שאלת טירון

ariel1989

New member
שאלת טירון

מצטער אם זו חפירה, אך אני חדש באנדרויד ויש לי כמה שאלות (קראתי הרבה פורומים, נשארו כמה שאלות בלתי פתורות): 1. צריבת רום שאודין עושה מוחקת את כל מה שהיה קודם? כי הבנתי שאם מחליפים רום ואז מחליפים שוב צריך באמצע להתקין שוב את הרום הבסיסי. ולמה? הרי אודין מוחק הכל ולמה לא פשוט להתקין ישר את הרום החדש? 2. אם בשביל כל גיבוי צריך לעשות רוט אז אין בעצם דרך לגבות את תצורת המכשיר הבסיסית, שהרי כשנגבה המכשיר יהיה כבר עם רוט? או שאפשר לבטל את הרוט? 3. הרום הבסיסי שמגיע עם המכשיר נמצא כקובץ במכשיר? כי ראיתי שלכולם נורא ברור שיש לי את הרום המקורי של עצמי. תודה רבה

Shpritz

New member
תשובות - נתחיל מהסוף להתחלה

3. הרום "הבסיסי", זה שאתה מקבל במפעילה/חנות לא נמצא על המכשיר. הוא "צרוב" לך על המכשיר. ברשת מסתובבים הרומים המקוריים או של המפעילה או של החברה (אלג'י, סמסונג וכדומה) כך שתמיד אפשר להוריד אותם ולצרוב (ואז הם יהיו לך כקובץ על המכשיר אם תחפוץ בכך). 2. לא חייב לגבות עם רוט, אפשר בעזרת תוכנה שבדר"כ מסופקת לך ע"י החברה שמוכרת לך את המכשיר ע"ע סמסונג kies. נכון, בשביל גיבוי מלא של אפליקציות ועוד כמה דברים קטנים צריך רוט אבל לא כולם צריכים את זה. 1. פווו.. זה קצת מסובך. צריבה של רום לא מוחקת את המידע שיש על המכשיר אם אני זוכר נכון אבל מומלץ על ידי כל מפיץ רום לעשות wipe לפני ההתקנה של הרום מאחר ויכולות להיות אי התאמות בין הרומים - דבר שיגרום לך לקריסות מרובות. עכשיו, כדי להתקין רום מסוים, צריך להיות לו קרנל (kernel - ליבת המערכת) מתאים. יש רומים שעובדים על קרנל כזה, ויש רומים על קרנל אחר. הקרנלים מגיעים ב2 גרסאות. recovery 2e ו- recovery 3e. כדי להתקין רום בגרסאת recovery 3e אתה קודם צריך להתקין את ה2e אלא אם כן יש לך רום שכבר עובד על 3e ואתה כולה רוצה להחליף רום ואז לא צריך לעשות כלום פרט להתקנה עצמה. לדגמא: לדני יש מכשיר SGS עם אנדרואיד 2.1 והוא רוצה להתקין רום מבסוס 2.3 של pilotx. השלבים שדני שצריך לעשות הם כדקלמן: להתקין קרנל מבוסס 2.1 (מערכת הפעלה עם שום כלום, ריקה מאיכסה של מפעילות). wipe from recovery. להתקין את הרום החדש שאתה מעוניין שיעבוד על גבי אותו קרנל שהתקנת לא מכבר וישדרג אותך ל3e. תתחדש!

ariel1989

New member
תודה רבה. המשך...

לגבי השאלה השניה התכוונתי לגיבוי מלא של הרום.כדי ממש.להחזיר את.הטלפון למצב ההתחלתי. לזה אין תכנה בלי רוט, ואז בהכרח כשתשחזר יהיה רוט. לגבי השאלה השלישית אם אני משאיר את הקרנל אפשר ישר לצרוב עם אודין רום חדש

Shpritz

New member
תשובות

גיבוי מלא של הרום אכן דורש רוט. תוכנה מומלצת היא titanium backup. התוכנה לא מגבה רוט. היא מגבה קבצי מערכת וקבצים אישיים. בשביל רוט תצטרך תוכנה שמבצעת או רום עם רוט/קרנל מובנה. אם יש לך קרנל שמתאים לרום שאתה רוצה לצרוב, אין שום בעיה שתצרוב וזהו. אני שוב אשתמש בדוגמא של pilotx - כרגע יש לי קרנל מבוסס ג'ינג'ברד 2.3.3. אתמול הוא הוציא עדכון ל2.3.4 - אין לי צורך לבצע את כל תהליך החלפת הקרנל מכיוון שהוא כבר מתאים לרום הזה. אני רק צריך לצרוב את הרום וזהו (עם עדיפות לwipe אבל לא חייב).

למעלה