שאלת חיסונים

קרפר

New member
שאלת חיסונים ../images/Emo101.gif

שלום אני חדשה בפורום (מגיעה מפורום שכן) ואני כמובן מגיעה עם שאלה אני ובעלי מתכננים לטוס לתאילנד בעוד פחות מחודש לחודש בערך אנחנו מתכננים לטייל קצת בצפון ולהיות באיים. האם נראה לכם הכרחי לעשות חיסונים? האם לא מאוחר מדי לעשות חיסונים? לפי מה שהבנו צריך לעשות חיסונים לצהבת A, צהבת B,טיפוס הבטן ולעוד משהו ששכחתי. מה שאומר ארבעה חיסונים שונים
אני אשמח עם מנוסים מאיתנו יוכלו לאשר לי עם המידע שרשמתי נכון

Gforce3D

New member
אז ככה

החיסונים לא כאלה היסטרים ולדעתי עדיף לכל מקרה לעשות אותם, נזק לא אמור להיות מהם (רצוי כמובן לשאול רופא, אבל לא ידועות תופעות לוואי). החיסונים של צהבת הם ב-2 ו-3 שלבים, בהפרש של חודש בהתחלה ולאחר מכן חצי שנה נדמה לי. 'מספיק' בעיקרון לעשות את השלב הראשון לפני הנסיעה במידה ולא הספקתם להשלים, ולעשות את ההשלמה כשחוזרים (בעיקרון ההשלמה הינה לאפשר לחיסון להחזיק לכ-10 שנים במקום שנתיים בזריקה אחת). צהבת A - מחלה זיהומית שנדבקים בה מחיידקים באוויר או ליכלוך וכו' צהבת B - מחלה זיהומית שנדבקים בה ע"י העברת נוזלים עם גוף נגוע, כלומר יחסי מין, חתך בעור, רוק, וכו'. טיפוס הבטן - נגד האוכל התאילנדי. טטנוס - ידוע ונחוץ במידה ואין. \\קחי בחשבון שאני לא רופא, והנ"ל זה על סמך הבנה בסיסית בלבד.

למעלה