שאלת חלבונים

sarit1222

New member
אבדוק את העניין

באופן אישי פחות מעדיפה אחריות אלקטרה.
מה עם הבלנדר מוט של גרץ- איך הוא??

softouch

New member
היי

חשבתי על מה שכתבת.
חשבתי עוד ועוד. וקרתי כמה פעמים. באמת.
והגעתי למסקנה. שענייני טבעונות, זה לא רק תזונה מה אוכלים מה קונים. זה הרבה מעבר. זה דרך חיים, תפיסת עולם, על החברה שלך ואנחנו כבני אדם, איך המוסר שלנו והגבולות שלנו, עד כמה כולנו אגוצנטרים ואוהבים את המוכר הטעים והנעים בפה בלי לחשוב, ועם התנגדות עזה לחשוב או לשמוע או לראות משהו שיסיר לנו את הבאפים והעטיפות, לגלות את האמת המכוערת. זה הכל בידים שלנו. תמיד יש ברירה, יש בחירה. עם כל המגבלות, יש מוצא.

אני הולכת לדאוג לנקות את המערכת שלי מבחינת גמילה מכל מיני דברים, ולעבוד על הנפש שלי. קרי חשבון נפש, ועבודה על להרגע, לעצור, לחשוב ולהבין, שאם רוצים לתת את הטוב לעצמינו, נניח שכך, אז הטוב הזה, זה לא עצלנות והרפיית ידים- "טוב נו נקח מה שיש במקרר ונגיש ולא דורש מאמץ להכין", והקטנת ראש "טוב נו חלבי בא מהחי וכלול בהתעללות ולא הכי בריא אבל בינתיים בחסך הזמן זה מה יש". זה תירוצי בולשיט. שלי, ושל אחרים. יש זמן להכל. והכל עינין של סדר עדיפויות, והבריאות של הנפש קשורה גם לבריאות של הגוף, ולהיות תמיד בלחץ ובחולי במערכת העיכול פוגע בכל התפקוד. הגיע זמן לעבוד על לבשל, להכיר דברים חדשים, לנסות לקנות ולהכין לבד, לבחור להכין דברים "נגישים" במקרר שיתאימו לי, להתאמץ קצת ולהפיק סיפוק מזה. זה טוב לחיים, במיוחד בגילי; לדעת לבשל, ולא להתעצל לדברים מעובדים או רק מהאוכל של אמא למשל. אני מאוד אוהבת בע"ח (מגדלת בעצמי כמה), לא רוצה לקחת חלק בפגיעה בהם או בתעשייה הזאת, א אעשה מאמץ להמנע מזה, וגם עבורי יהיה בריא יותר, ונקי יותר.

ולגבי התזונה, התכוונתי קטניה לאחר בישול וכו'. כשזה בעיה נוזלית. ואז כוס חד פעמית, כשמדובר באפונה או עדשים. שעועית וחומוס לא מסתדר לי יותא מחצי כוס. מי אמר שחייביותר? מי אמר שצריך כל יום? אפשר גם טופו. יש לחברת "משק וילר" טופו רך. הוא טעים יחסית, ולא עושה כאבי בטן. ואילו הטופו של טופו יפני כן עושה בעיות. ואדממה טעים ומסתדר מצוין. בקיצור- צריך ממש לבדוק כל דבר פרטנית, ובכמה צורות הכנה, לא לשלול מייד, ולפתוח את הראש. וזהו.
תודה

softouch

New member
כמה טעויות

* על החברה שלך=על החברה שלנו
*באפים=באפרים
* כשזה בעיה נוזלית= כשזה (הקטניה) בצורת הכנה נוזלית, לאחר בישול.

ladybug6

New member
ממש כיף לקרוא

לא יודעת מי ואיך, אבל אני שמחה שאלה המסקנות שלך מכל הדיון והמחשבות בנושא. ממש שימחת אותי, ואני מקווה שתמצאי את הנוסחה שעובדת בשבילך בהקדם האפשרי

(וכמובן תבואי לספר לכולם)

softouch

New member

אני רוצה חיים יותר טובים, יותר נקיים במובן המצפוני, והבריאותי, ולהקשיב לגוף.

gray star

New member
את יכולה לאכול קטניות בסופש

חוץ מאלה שיסתדרו לך אם תמצאי כאלה ויש תזונאית מעולה מראשון להמליץ לך עליה אבל היא לא טבעונית אני חושבת שהיא צמחונית אבל היא לא מגדירה את עצמה ומתאימה את הטיפול בצורה אינדיוידואלית לכל אחד היא עם ראש פתוח ורעיונות נהדרים שהכי חשוב לה שאת תרגישי טוב איתם

gray star

New member
את יכולה לאכול קטניות בסופש

חוץ מאלה שיסתדרו לך אם תמצאי כאלה ויש תזונאית מעולה מראשון להמליץ לך עליה אבל היא לא טבעונית אני חושבת שהיא צמחונית אבל היא לא מגדירה את עצמה ומתאימה את הטיפול בצורה אינדיוידואלית לכל אחד היא עם ראש פתוח ורעיונות נהדרים שהכי חשוב לה שאת תרגישי טוב איתם

Octopussy

New member
ניסית אמרנט ? גרעיני חמניה ?

הוא בעל ערך חלבוני גבוה, כמות הסידן בו כפולה מכמות הסידן בחלב(!), יש בו כמו גדולה פי 3 של סיבים תזונתיים מאשר בחיטה וכן כמות גבוהה של ברזל.
כוס אמרנט נא (לפני הבישול) מכילה 28 גרם חלבון. גם שיבולת שועל מכילה כמות גדולה של חלבון - 26 גרם בכוס (כוס אורז - רק 13גרם חלבון).
מומלץ לבשל ולאכול את האמרנט בשילוב עם גרגרי חיטה/בורגול/קמח תירס צהבהב (פולנטה)/אורז/גריסי פנינה/דוחן ואז מקבלים ערך חלבוני מלא בדומה לאכילת דג, בשר אדום או עוף.
האמרנט קל מאד לעיכול.
בגרעיני חמניה ובבוטנים יש כ-23 גרם חלבון ל-100 גרם.
איזה כמות חלבון את רוצה לצרוך ביום ?

נטאשKה

New member
לדעתי צריך להפריד

בין אנשים עם בריאות טובה ובלי בעיות מיוחדות, שמקסימום צריכים לקחת תוסף בי 12 וכל עוד פחות או יותר שומרים על כללים של תזונה בריאה, הם בסדר, לבין אנשים שיש להם מגבלה או בעיית בריאות כלשהי. להם מן הסתם בוודאות קשה יותר. זה אפשרי, בהחלט, אבל כן, קשה יותר.

אני כאדם בריא, "נחרדת" (בכוונה שמתי מרכאות, זאת לא באמת החרדות, אלא יותר הפתעה וחוסר הכרות עם זה בחיים שלי) לפעמים מרמת הפירוט שאנשים מגיעים אליה בתפריט שלהם כפי שהם כותבים כאן. אני בחיים לא שקלתי את כמות הברוקולי או העלים הירוקים שאני אוכלת. אני שומרת על תזונה בריאה ומזינה, דואגת שיהיה לי חלבון/פחמימות וכן הלאה בתפריט, אבל ממש ממש לא נכנסת לרמת הפרטנות הזאת.

לא חושבת שהייתי יכולה באופן אישי לאכול ככה. אבל אולי אני חושבת ככה כי יש לי מזל ואני בריאה. אצלי אפילו הבי 12 לא זקוק לתוסף רוב הזמן... אז אני מציינת שוב שבהחלט יתכן שאני מדברת מתוך בורות אישית.

ladybug6

New member
דיאטנית יכולה לעזור לך בזה.

ומן הסתם, צריך מידת מה של נכונות גם מצדך.
לשבת בחיבוק ידיים ולהגיד אני מסתדרת עם זה, זה וזה, אבל לא מוכנה להתפשר, זה הכי קל.
אם הטבעונות חשובה לך, אפשר לנסות למצוא פתרונות.

וגם קטניות זה עולם שלם: יש הרבה סוגים, לכל סוג יש טעם, מרקם והשפעות שונות. מה הבעיה שלך איתן? אם זה קושי בעיכול יש דרכים לשפר את זה: צריכה מתונה והדרגתית והקפדה על השריה, הנבטה ובישול. אם זה הטעם אז אפשר לצרוך אותן מונבטות בסלט, בתוך קציצות, כחלק מרוטב, כממרח, ועוד.
קטניות חשובות גם בשביל הערכים התזונתיים שלהן, מעבר לחלבון, לכן שווה כן למצוא דרך להכניס אותן לתזונה.
גם טופו יש מלא דרכים לצרוך, החל מאופן בישול מסוים ועד להסתרה שלו בתוך דברים אחרים כמו קציצות, ממרחים או אפילו עוגות. כוס חלב סויה מהווה מנה חלבונית סבירה.

softouch

New member
אחרי

חצי שנה של ניסיון וסבל בחודשים "להפגין נכונות מצידי", והשריות והנבטות וכל מה שכתבת, שהביאו אותי לתת תזונה ותת משקל , אני לא בטוחה שיש עוד "מה לנסות". שוב, כל מה שאת כותבת, שאפשר ורצוי לצרוך אותן בכל מיני צורות כמו קציצות וממרח וכו'- מוכר לי. ניסיתי, הכנתי וכו'. זה לא שינה את התמונה. הז לא בעייה עם הטעם. אני אוהבת טעם של קטניות כמו עדשים ואפונה. יש לי בעייה עם העיכול שלהן (IBS קשה).
אני יודעת שיש "דרכים לצרוך" טופו. אבל הוא כשלעצמו גוש מוצק וקשה כמו אבן שכבד לעיכול. זה לא מרגיש כמו מזון, ואני בטוחה שיש לנו אנזימים לעכל את זה. לי הוא עושה בעיות.

והיתי אצל דיאטנית. שתיים. הן מדלקמות את אותם המשפטים והדברים הלעוסים שיש באינטרנט בכל אתר טבעונות שמכבד את עצמו. השריה והנטה לא עוזר לי. גם קניתי מונבטות. דווקא חומוס של חומוסיות לא, וכנראה שזה ל באמת חומוס אלא יותר טחינה עם מעט חומוס. אני פשוט לא מעכלת אותם, סובלת מכאבי בטן ונפיחות ועוויתות ודופק כל היום לשבת בבית. כל הדברים האלו הם פצצות סיבים, דגנים קטניות פירות ירקות.

*בלי קשר לנושא. יש כאלו שטוענים שבני אדם לא צרכו בכלל בשר ומוצרי חלב לפני עידן החקלאות, אבל הם גם לא צרכו קטניות בכמויות האלו וטופו וסייטן וחלב סויה. העובדה שבכלל יש ניסיון לחקות ב

ladybug6

New member
אז את מבינה שהבעיה היא ה-IBS

ולא הטבעונות.
עם כל זה, אני מאמינה שאת יכולה למצוא את הדרך להיות טבעונית, זה רק עניין של רצון ונכונות.

גם עם בעיות רפואיות שונות לוקח לפעמים כמה אנשים מקצוע עד שמוצאים את האחד שעוזר.

ואני לא מדברת באוויר, אלא מנסיון. גם לי יש בעיות במערכת העיכול וגם אני נתקלת בקשיים כתוצאה מזה (גם בתזונה לא-טבעונית נתקלתי בקשיים, מן הסתם, אבל בתזונה טבעונית אפילו יותר, כי המגוון מצטמצם קצת).
אז פוגשים אנשי מקצוע, אז מתפשרים, אז עושים התאמות, ובסוף מצליחים.
IBS זה מצב לא נעים ולא נוח, אני מקווה שתמצאי דרך להשאר טבעונית למרות זאת.

חלבונים לא מן החי

החלבונים הטובים ביותר בכמות הרבה ביותר נמצאים במגון סוגי העדשים
אני משתמש בו כתחליף לבשר לכל דבר - בעיקר קציצות
ניתן לראות השוואת כמויות של חלבונים בקישור הזה

למעלה