שאלת "חכם"---בפנים

שאלת "חכם"---בפנים

אז ככה בגינתי יש עץ אשכוליות תקפה אותו מחלה נשרו ממנו כול הפירות והם בעודם קטנים ולא מפותחים העלים של העץ מכווצים ואכולים ויש נשירת עלים עקב כך. על גזע העץ יש מין חורים מוזרים. כמו כן הוא לעתים יש עליו נחילי נמלים. מה עושים ???? אני גר בירושלים וגיל העץ הוא בערך15 שנה עוד שאלה האם ציפור גן עדן צומחת בצל חלקי ומה מועדי פריחתה? האם מחירה יקר? במשתלות?

barakd

New member
ציפור גן עדן צומחת מצויין בצל חלקי

(לפחות באזור החוף) ומחירה יחסית יקר.

מוטי בר

New member
היי סער. ציפור גן עדן נחשב יקר וקל

מאוד לגידול הן בחצי צל והן בשמש מלאה. אם תרצה לקנות צמח מאוד גדול במחיר יחסי זול ביותר,(150 ש"ח) לגוש ענק בחבית עם עשרה שתילים לערך+פריחה שופעת), לעומת שתיל קטן ובודד העולה 50 שח בממוצע ברוב המשתלות ופורח רק לאחר מספר שנים, יש משתלה לאחר הכניסה לגבעת זאב מצד ימין. אחי קנה שם גוש ענק בחבית במחיר הראשון. לגבי העץ, עצה חברית? אין הרבה מה לעשות וגם לא כדאי כי תוחלת החיים של הדרים היא בין 15 ל 20 שנה, ולאחר מכן הם נחשבים זקנים ותפוקת הפרי שלהם יורדת מאוד. נסה לרסס אם אתה רוצה ולהגמיע בקונפידור ואו לרסס עם משהוא מאוד חריף אך זה מסוכן, ועדיף לקנות עץ חדש. אם אתה מאוד קשור לעץ סנטימנטלית נסה לגזום אותו בחורף עד לגובה של חצי מטר בערך ותן לו להתחדש עם צימוח חדש באביב. אל חשש, מקובל לגדוע פרדסים זקנים עד מתחת להרכבה ולבצע הרכבה של זנים אחרים על אותה הכנה.(עשו זאת אצלנו במשק בעבר כשעוד היה מחיר טוב לפרי).

מוטי -טעות שלי העץ

העץ בערך בגיל 10 ואפילו פחות.(לאחר בירור מעמיק חישבתי והגעתי למסקנה הזאת) כפי שאתה מכיר אותי אני לא שש להשתמש בחומרים כימיים ,בגינה שלי אני מעדיף להיות אורגני כמה שיותר לאחר שהוכח שכמה מהריסוסים המקובלים בחקלאות מסוכנים עים חשש למסרטנים. אבל העץ במצב קשה וארצה לנסות לגאול אותו מיסוריו(ויסוריי)בלי לקטוע אותו הבעיה העיקרית של העץ היא העלים המקומטים ומחוררים אסטתית זה מאוד לא מחמיא לעץ ולגינה (שהיא מאוד מאוד קטנה) . אשמח אים תיתן לי הנחיות בנושא(אבל בלי חומרים מאוד מסוכנים-שדורשים הגמעה) ודרך אגב השבוע הזדמנתי לאזור גבעת זאב ראיתי שם משתלה בשם "ירוק" תשאל את אחיך האם זו המשתלה בה קנה את הציפור גן עדן. סער

מוטי בר

New member
היי סער. גם האנטיביוטיקה רעילה וגם

האקמול, ואספירין, ואופטלגין, וכו´. האם בגלל זה תתן לעצמך או למישהוא ממשפחתך למות ולא לקחת אותם בזמן מחלה חלילה?. י ש מ צ ב י ם שאין ברירה אחרת!!! נסה לשפוך ולהזריק חומרים כמו חומץ תפוחים על החורים ואטום את החורים עם פלסטלינה בכדי שאדי החומץ יחנקו את החרקים. באשר לעלים זה או עש המנהרות או אקריות, או גם וגם, ויש חומרים לא רעילים כמו אבקת סודה לשתיה בשילוב עם קמח, אך איני זוכר בדיוק את המתכון ואחפשו אי שם באלפי מסמכי. לגבי המשתלה זה הראשונה מצד ימין אחרי הכניסה השניה לגבעת זאב, ויתכן ששמה ירוק. בהצלחה.

מוטי תודה רבה!

מקווה שתמצא את המתכון למרות שלא איכפת לי לרסס את העץ בחומר רעיל...היעקר שהחומר יהיה יעיל ולא יחדור לאדמה ואז הפירות שיצאו יהיו מוגמעים בחומר הכימי. אשמח אים תענה לי לשאלות אלו,מאחר שדיי נמאס לי לראות גינה חולה. אני הולך לקנות קמליה ורציתי לדעת מה מועדי הפריחה? יש לי עץ וורדים צעיר יש בעיה חמורה מאוד כול שני וחמישי עליו הופכים צהובים ונושרים ...כול זאת קורה גם אחרי השקייה מרובה והוספת ברזל מה הבעיה ומה פתרונה? יש לי טגטגס בגינה מלא מחלות עליו לא מתפתחים יש עליו נקודות לבנות מתריפס ושבילים לבנים של עש הטבק יש גם קורים של אקריות כול שנה זה קורה וזה מאוד מתסכל מהי ההדברה הנכונה?ומהן התנאים לגידול נכון של הטגטגס

מוטי בר

New member
יש לי רעיון סער. מה דעתך על ביקור ב

ביתך בכדי לראות מה קורה שם בזמן אמת? באשר לקמליה היא פורחת מהאביב עד סוף הקיץ. באשר לאקריות וקמחון מומלץ ריסוס בנימגרד.(מופק מזרעי עץ האזדרכת), ומכאן ברור שהוא מתפרק במים ואינו רעיל לאדם. באשר לשיח הורד,(שיח ולא עץ), יתכן שמדובר במחלות החילדון והבוטריטיס ובדוק אם בצד התחתון של העלים יש מעין כתמים חומים עגולים, אם כן זה חילדון. באשר לטגטס, הוא מעדיף שמש מלאה והשקיה בינונית כי עודף מים גורם לרקבונות ועודף פרודניות, וגם חלזונות. באשר לציקדות מומלץ ריסוס במלתיון או קונפידור. באשר לחומרי הדברה בכלל. רובם מתפרקים מתי שהוא בקרקע ועם כל הכבוד לשמירת האקולוגיה אצלך יש מצבים שפשוט אין ברירה אלא לרסס בחומרים כימיים ורעילים מאוד. גם הפירות שספגו את הרעלים מותרים לאכילה לאחר תקופת ההמתנה הרשומה על האריזות שלהם כדוגמת קונפידור. אם אתה שואל אותי, אני חושב שאתה קצת מגזים בחששותיך מהחומרים ונוטה לאובדן פרופורציות אך זה כבר אינו מעיניני האישי. כמעט כל הפירות והירקות בשוק מרוססים בחומרי הדברה כימיים חריפים והרי רוב עם ישראל והגולה אוכלים אותם והם עוד בחיים.(למעט חקלאות אורגאנית), ואלו המקפידים לקנות אותה בלבד למרות מחירה היקר מאוד. המתכון הירוק לאקריות הוא כפית סודה לשתיה עם שתי כפיות קמח בליטר מים. אלכהול יעיל מאוד לבקיעת הקליפה של רוב הכנימות והניקוטין הוא רעלן טבעי המתפרק ונשטף במים. חומץ תפוחים אורגאני, הוא חומר אורגאני אנטיביוטי יעיל ביותר גם לחרקים וגם לפטריות ודלקות אצלנו בני האדם.(אם יש ספקות מרח על אגזמה ותיוכח). הרטבת נוף מרובה מעודדת את רוב המחלות אך פוגעת באקריות וזה כבר שאלה של מה עדיף על מה לשיקולך האישי. אם עדיין מסתבך עם המידע שאל שוב. בהצלחה ובברכת שבוע טוב.

קודם כול תודה

על היקף התשובה אני קצת חושש שתתאכזב מגינתי.היא קטנה מאוד למעשה רוב הגינה מרוצפת ויש בה ערוגות צרות בצורת ח וזה הכול. כעת הגיע הזמן שתדע שאני בן 16,ואני כפי שאתה יודע מאוד אבל מאוד אוהב גינות פורחות. למעשה אים היה לי אפשרות לבחור הייתי בכלל גר בכפר. על כול פנים תודה תודה על הכול!

למעלה