שאלת טופס למיסים

GeJuFan

New member
שאלת טופס למיסים

לא שאני לא סומכת על האוניברסיטה שלי אבל.. רק רוצה לוודא שהטופס שאני צריכה לשלוח ל-irs זה טופס 8843? (לא עבדתי במהלך כל הזמן שאני פה)

GeJuFan

New member
לא חושבת.

אני הבנתי מהאוניברסיטה שמי שלא עבד לא צריך תוכנה, רק למלא את הטופס ה-8843 הזה ולשלוח.

כשזה היה לי רלוונטי

חטפתי חבר מקומי לWorking Lunch ווידאתי איתו שהטפסים הנכונים בידי, ושאני ממלאת אותם נכון. בעיקר כי אין לי סבלנות לבלאגן שאולי יגרר אם אעשה טעויות.

זה גם מה שאני ניסיתי לעשות

ובמקרה שלי זה כשל כישלון חרוץ
.
יש כאן כל מיני סוגים של טפסים ולפעמים יש גם הבדלים בין אזרחים לזרים... ובמיוחד יש בעיה כי להרבה אנשים ממש אין מושג, רואה החשבון של ההורים מטפל גם בהם.

כנראה שצריך לדעת את מי לשאול

החבר המקומי שלי הוא בעצם "מקומי" שבעבר גם היה סטודנט באותה המחלקה כמוני, למרות שעל גרין כארד, ועדיין, היה האדם הנכון לשאול (הוא איכשהו מתמחה בלקבל החזרים מטורפים של מס כל שנה, על סף לממן לעצמו חופשות דרך זה).

Franz Biberkopf

New member
השנה אני מממן חופשה למישהו ב-IRS

אולי כדאי לי לדבר עם החבר המקומי שלך

Franz Biberkopf

New member
אף אחד לא יצליח להוציא אותי מהברוך הזה

נגמרה לי אמנת המס והשתנה הסטטוס לרזידנט לצרכי מס. אין מה לעשות בעניין (אמרה לי אנליסטית המס לזרים באוניברסיטה). נו שוין, נשרוד גם את זה.

אור302

New member
באמת? לי לא היה שינוי מהותי.

בעצם נדמה לי שדווקא קיבלתי החזר גדול יותר כרזידנט, אבל אז גם הרווחתי יותר באיזה אלפיים דולר לשנת לימודים. הייתי על F1

Franz Biberkopf

New member
הבעיה היא שלא הורידו לי מסים במהלך השנה

על המלגה, רק על משכורות.
וחוץ מזה, מס ההכנסה באילינוי עלה מאד (כבר 5%!). בקיצור, זימבור רציני.

Sonic hedgehog

New member
אם ככה הוא הבן אדם הממש לא נכון לשאול

אין אינטרס לקבל החזרים, יש אינטרס לא לשלם את הכסף מכתחילה, אם הוא מקבל החזרים מטורפים כנראה שלא מילה נכון את הטפסים מכתחילה (של הפרשת המס) הרי אינטרס להלוות לממשלה כסף ללא ריבית כל שנה.
האופציה השניה הגרועה יותר הוא שהוא לוקח החזרים שלא באמת מגיעים לו, הרי מההחזרים האלו הם טריגר לאודיט ואם היו עושים לכם כזה שניכם הייתם נזוקים.

אני לא זוכרת בדיוק פרטים, זה היה קצת מזמן

אבל לפחות במקרה שלי נדמה לי שלא ממש היתה לי שליטה על כמה מס שילמתי, זה נוכה אוטומטית דרך המערכת של המעסיק. לא זכור לי שמילאתי טפסים שלא היו ברורים מאליהם כשהתחלתי לעבוד.

גם ההחזרים שהוא מקבל, זה שהם מממנים לו חופשות זה לא הופך אותם למטורפים, לא מדובר פה בנסיעה שבועית לאלסקה אלא בעוד טיסה לפורטוריקו/לונדון או משהו בסגנון.

בקיצור, מדובר בכסף קטן שאמנם משמעותי בשבילי ולכן נעזרתי בו (ובאמת שזה לא היה מסובך ברמה שלא עקבתי ונראה לי שמה שהוא אומר הגיוני בעיני) ולא באופציות גרועות, מזיקות וכיוב'

אור302

New member
החזרים גבוהים הם יופי של תכנית חיסכון.

כל עוד הם לא מכניסים אותך למינוס או הלוואות, הרבה יותר נוח לתת לממשלה לשמור על הכסף מאשר לנסות לחסוך אותו, שזה יותר קשה מבחינת כוח רצון.ודאי שאפשר להפקיד בתכניות חיסכון אבל קשה לראות סטודנטים עושים את זה. אמנם בתכנית חיסכון יש ריבית אבל לא מדובר בסכומים משמעותיים לסטודנטים. לי יותר קל לחשוב שאין לי ואז לקבל החזר בסוף השנה.

לג2

New member
כנראה שכן

אני על J1 ומילאתי 1040 על ההכנסה + 8843 לי ולכל ה J2 שבאמתחתי.
קיבלתי כסך חזרה אז כנראה שמילאתי כמו שצריך (אם תוכנה של האונ')

GeJuFan

New member
במילים אחרות מרימה מחר טלפון

ובודקת להיות בטוחה ב-100%
או שאולי בכלל עדיף להתייעץ עם רואה חשבון?

למי את יכולה להרים טלפון?

אני בעיקרון מאלה שנורא נלחצים מכל הסיפור הזה של המסים, ובמהלך השנים מדי פעם נועצתי במומחים כאלה ואחרים (h&r block, לא משהו מיוחד). אבל היתה לי מלגה.

האם היתה לך הכנסה כלשהי? לדעתי האישית והבלתי מקצועית בעליל, זה משנה קצת את התמונה. אם הדיווח הוא בכל מקרה אפס, זה נראה לי פחות קריטי אם כותבים את זה על הטופס הלא נכון.
יש אצלכם אולי איזה משרד לסטודנטים זרים שמייעץ בדברים כאלה?

GeJuFan

New member
למשרד לסטודנטים זרים

למשרד הכלכלי של האוניברסיטה.

למעלה