שאלת חשיבה

שאלת חשיבה

צריך להעביר 4 קווים מכל נקודה לנקודה אחרת כך ששום קו לא יעלה על השני * * * * * * * * *

Fingertip

New member
פתרון...

מצטער על האיכות הירודה, אבל הרעיון ברור, אני חושב. אהד.

זה שאלה שונה!!!

לא זה שאלה בכלל אחרת... אצלי זה שאלה לגמרי שונה, נתונים 6 נקודות ככה: * * * * * * ואתה צריך להעביר מכל נקודה! 4 קווים כך ששום קו לא יעלה על השני!

Fingertip

New member
אני חושב שהכוונה הייתה לקווים ישרים

... (במשמעותם האוקלידית) אהד.

בהחלט ! ../images/Emo107.gif

הצלחתי להעביר קו ישר אחד במשמעותו האוקלידית דרך כל שש הנקודות !

בבקשה ../images/Emo107.gif

נצייר על דף נייר את שש הנקודות (שלוש שורות של 2 נקודות בכל אחת). עכשו נקפל את הדף לשלושה קיפולים, כך שכל שורה של 2 נקודות תעמוד בדיוק מול שתי השורות האחרות. (למי שלא הבין את הקיפול : מעבירים בין כל שתי שורות ישר, שעובר בדיוק באמצע שבינהן, ואז מקפלים את הדף לאורך הציר של הישר הזה). עכשו נבצע קיפול נוסף, לאורך הציר האנכי שעובר באמצע של שני הטורים. הגענו למצב שבו כל שש הנקודות נמצאות אחת מול השנייה ! ולכן חייב להיות ישר (במרחב) שעובר דרך כולן. מקווה שההסבר ברור, אם לא - אני אצרף ציור. ושאף אחד לא יגיד לי "זו לא היתה הכוונה" - כי בשום מקום לא כתוב שהפתרון חייב להיות במישור ולא במרחב !

freedom rider

New member
המממ, אני חשבתי שהתבססת על

האקסיומה הידועה: "דרך שלוש נקודות עובר קו ישר אחד בתנאי שהעפרון מספיק עבה".

Fingertip

New member
אז החידה החדשה היא:

יש שש נקודות כמו שציינת. צריך להעביר 4 קווים מכל נקודה כך ש: I. הקווים לא נחתכים. II. כל זוג של נקודות נמצא על קו שמחבר ביניהן. הבנתי נכון? אהד.

זה די פשוט

אתה מעביר אותם באלכסון. 2 מהקווים מכילים נקודה אחת מה-6... והשניים האחרים 2 נקודות. וכמובן שכולם מקבילים.

למעלה