שאלת חלבלובים

barakd

New member
עוד עלה פגום

קצת קשה לראות מהתמונה אבל יש סימני כירסום קלים .

barakd

New member
תמונה אחרונה של הפגיעות

הוא יחסית גם לא פרח אצלי ביחס לאחרים עד כה. באביב אני ישריש ממנו כמה יחורים ואנסה לתת להם תנאים שונים.

barakd

New member
פרחים במצבים שונים

ותיקים, חדשים, כאלו שעומדים להפתח ועוד ניצנים בגדלים שונים

bel011

New member
וממנו אני מרבה...כן? דרך אגב

קיבלתי עוד חלבלובים עם פריחה קטנה מרנה..למרות הקוצים נראה שאגדל חלבלובים כי הם ממש יפים וגם טובים בתור גדר הגנה

barakd

New member
אני הרביתי מהם שנה שעברה

בעונה הזאת, ולמרות הגשמים היחורים הקטנים לא מתו והגיעו לגודל שתיל שמוכרים במהלך הקיץ. מעניין איך הם יעברו אצלך את החורף. הזנים הקטנים שיש לרנה הם יותר חסינים, לפחות כאן.

barakd

New member
בקשר לצמחים שלך, אני עדיין חושב

שחסר להם משהו במזון, אבל תבדקי אם יש להם גם סימנים מוזרים על העלים ומאחוריהם

tzooka

New member
סימנים מוזרים

יצאתי לבדוק וחשכו עיניי, מדהים איך אפשר להסתכל על משהו במשך חודשים ולא לראות אותו בכלל. רק אחרי שראיתי את התמונות שלך העין שלי "הבינה" מה היא צריכה לחפש , והנה , אסון... יש "סימנים מוזרים" על כל העלים, הרבה יותר גרוע מבצמח שלך. עכשיו, כשאני משווה אותם לחלבלוב ה"בעיייתי" שלך , אני מבינה עד כמה שלי באמת במצב רע. אז אם זה באמת תריפס, רק קונפידור יועיל ? או שיש סיכוי שעם ההתקררות ימות המזיק? ועוד פעם תודה ענקית על התשובות, הצילומים, וההשקעה בכלל

tzooka

New member
ובלי קשר לכלום - רקפות

רק כדי לסיים במשהו קצת פחות חולני

barakd

New member
האמת שאני לא מומחה למזיקים

מה שיכול להיות שיש לשלך ואולי גם לשלי ואולי גם בנוסף זה אקריות. לפחות שלך נראים יותר סימני נקודות שמעידים על אקריות. היכן כל מומחי המזיקים כאן?

fleur1

New member
מקרה שקרה אצלי...

עם מרווה שהראתה סימני מחלה קשים כאשר היתה במקום מוצל וצפוני. העברתי אותה לתנאי שמש למרפסת דרומית והיא הראתה ישר סימני התאוששות נפלאים והתחילה לצמוח לשיח גדול. אני שולחת כאן תמונה במצב החולני שלה שהיה בתחילת הקיץ. חלבלוב שקיים אצלי כבר כמה שנים, גם הוא במרפסת דרומית, אינו זוכה לטיפול מיוחד והוא תמיד שורד. רק שבחורף כשמגיעים הגשמים אני מעבירה אותו למקום מקורה שלא יספוג הרבה גשם.

bel011

New member
אני לא רואה חלבלוב בתמונה או שאין

קשר בין התמונה לסיפור

fleur1

New member
הבאתי תמונה של מרווה עם סימני מחלה

דומים למה שהוצגו כאן. תופעה שניזכרתי בה כשראיתי את התמונות שהוצגו כאן.

barakd

New member
המחלה במרווה קימחון

אופיינית למרווה בחוסר שמש, במקרים שלנו זה לא קימחון.

למעלה