שאלת טיח

THE UNDER TAKER

New member
שאלת טיח

ראיתי היום שטיח שהובא אתמול לאתר בניה ע"י מיקסר עדיין לא התיבש . הכיצד ? מה מוסיפים לטיח בכדי שלא יתיבש ?

mol3

New member
טיח ? או בטון ?

אתה כנראה מתכוון לבטון. מה שאתה רואה זה ככל הנראה מים שהושפרצו באשפרה, משקים את הבטון הטריא כל כמה שעות בימים הראשונים. בכל מקרה, בתהליך ההתקשות, הבטון מפריש מים (הידרציה) והמים עולים מתוך האלמנט אל פני השטח. וזה מה שאתה רואה. אם הבטון לא התקשר (רואים אבקה) או לא התקשה (רואים בטון עיסתי) - זו בעייה, היינו טעות בהכנת הבטון ולא כתוצאה מתוסף כלשהו. אם הבטון לא התקשר או לא התקשה, צריך לפרק הכל. לפני זה פונים כמובן לספק הבטון, כי זו פאשלה שלו ויש לו ביטוח על זה.

THE UNDER TAKER

New member
לא בטון - טיט או טיח מוכן של רדימיקס

ששופכים אותו לבלה ומשם למכונת התזה , נשאר הרבה חומר בבלה ולמחרת עדיין יכלו לעבוד עם הטיט .

fireman

New member
זה לא טיח

זה טיט....מדובר בתערובת של חול עם מוספים שונים ומים בכדי לאפשר שפיכה של החומר מתוך המיקסר החוצה. בכדי להפוך את התערובת הזו לטיח יש להוסיף לה צמנט ומים בהתאם לצורך. את הטיט ניתן לרכוש גם בבאלות בפריקה באמצעות מנוף כאשר במקרה הזה הטיט בד"כ מגיע יבש. אם תשאל אותי, הן מבחינת עלות והן מבחינת איכות החומר....עדיף להזמין במיקסר

THE UNDER TAKER

New member
לא ! לא מדובר בטיט ללא צמנט

אני מדבר על טיח מוכן עם צמנט ,שמיקסר מביא לאתר , לאחר סינון מכניסים למכונת התזה ומתיזים על הקיר ישירות . הטיח הזה היה עדיין טוב לשימוש לאחר יום . כלומר על הקיר בעובי דק הוא מתיבש יותר מהר אבל בתוך הבלה הוא לא מתיבש גם לאחר יום . שופכים את הטיח ל 2 בלות גדולות בכדי לשחרר את המיקסר .

fireman

New member
אתה טועה

ואין שם צמנט. כשהטיט יוצא מהמיקסר הוא יישאר רטוב גם שבועיים...מה שיתייבש זו השכבה העליונה שבאה במגע עם האויר. כל חומר שתערבב עם צמנט יתקשה בתוך כ8-10 שעות מאחר והמים מעוררים את התגובה הכימית בצמנט הגורמת לו להתקשות. הוספת הצמנט לטיט מתבצעת לפני שלב הסינון.

THE UNDER TAKER

New member
שוב פעם ! לא טיט אלא טיח מוכן לשימוש

לא שמעתם שאפשר להזמין טיח מוכן ? כאשר משתמשים במכונת התזת טיח מזמינים טיח מוכן כי ההספק של ההתזה גדול וצריך טיח מוכן בכמות גדולה, שקשה לעשות בידיים . נו בסדר ! אני אשאל ברדימיקס .

fireman

New member
אתה טועה כשאתה חושב שאני לא מבין

מישהו נתן לך הגדרה לא נכונה של שם למוצר מסויים. טיח למבנה אפשר לעשות בכמה וכמה שיטות ובמספר שכבות כשלכל אחת יש את האפיון שלה, בין אם מדובר בהרבצה או יישור או גמר.... לכל אחת מהאופציות יש את האפשרות לתעש את המוצר באופן כזה או אחר. כאשר עובדים בפרוייקטים גדולים מזמינים בד"כ סילו (אפילו כמה) כאשר כל אחד מכיל 30 טון חומר, בין אם מדובר בחומר להרבצה וכדומה. בתוך הסילו החומר מגיע כשהוא יבש ואורך חייו כשישה חודשים כמדומני. כאשר מבצעים את ההרבצה עם משאבה, תוספת המים מתבצעת במשאבה עצמה המשולבת במיקסר ועפ"י הוראות היצרן. לגבי הטיט היות ויש בעיה בפריקה של חומר מתוך מיקסר אם הוא מתגבש ברמה מסויימת מוסיפים לתערובת הטיט מים בכדי להקל את הריקון שלה מהמיקסר. בזמנו כשעשיתי את הטייח אצלי בבית הזמנתי טיט במיקסר גם כן, המיקסר הגיע ופרק את החומר לתוך הבית....הטייח הוסיף את הצמנט, המים החסרים והכין את החומר עצמו. הטייחים קוראים לזה "טייח מוכן" כי הם לא צריכים לערבב את החול מחצבה עם החול ים, עם הסיד, הצמנט, והמוסף האקרילי (בי ג'י בונד). הבעייתיות כאן היא בעיקר בהוספת הסיד שאם הכמות שלו גבוהה יותר מהצורך הוא עלול לסדוק את המוצר הסופי ולכן מעדיפים לרכוש את הטיט מוכן במפעל שם הכמויות מדודות עד לרמת הקילוגרמים\ליטרים הבודדים וההכנה מתבצעת תחת בקרה קפדנית מה שמבטיח מוצר איכותי יותר. (אם תשאל אותי גם מבחינת מחיר זה משתלם מאוד) בפעם השניה שהבאתי טיט ביקש הטייח שיוסיפו בו פחות מים וכך עשו במפעל. כשהמיקסר הגיע לפרוק החומר פשוט נתקע במגלשה של המיקסר כי היא יבש מידי ורק לאחר הוספת עוד מים הצלחנו להזרים את הטיט החוצה מתוך המיקסר (עזוב את זה שבכל מקרה הטייח היה צריך להוסיף עוד מים בתהליך ההכנה עצמו). בכל מקרה, לא משנה באיזו שיטה אתה משתמש כל עוד החומר מגיע רטוב לאתר מדובר בטיט ללא צמנט שאליו יש להוסיף את הצמנט ומים. אם מדובר בטייח מוכן כדומת המוצרים שמיסטר פיקס מייצרת ומשווקת בשקים או בסילו החומר מגיע יבש והוספת המים מתבצעת בעת ההתזה בתוך המשאבה. חומר שמגיע עם הצמנט מעורב בו כאשר הוא רטוב יספק עבידות של לא יותר משעה, אחרי יום או יומיים הדרך היחידה שבה תוכל להפוך את זה לטייח הוא ע"י ניסור של לוחות והברגתן אל הקיר.

THE UNDER TAKER

New member
אני אחזור עד שתבינו

החומר מגיע רטוב עם צמנט , עם עבידות של 24 שעות לפחות

בינא

Member
פשוט מאוד - בחומר הכניסו מעכב התקשות

הערב המעכב התקשות, מאפשר הובלה בטוחה וארוכה ללא קבלת גושים, יציקה בכל מזג אוויר (בעיקר חם מאוד) ועבידות לאורך זמן שמאפשרת קבלת תוצאות טובות יותר מבחינת החלקה וחוזק (ככל שמתיבש לאט יותר, מגיע לחוזק יותר גבוה). חג שמח.

THE UNDER TAKER

New member
זה היה ברור לי מהתחלה , שאלתי מה

שם החומר שמוסיפים לטיח המוכן בכדי לעכב את ההתקשות שלו וסוף סוף מישהוא הבין על מה אני מדבר .

fireman

New member
אני אשמח מאוד אם תכיר לי את המעכב הזה

שמאפשר עבידות של 24 שעות ויותר.

בינא

Member
שמות של מעכבי התקשות

ניתן לקבל מהחברות העוסקות באספקת חומרים כימיים וערבים לענף הבניה. יש כל מיני חומרים כאלה, המיועדים לסוגים שונים של תערובות ויציקות בטון, טיט וטיח, בכפוף לדרישות המהנדס והמזמין.

mol3

New member
בינא שים לב, הוא מדבר על 24 שע'

יש מעכב התקשות ל- 24 שעות ?. --------------------- הייתי מהמר שמדובר בעיסת אגרגטים ומים, שמוסיפים לה את חומרי המליטה לפני תהליך העבודה. או בחומר שעשו בו טעות.

למעלה