שאלת טירון-להשאיר קסדה בתוך האופנוע כל היום?

o f i r o s 1

New member
שאלת טירון-להשאיר קסדה בתוך האופנוע כל היום?

אני נוסע עם האופנוע עד הרכבת, ומשאיר אותו שם רוב היום. האם אפשר להשאיר את הקסדה התוך האופנוע, או שזה מזמין גניבות? תודה.

מיצו

New member
אם אתה רוכב עם קסדה צ'וקו

על קטנוע צ'וקו עם ארגז צ'וקו, אז זה דבר אחד. מצד שני, אם אתה רוכב עם קסדה בשווי 4500 ש"ח על אופנוע בשווי 100,000 ש"ח ומשאיר אותה על האופנוע זה דבר שני. אני אף פעם לא משאיר ולא השארתי קסדה בארגז, גם בפעמים שבהם היו לי אופנועים עם ארגזים.

מיצו

New member
לכל יצרן שמכבד את עצמו

(הכוונה לא יצרני קסדות מדבקה) יש ליין של קסדות שמתחילות בדגמים זולים ופשוטים, וכלה בקסדות הטופ-אוף-דה-ליין שלהם. נולן יצרן אירופאי מכובד שמייצר בעיקר (אבל לא רק) קסדות נפתחות, ועם מספר מותגי משנה כמו Xlite, קסדות הקצה שלהם הן לא רעות.

dori78

New member
לא מומלץ

מעבר לעניין הכספי הכואב במקרה של גניבה - ואני לא מתהדרת באיזו רכישה ממש יקרה,
הקסדה הקודמת שלי עלתה 1100, הנוכחית 2500 - תמיד מטריד אותי העניין של אי הנוחות שבלמצוא דרך להגיע הביתה ולחזור אח"כ עם קסדה אחרת לקחת את האופנוע. שהרי אם יגנבו לי מהארגז מעיל/כפפות/מיגון כזה או אחר - זה מבאס טילים וזה לא בטיחותי, אבל זה חוקי לרכב ככה הביתה.
קסדה זה סיפור אחר. אני נסחבת עם הקסדה לכל מקום, גם כשזה לא הכי נוח.

עוד משהו - להשאיר קסדה כל היום בתוך ארגז בשמש הקופחת - מעבר לסכנת הגניבה,
אתה חושף את הקסדה לחום בלתי מבוקר לאורך שעות, מה שעלול לגרום לירידה באיכות ההגנה שהיא מספקת.

בפעמים היחידות שחניתי ברכבת (ארלוזרוב) זה היה בשבתות, כשהגעתי לטיולים של החברה להגנת הטבע.
גם בגלל השיקולים שכתבתי וגם בגלל שבשבת יש שם פחות תנועה ויותר נוח לגנבים לעבוד - לקחתי את הקסדה איתי באוטובוס.

בועז בר

New member
הכי דפוק זה להסתובב עם קסדה ביד כל היום

בלי האופנוע. ממש להיות עבד של הציוד...

קנה לך איזה LS2 נחמדה וזולה, תשאיר בארגז נעול וסע בראש שקט.

מיצו

New member
הכי דפוק זה להסתובב כל היום בכיסא גלגלים

בגלל שמישהו החליט לחסוך בקסדה וקנה צ'וקו.

לא חוסכים במיגון, בטח שלא במיגון לראש שהוא אצל רוב האנשים (פרט למירי רגב) איבר מאוד חשוב וחיוני.

gray

New member
כבר מזמן ידוע שקסדה ב3000 לא יותר בטוחה

אולי יותר נוחה, אולי תחזיק יותר שנים-אבל זהו. בטיחות נוספת אין שם.

מיצו

New member
קסדה שעומדת בתקן עומדת בתקן.

השאלה היא האם התקן הוא הפרמטר היחיד שלפיו אתה בוחן את הקסדה שלך. אני טוען שלא, ושפרט לעמידה אידיוטית בתקן (שממילא מכסה רק תסריטים מסויימים ובמהירויות מסויימות) יש לקסדה גם מאפיינים אחרים חשובים מאוד.

שוב, ניקח את הדוגמה של מזרן. גם אם יש 100 יצרנים שונים עם 20 דגמים לכל אחד מהם, למרות שכולם עומדים בתקן ואפשר לישון על כולם, אתה תרגיש את ההבדל בין שינה על מזרן איכותי לבין שינה על מזרן ברמת צ'וקו. אם אתה לא מסוגל להבחין בהבדל הזה אז אתה מוזמן להמשיך לישון על מזרן סוכנות.

gray

New member
מה התקן למזרנים?

יש מבחן סנל למזרנים? אני באופן כללי לא הסטיג-ולכן לא ישן עם קסדה, היא שם כדי לשמור על הראש שלי, לא מעניין אותי אם היא יפה (עוד 10 ש"ח על צביעה מקושקשת? לא תודה).
ביתיים ממעקב אחרי מבחני סנל שהם טיפה יותר רלוונטיים לעולם האמיתי אני לא רואה איזה יתרון בולט לקסדה יקרה.
אחרי שהייתי רק עם שואי יקרות קניתי לפני כמה שנים קסדה זולה בהרבה-ולא חזרתי לשואי מאז (לא שלא מדדתי כמה דגמים-אבל לא קניתי).
עד היום-לא מבין מה התלהבתי כלכך מהשואי (הרי תחלס המוכרות של אראי יותר שוות אם כבר מודדים).

idoga

New member
LS2 הוא מותג של קסדות פשוטות יחסית

הנה כמה טענות שיושמעו בקרוב בשרשור הזה (דעתי הצנועה בסוגריים)

טענה א': תשקיע בקסדה רק אם יש לך משהו חשוב לשים בתוכה (מסכים)
טענה ב': רק קסדה יקרה היא איכותית ומגינה יותר ("יקרה זה עניין של הגדרה"; בעיני קסדות שמתומחרות עד 500 ש"ח הן נחותות ומ- 500 ש"ח - טובות. יש אנשים שמוסיפים עוד 0. לא אלו ולא אלו יכולים להוכיח את טענתם באופן משביע רצון)
טענה ג': כל הקסדות השלמות בארץ שנרכשות אצל ספק נורמלי ושתאריך הייצור שלהן מהשנה-שנתיים האחרונות הן בעלות תו תקן (הנפוץ יותר בארץ הוא האירופאי) ולכן ההגנה שלהן זהה. ההבדלים ביניהם באיכות החומרים, הגנה מרעש, נוחות - אבל לא בהגנה על ראשך. (בעיני זו אמת מוחלטת)

אני רוכב עם קסדת LS2. לפניה היתה לי קסדה של MHR, שגם היא מותג פשוט (ויש שיאמרו - מאותו מפעל, עם מדבקה אחרת). לשתיהן יש תו תקן אירופאי.
לא קניתי קסדה שעולה יותר מ- 1,000 ש"ח ואין לי תוכניות כאלו.

LS2 זאת קסדה שלמה באיכות ירודה

כן מגינה לא מגינה כן תקן לא תקן זה לא העניין
שים על עצמך קסדה קצת יותר יקרה ואיכותית ואז תחזור אליי עם תובנות לגבי קסדות סבירות+ ,וקסדות סוג ת' כגון LS2.
רובנו הגדול כולל אני התחלנו את דרכנו בקסדות סוג ז' שמתקדמים הלאה לקסדות איכותיות יותר מרגישים בהבדלים במידה ניכרת.

בועז בר

New member
לא מסכים איתך.

מגינה/ לא מגינה, תקן/ לא תקן - זה בדיוק הענין. מבחינתי התקן מעיד על כך שהיא מגינה.
אין לי אפשרות אחרת לבדוק את זה, וגם לא רוצה שתהיה.

עברו אצלי ואצל המורכבים שלי כמה קסדות כאלה, ואני יכול להגיד לך שהן לא פחות איכותיות מה-HJC שיש לי ועולה פי שלוש,
ובטוח שהן יותר נוחות לי מה-AGV היקרה והיוקרתית, שבה אני ממעט להשתמש.

היתרון היחיד שאני מוצא ב-AGV הוא באירודינמיות ובאיכות המשקף, וזה מתבטא רק במהירויות מאוד גבוהות.

בועז,לא ידוע מה זה נוח אצלך

אני צריך קסדה שתשב לי על הראש בצורה מעט הדוקה ולא רופפת. נכון מדובר על קסדות עם תקינים,אבל האם אחרי שלושה חודשים של שימוש בה,ם הספוג כבר לא ספוג וחלקים מתפרקים ממנה היא עדיין עומדת בתקנים? אני לא כלכך בטוח. אגב מדובר מניסיון של קסדת MHR ו NITRO.

אני לא מסכים איתך,את ההפנמה הזאת שקסדה טובה היא באמת טובה ולא איזה חארטה שמסתכמת בעלויות גבוהות יותר היה על קטנוע שבהם המהיריות לא היסטריות,אז היה לי את ה MHR ו הוחלפה לאראי VIPER GT,נכון לא קסדה ממוצעת אלה פיפס לפני הטופ.תשמע, מאז למדתי להעריך קסדות טובות נכון שהמחיר לא שווה לכל נפש,ולא תמיד יש צורך בהן עקב שימושים שונים,אבל קסדה טובה נשארת לאורך שנים,בוא תראה את ה אראי קורסייר בת ה - 3 שנים שלי ,עדיין יושבת על הראש כמעט כביום בה רכשתי אותה. שלא נדבר על פיתרונות שונים [והכי פשוטה היא הכריות הפריקות ] בהן הזולות לא מצויידות.

יש לי LS2 וAGV

לשתיהן ריפודים פריקים.

שתיהן בנות יותר משנה( הLS2 כמעט שנתיים)

בשתיהן הריפודים עדיין יושבים, אם כי בLS2 קצת פחות טוב.

הLS2 לא טובה ברכיבות בינוני+, רוקדת וזזה על הראש.
היו לה גם קצת בעיות עם המנגנון של המשקף שמש.
המשקף שמש שלה הרבה פחות איכותי משל הAGV.

אבל לתוך העיר ולמשלוחים היא קסדה נהדרת

בועז בר

New member
כנראה שאין ממש ויכוח בינינו.

ההתייחסות שלי היא בהקשר של פותח השרשור שמדבר על נסיעה (קצרה ומנהלתית מן הסתם) אל תחנת הרכבת.
בהקשר הזה - לדעתי - אפשר להסתפק בקסדה תקנית ממותג מוכר וזול (לכן הבאתי כדוגמה את ה-LS2).

אני מקבל את מה שאתה אומר לגבי קסדה שתהיה קצת מהודקת, למרות שלי זה פחות נוח מקסדה 'רגילה',
כשאתה יוצא לרכיבות פאן במהירויות גבוהות, במיוחד על אופנוע ספורט או נטול מיגון רוח.

אני משתמש בשלוש קסדות, HJC לרוב הרכיבות המנהלתיות ולטיולים;
AGV מהטופ-אוף-דה-ליין לרכיבות עם פוטנציאל של כסאח, (בשגרה היא קסדת המורכב של הבן הקטן);
וב-LS2 לסיבובים בעיר (והיא גם 3/4 בעוונותי...)

dori78

New member
מילה על נוחות

כמו בנעליים, גם בקסדות - מה שנוח לאחד לא בהכרח נוח לאחר.
כמו שיש רגל רחבה שזקוקה לנעל רחבה כדי שיהיה נוח, לרגל צרה לעומת זאת יכולים להיות שפשופים מנעל רחבה כי היא "מטיילת".
לראש יש גם מבנה שמשתנה מאחד לאחר, לא רק מידה. חשוב למדוד דגמים שונים ולראות איך זה מרגיש.

אני עברתי מ-HJC לאראי ואני יכולה להעיד שאין להשוות. למרות שגם ה-HJC היתה מצוינת ולא מהזולות שלהם.
אבל זה לא קשור למותג אלא לדגם הספציפי, שמאוד נוח לי ולא בהכרח יהיה נוח לאחרים.

למעלה