שאלת חינוך

• פותח הנושא inb10
  • פורסם בתאריך

inb10

New member
שאלת חינוך

הגבר גבר (בן שנה) מושך לאחותו (בת שלוש) בלי סוף בשער. אנחנו שמים אותו בלול, אומרים לו באסרטיביות לא ואסור, אבל בכל זאת זה חוזר עוד פעם ועוד פעם. הוא מושך בשיער גם לי וגם במעון... איך מצליחים לגרום לשובב בן שנה להפסיק למרוט לנו את השערות?? ביקשתי מהמטפלות במעון להגיב באסרטיביות ולא להגיד לו אסור בחיוך (הן מאוד אוהבות אותו והוא חייכן גדול, בקיצור הוא עושה נזקים ומחייך חיוך ממיס...). חשבתי להגיד לה להחזיר לו, אבל אני לא יודעת איזה מצב זה ייצור, זה לא כמו להגיד לה להחזיר לילד שמרביץ לה בגן, זה אח שלה...

אצלנו אותו דבר

לא נראה לי שהם באמת מבינים מותר ואסור אז ההוראות הן פשוט להרחיק את השער מידיו הענוגות. לאחותו הגדולה זה בעיתי יותר לקטן יש שיער קצוץ לחצי הוא מושך בשיער
לי פחות בעיתי בגלל המטפחת שעל הראש ממליצה לך לנסות לשים על הראש משהו
אין לי עצות יותר טובות

inb10

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo3.gif

הבעיה היא יותר עם אחותו מאשר איתי... ואני בטוחה שאם היה לי כיסוי ראש הוא היה מוצא דרך "לתלוש" לי אותו מהראש... הוא שובב גדול, אני צופה שנה קשה באופק (השנה שבין גיל שנה לשנתיים...)

kaparu

New member
המרגוע שלי

כל הזמן מושכת לי בשיער...לא נראה לי שהם מבינים בשלב הזה כל כך מה המשמעות. אני אומרת "לא" אסרטיבי ומזיזה לה את היד. אבל לא נראה לי שהיא בשלב של להפנים...

meytall0

New member
אני לא בעד "להחזיר" בשום מצב. הגברבר פשוט

בודק גבולות, והוא יעשה זאת הרבה בעיקר בשנתיים הקרובות. צריך לכעוס, כעס קצר ולהרחיק אותו. פשוט להגיד לו "זה כואב ולא נעים, אסור!" בקול תקיף. לא לצחוק/לחייך- כי בשבילו תשומת הלב והתגובה זו הנאה. כשאליה היה עושה את זה הייתי מורידה אותו מהידיים, ואומרת לו שאם הוא מכאיב לי אני לא מוכנה להחזיק אותו. תהיו עקביים, בסוף זה יחלוף (חכי לתקופת הנשיכות..
) בהצלחה!

inb10

New member
אני גם לא בעד להחזיר

אבל קשה לי לראות אותה סובלת ככה... הוא ממש תולש לה שערות. אם הוא היה מושך רק לי אז מילא. אבל היא די סובלת ממנו והיא לא מחזירה ולא ברוגז, היא כזאת מדהימה איתו וממש כואב לי שכואב לה ככה. אני מבקשת גם ממנה שתיזהר ומסבירה לה שהוא לא מבין עדיין, אז אם היא יכולה להיזהר שהיא לידו (לפעמים תוך כדי משחק היא ממש דוחפת לו את הראש לידיים...). הוא קצת נרגע ביומיים האחרונים, מקווה שזה ימשיך ככה...

למעלה