שאלת חמין

Y A E L I 37

New member
שאלת חמין../images/Emo36.gif

הכנתי חמין בסיר גדול ורחב ואני רוצה לשים אותו כל הלילה בתנור . איזה חום [יש לי מספרים] זה תואם פלטת שבת? יש לי מ 50 - 250. ושאלה שנייה אני רוצה לבשל את הביצים בסיר נפרד ולא בתוך החמין. איך עושים שיצאו חומות ? פעם אמרה לי זקנה עירקית שהיא שמה קליפות בצל ותיון של תה . מה דעתכן? שבת שלום יעלי

timiהאחת

New member
מנהל
יעלי כנסי

לגבי חום התנור אני לא רוצה לומר לך בדיוק מכיון שכל אחד והתנור שלו ואני לא רוצה לכתוב לך סתם, אני בטוחה שהסתדרת אבל תכווני שיהיה חום בינוני נמוך תעשי חישוב, לגבי הביצים החומות למה את לא רוצה לשים אותם בסיר של החמין זה הכי טוב הם יצאו חומות נהדרות, אבל עם בכל זאת את לא רוצה בסיר של החמין , קחי סיר קטן תניחי ביצים וכמה שקיות של תה ויסוצקי אפילו 5 6 עם כף גדושה מלח כדי שהביצים יקבלו קצת טעם...ויצאו לך ביצים יפות חומות. לגבי קליפת הבצל אין צורך להניח בסיר של הביצים קליפות הבצל נהוג בדרך כלל להוסיף לסיר של החמין, אם תרצי שהחמין שלך ייצא יפה חום תכניסי כמה שזיפים 3 4 או תעשי קרמל ממים וסוכר ותשפכי בחמין בהצלחה ובתיאבון מקווה שעזרתי גוד שאבס.

Y A E L I 37

New member
תודה רבה רונית../images/Emo9.gif

שמתי על 100 מעלות אני מקווה שזה בסדר. לגבי הביצים שמתי שקית תה ויצא צבע יפה למים. מתה לראות איך יצא החמין מחר. יש לו צבע יפה . תודה

timiהאחת

New member
מנהל
יופי יעלי, אל תפחדי תכניסי באחריות

שלי עוד 4 שקיות תה בשקט המים צריכים להיות חומים חומים חומים . ואני בטוחה שיצליח לך.

bigjack

New member
יעלי קחי עוד עיצה

את החמין כמובן על 100 מעלות לכל הלילה, ולבדוק לפני השינה שלא יבש מידי ולא חסר נוזלים. את הביצים אני עוטף לא מבושלות בנייר אלומיניום (שתי שכבות) ומניח לצד הסיר של החמין בתוך התנור לכל הלילה, התה וקליפות הבצל רק צובעים את הקליפה ולא את הפנים, ההשחמה באה משאות ארוכות על חום נמוך. בבוקר אפשר כבר להוציא את הביצים מהתנור שלא יתייבשו יותר מידי....אני אוהב לאכול אותן בבוקר עם קוטג' בהצלחה

Y A E L I 37

New member
תודה רבה צחי ../images/Emo9.gif

שמתי על 100 ועטפתי כעת את הביצים כמו שכתבת לי. נשאר לי להשאר סבלנית עד מחר. כמובן שאעדכן. תודה לך יקירי יעלי

למעלה