שאלת חינוך / אילוף

katanchikit

New member
שאלת חינוך / אילוף

היי,
אימצתי גורון מקסים בן 10 חודשים, הוא יחסית מחונך ודי מקשיב... בשעות היום..

בלילה הכל מתהפך, הוא פתאום לא רגוע, מסתובב בבית ומחולל הרס, נובח המון, מיילל, וכו'.
קורה לו גם בשעות היום שהוא מתרגש ועושה דברים שאנחנו לא מרשים, אבל בשעות היום הוא מצליח להקשיב, מספיק להגיד לו "לא" והוא מפסיק את ההתנהגות.
אני תוהה אם בלילה הוא מרגיש לבד. אולי זה מזכיר לו כל מיני דברים לא נעימים. לא יודעת בדיוק מה עבר עליו לפני שהגיע אלינו....
או אולי יכול להיות שהוא מקשיב כרגע רק בפקודה, ועוד לא הפנים את הכללים של הבית? אם כך אולי זה רק עניין של זמן?
מה הייתם מציעים לי לעשות? אני מתלבטת אם לפנות למאלף כלבים, זאת הוצאה כלכלית גדולה בשבילנו (למרות שנעשה את זה אם אין ברירה) או לחכות עוד כמה שבועות ולראות אם זה מתמתן...
אם יש לכם רעיונות או הצעות אשמח לשמוע...
תודה מראש!

עדימ

New member
לדעתי תפנו למאלף. ככה שתקבלו בסיס וכלים כבר בשלב מוקדם

שיכול למנוע ולחסוך מכם הרבה כעס, נזק וכסף בעתיד.
יכול להיות שאפילו ב3-5 מפגשים תקבלו מספיק כלים לדבר.
לדעתי כדאי לכם לפנות לxslf. היא הרבה מאוד שנים בפורום הזה.
מעולם לא היה לי כלב לצערי אז לא חוויתי איתה שיעורי אילוף. אבל כן קראתי אותה הרבה כאן ונפגשתי איתה ועם הכלב המדהים שהיה לה. וזה הספיק לי כדי לראות מה הרמה והגישה החיובית שלה. הכלב פשוט היה מאושר כשהתכרבלתי איתו בפארק והיא הניחה עליו את הראש. זו הייתה מבחינתי חוויה שמשקפת הכל. זה מראה איזה בן אדם היא. כי לעומת זאת יצא שבטעות נשענתי/נפלתי על הכלבה של גיסי לשעבר והיא מיד תקפה אותי וניסתה לנשוך. זו הפעם הראשונה בחיים שלי שכלב התנהג אלי כך. אז בגדול אמרתי פני הכלב כפני הבעלים כן אכן הגיס היה ממש לא נעים.
כלבים תמיד מקשיבים לי. אפילו הכלבה התקופנית, שהייתה לבן זוג של חברה שלי בזמנו, נצמדה אלי והקשיבה לי באופן מדהים. ממש נמסה לידי. במקרה הזה הבעלים לא היה לא נעים כמו גיסי לשעבר אבל גם לא מלאך. פשוט בסביבה שגר לא יכלה ממש ללמוד הכל באופן חיובי.
בכל אופן זה דף הפייסבוק של xslf ולדעתי כדאי לכם לדבר איתה.
https://www.facebook.com/sdogClick/?fref=ts

&nbsp
&nbsp

מבלי להמעיט מערך ההמלצה על שושנה הנהדרת

המסקנה "פני הכלב כפני הבעלים" על סמך היכרות עם שלושה כלבים היא לחלוטין מגוכחת.
&nbsp
נכון, לחינוך יש משקל, אבל כלב הוא לא רק חינוך, הוא הרבה דברים כולל נסיון עבר ובעיקר גנטיקה.

katanchikit

New member
אפשר המלצה למאלף באיזור הצפון? (חיפה והסביבה)

נראה לי שאנחנו צריכים להתייעץ עם מאלף.

למעלה