שאלת חמיצר

עוזאבי

New member
שאלת חמיצר

שלום לכולם פעם ראשונה שאני כותב פה. לפני מספר ימים קיבלתי חידה של חמיצר מלווה בתמונה, אני לצערי לא הצלחתי לפתור ובגלל שזה מציק לי אני מעביר לכם את זה בתקווה שתצליחו לפתור....החידה היא: "סביב נווה דויד וכשמו, כן עשינו לו, זה לא נח לאזור, שההיסטוריה תחזור." עכשיו ליד חידה זו מופיעה תמונה של אישה על עמוד....עכשיו ככל הנראה האישה היא איזשהו פסל רומי עתיק...והיא נשענת על עמוד שיש ין ומעוטר...ככל הנראה מצוי באיזשהו מקום פסל זה.... לכן אם מישהו יכול לעזור לי בפתרון החידה אודה לו מאוד...

אין לי מושג, אבל ../images/Emo26.gif

רציתי רק לברך אותך על שהצטרפת אלינו
אני מקווה שזו לא הייתה כניסה חד פעמית
ושנראה אותך פה הרבה. אמהר מאוד תגלה שהגעת למקום מקסים עם אנשים מקסימים ... אתה מוזמן לפרסם חידות ולנסות לפתור חידות שאחרים מפרסמים ... ושוב ברוך הבא

djdror

New member
תנסה להעלות את התמונה...

ואז ננסה לחשוב על פתרון. חמיצר קשה בדרך כלל, גם כשלא חסרים נתונים, כך שבלי לקבל את כל השאלה במלואה אני אפילו לא מנסה להתחיל לחשוב.

עוזאבי

New member
לצערי אני לא יכול לעלות את התמונה

אבל..... אני חושב שהגעתי לחלק מהפיתרון: סביב נווה דויד-לדעתי הכוונה פה היא לא נווה כמו נווה מדבר אלא נווה מהכוונה (לפי המילון) של מרעה צאן....הלכתי לתנך ובאמת התברר לי כי דויד היה רועה צאן... וכשמו כן עשינו לו- לדעתי הכוונה פה היא לנבל שיצא כנגד דויד ועשו לו נבלה....הלכתי לחפש בשמואל א פרק כ"ה... עכשיו לדעתי התמונה היא אביגיל אשתו של נבל ואח"כ אשת דויד וזה פשוט רמז... עכשיו הלכתי לפרק וראיתי שכל הזמן מוזכר הכרמל...חיפשתי בקאשוטו והכוונה היא להר כרמל בדרום יהודה קרוב לעיר מעון...(לא הר הכרמל בחיפה...) עכשיו השאלה שלי אם מישהו יכול לעזור לי איזו עיר קרובה להר הכרמל מתקופת התנך? או האם יש כיום עיר שבנוייה שם או נקראת על שמה??

למעלה