שאלת חיתוך...

דבורה3

New member
שאלת חיתוך...

בעזרת איזה סכין אתם חותכים בצק סוכר (ציור) על מנת להדביק על העוגה? חתכתי ציור והתוצאה לא היתה נקיה. ועוד שאלה - בציורים שעל העוגות שאתם מפרסמים, הטוש התוחם נראה חזק מאוד, אצלי יוצא די חלש... למה?? (והטוש חדש). תודה

t a l talim

New member
2 תשובות-

- ניתן לחתוך בעזרת כל סכין חדה עם שפיץ, אבל אז החיתוך לא יוצא ממש נקי וחלק. ישנה סכין מיוחדת לסוכר, או סכין לשירטוט (עושים את אותה עבודה) שנקראת D400- הסכין נראת כמו עט, שבקצהו להב חד ומשולש הניתן להחלפה. נח ונהדר! - סביר להניח שהטוש שקנית נקנה בארץ, והוא מהסוג הבהיר יותר. תבדקי עם אמית- היא מלאה אותו בצבע מאכל שחור, וטוענת שהשתפר מאוד.

דבורה3

New member
לא הבנתי - הטוש שאני קונה במר קייק

לא אמור לתת תוצאה יפה? יש לי הרגשה שהטוש חלש מדי.. אולי אני לא מחכה מספיק שהבצק יתייבש?

t a l talim

New member
אכן, הטוש השחור הזה קצת יותר בהיר

ונותן תוצאה אפרפרה- אין קשר לייבוש הבצק. תפני לאמית, והיא תסביר שוב מה עשתה (אני לא זוכרת בדיוק ולא רוצה להטעות)

נויתן

New member
אמית פה?

גם אני אשמח לדעת. הטושים של מר קייק הרבה פחות טובים מאלה שראיתי אצלך, טל. זה יוצא חום אפרפר כזה וכמעט תמיד אני עוברת על הקוים עם מכחול דק וצבע שחור.

אמית2

New member
לא עשיתי שום דבר מיוחד - קנו לי

טושים ריקים עם מילוי ריק. הכנתי תמיסת צבע שחור די מרוכז, וטבלתי את קצה מילוי. הצבע התחיל לחלחל במעלה המילוי, עד שהגיע כמעט לסוף. (כמעט לא מספיק לי, אז שאבתי בשאיפה קטנה את הנוזל, וכל הפה התמלא שחור...). זהו, בעצם. מחברים את הטוש, והצבע מגיע גם לקצה שכותב. יצא שחור הרבה הרבה יותר כהה מהטוש של מר קייק.

אמית2

New member
מים. ההגיון שלי אומר שאלכוהול יתנדף

מהר והטוש יתייבש. אבל לא ניסיתי.

t a l talim

New member
המילוי בטושים הריקים לבן לגמרי,

מה גם שרואים איפה המילוי יבש, ואיפה הוא רטוב. לי יש בקבוק של מילוי לטושים- ממש דיו אכיל- אפשר להזמין באינטרנט, אבל אם השיטה של אמית עובדת- זה הרבה יותר פשוט.

yeya

New member
סכין טורנה

בכלל זו סכין מעולה להרבה דברים במטבח. הסכין היא קטנה ומתעגלת כלפי מעלה היא עולה 6 שח וכל פעם שהיא נהרסת אפשר להחליף אותה

למעלה