועוד אחד

בעבר היה לי נסיון טוב עם האמפולות של פרוטיקול. לא יצא לי להשתמש בזה בשנה ומשהו האחרונות אבל קודם לכן היה לי רושם טוב. כל אמפולה מתאימה כלב עד משקל 15 ק"ג, והיא מותרת לשימוש מגיל 4 שבועות. הייתי מעדיף אופציה כזו על פני טק טיק או פולריס, בשל החשיפה של המטפל. שני החומרים יעילים נגד קרציות בכל מקרה.

תודה!

זה גם עלה כאופציה, אבל לנוכח אשכולי הקרציות שהיו עליו רציתי משהו קצת יותר דרמטי מאמפולות. הוא עבר הערב ריסוס של פרונטליין ובינתיים נרשמו הרבה קרציות מתות על המצע שלו..... נשארו לי רק 2 בעיות עכשיו.... הסטרס שלו והבעל!

למעלה