שאלת חלבלובים

tzooka

New member
שאלת חלבלובים

החלבלובים שלי מאז שהגיעו (3 חודשים)הולכים ומתקרחים. ההתקרחות די איטית, בשיטה של עלה אחד צומח, עלה אחד נובל... (לא כל כך רואים את זה בתמונות , כי לפני כמה ימים תלשתי להם את העלים שהיו כבר צהובים והתפרקו במגע קל) החלבלובים שתולים בעציצי חרס, בחצי צל (בערך 3 שעות שמש ישירה ועוד הרבה שעות של קרינה לא ישירה חזקה) השקייה רק כשהם מתחילים להתייבש, מה אני לא עושה נכון? אחרי כל ההמלצות החמות והצילומים המגניבים, ממש מתחשק גם לי איזה חלבלוב מפואר... תודה מראש

tzooka

New member
וכולם ביחד

בינתיים החמציצים גונבים את ההצגה...

crazyflower

New member
וואי טצוקה

הפינה מקסימה לגמרי - הצמחים הכדים ואיך שהם יושבים אחד עם השני. מ ה מ ם ולפני שאני רצה לשתול חלבלובי מכלוא גם אני אשמח לתשובות

barakd

New member
חלבלובים

אז קודם כל מברוק על הרכישה. תנאי האור נשמעים טובים, כנ"ל תנאי ההשקייה, אם כי הייתי ממליץ לרווח יותר בעונה זאת ובמיוחד מכיוון שהיחס בין נפח העציץ לצמחים יחסית גדול. להשקות רק שהם יבשים. כמו כן כדאי לתת להם אדמה עם הרבה טוף דק, ולא מצע נקי. הצהבת ונשירת עלים אופינית לחלקם עם ההתקררות, אצלי התופעה עדיין לא רחבה בשלב זה, מאיזה אזור בארץ את? ע"פ התמונות, נראה לי שקיים מחסור כלשהו בדישון, למרות שלא הייתי מתחייב על זה. איזה דשן הם מקבלים? לדעתי מחסור באבץ, אבל נשמע קודם מה הם אכלו. וגם הייתי בודק תחת העלים הבריאים לבדוק שאין חולרות כלשהן.

tzooka

New member
ותודה barakd על כל העיצות

לא נראה לי שזו תוצאה של התקררות, כי הנשירה התחילה כבר בספטמבר, כשקניתי אותם. אני גם מאיזור תל אביב, ככה שבכל מקרה קר לא היה פה בדיוק בזמן האחרון . בקשר למצע, הם שתולים באדמת עציצים רגילה - אתה ממליץ לנסות ולהחליף להם? דישון , יכול להיות שלא נתתי מספיק, שמתי בערך רבע כפית, דשן בשחרור איטי של סקוט בזמן השתילה. ועוד פעם תודה, כשכתבתי תמונות מגניבות והמלצות חמות, התכוונתי בעצם לחלבלובים שלך

barakd

New member
יש לי גם צמח אחד בעייתי

האמת שהוא דומה לשלך מבחינת הצמח, וזה לא נראה לי לא אותו המכלוא שראית במרבית התמונות שלי! אגב, את הצמח הדפוק שלי קניתי בשתיל (כבר סיפרתי שלא עמדתי בפיתוי אז... 36 ש"ח). ולא שאני מאשים אותם במשהו חלילה. הוא נראה מעט טוב יותר, אני יעשה לו תמונה במהלך סופהשבוע שנוכל להשוות. מספטמבר עד עכשיו, הצמחים שלי קיבלו מספר דישונים, רבע כפית של סקוט זה לא מדגדג לו בעונה החמה, לא הייתי ממליץ להכנס למשטר דישונים כבד עכשיו. ההיביד השני שלי (זה שיש לי צמח ענק ממנו) גדל גם במצעים גרועים וישנים ונראה טוב, אגב. כדאי לנסות לבדוק את השורשים, חלק מהצמחים רגישים לנמטודות, למרות שהנ"ל קצת פחות פעילות בעונה עכשיו. את הצמח הדפוק שלי עדיין לא בדקתי, אבל מחר אני יעשה לו בדיקה יותר יסודית וישים תמונות שלו. ההמלצה לתוספת אבץ, מתמונה מאתר אחר שנתקלתי פעם שהזכירה את התופעה שאצלך. בחצי שנה האחרונה אני נותן להם מידי פעם קצת מהדשן ברזל+יסודות קורט של סקוט, מאד בעדינות, חצי כפית על צמח בגודל שיש לך. הוא עשה להם רק יותר טוב עד כה (ולא היה להם רע כ"כ קודם האמת). מחר אני יעלה קצת צילומים להשוואה בין ההיבריד הזה לחזק יותר.

tzooka

New member
../images/Emo45.gifנשמע לי שפתרת את התעלומה

הצמחים שלי הגיעו בדיוק מאותו המקום ובאותו המחיר... מחכה בקוצר רוח לתוצאות בדיקת הנמטודות ולתמונות, תודה

barakd

New member
אני לא בטוח שנמטודות, אבל

נצפו בחלק מהצמחים השתולים שלי.

crazyflower

New member
שאלות שאלות

מה זה "מהדשן ברזל+יסודות קורט של סקוט" ? כששותלת - מערבבת טוף דק עם תערובת השתילה מוסיפה לתערובת דשן שחרור איטי לשנה של אקזקט ככה טוב? תודה

barakd

New member
הדשן מגיע באריזת קרטון ירוקה

ונראה לי שהוא מחליף באיזה שהוא אופן את דשן הקמליות הישן. נשמע מצויין...

barakd

New member
טוב, חזרתי עם התמונות

נתחיל בתמונת הצמח שאני די בטוח שזהה לשלך מבחינת מכלוא (מתי בארץ כבר ימכרו צמחים עם שמות מתי ?- תרבות גינון 0, תסלחו לי). הצמח נרכש בערך בספטמבר, ולא נראה כ"כ טוב גם בשמן הרכישה, כבר כתבתי על זה בעבר.

barakd

New member
להשוואה, בינו לבין הצמח הגדול יותר

צמחים פחות או יותר באותו הגודל

barakd

New member
לקחתי כמה תקריבים על העלים

שנראים פגועים יותר, עד כמה שהמצלמה שלי מאפשרת. נראה לי משהו כמו תריפס, אבל אשמח לשמוע עוד חוות דעת מהמומחים כאן.

למעלה