שאלת חימר

שאלת חימר

שאלה שבוודאי תשמע טפשית, אבל אני לא מבינה כלום בחימר... מאוד בא לי להתעסק עם החומר הזה, לפסל בו... האם יש כללים מסוימים לעבודה איתו, כמו למשל להרטיב במים תוך כדי עבודה? האם שורפים את החימר בסוף העבודה? באיזה תנור, באיזה חום?

קצת

חייבים לשרוף את החימר בטמפרטורה גבוהה מעל 1000 מעלות צלסיוס ולא בתנור ביתי. אם תרצי עדיין לעבוד עם החימר,אמשיך להסביר לך.

ברוכה הבאה נסי להיכנס למאמרים

ולגלריות שטפי את העינים ותהני יש שם חומר כתוב מה מי ואיפו כנסי ללימודים ושהייה בהצלחה אנחנו כאן לעזרה.

t42

New member
אז ככה....(-:

....העבודה בחימר דורשת ידע בהתנהגות החומר ,,,ולכן אמליץ לך בחום לחפש חוג וללמוד בהדרגה את העבודה בו כדי להגיע לתוצר .שדורש שריפה בתנור שמיועד לקרמיקה שזה אומר טמפרטורות גבוהות ... אבל יש את ה"קרמיקל " חומר שדומה מאוד בתכונות לחימר אבל אפשר לטפל בו במסגרת ביתית....מצרפת לינק לאתר הבית של החברה ,,בהצלחה..

רגע..אני צריכה להבין משהו...

אם חימר הוא חומר למקצוענים...אז במה משתמשות גננות? אני יודעת שהרבה גננות קונות "חימר" ונותנות לילדים לעבוד איתו (והם לא צריכים לשרוף אותו וכו'), האם לא מדובר באותו חומר?

טוב, אני כבר מבולבלת ../images/Emo122.gif

התקשרתי לחנות הקרובה אליי שמחזיקה קרמיקל, על פי האתר שצורף... והם אמרו לי שקרמיקל זה בעצם שם של חברה והחומר עצמו הוא דאס! היתכן? כי דאס אני מכירה ועובדת איתו, האם יש הבדל בין שני החומרים או שבאמת מדובר על אותו חומר בשם אחר?

t42

New member
............דאס.......

אילו חומרים שונים !!!!!....גם במרקם וגם בטיפול ,,,,,דאס מתייבש באויר הפתוח וקרמיקל צריך תנור ביתי

3תיתי

New member
גננות משתמשות בחימר

אבל לא שורפות אותו (אין תנור) ולכן העבודות קצרות חיים. היתרון העצום של חימר בגנים, הוא מחירו הזול.

חימר ללא שריפה פריך מאד

הוא שביר ומתפרק בקלות, ולכן יש לשרוף אותו בטמפרטורה גבוהה. אם את מתכוונת לפסל בצורה רצינית, תרשמי לאיזה חוג באיזור מגורייך, באיזור המרכז אני ממליצה בחום על אדמה רוח ואש שהשיבה לך בתחילת השרשור. ללמוד לפסל לבד, זה לא פשוט... יש המווון טכניקות ויש ללמוד אך לעבוד עם החומר נכון. בעבודות עם ילדים מורחים מעל החימר דבק פלסטי שנותן ליצירה עמידות מה, חומרים מומלצים לשימוש ביתי הם הקרמיקל והדאס.

אתר ללימוד קרמיקה

מצאתי לך משהו

ק ר מ י

New member
סיגל עם ../images/Emo96.gif

לא ככ הבנתי את האתר הזה, אלה קורסים און ליין בתשלום?

אוקיי...יש עוד הבדלים?

מה לגבי עמידות המוצר? כי הדאס מאוד שביר
אגב, הבנתי שגם הקרמיקל מתייבש באויר ואז שורפים אותו... מצטערת שאני ניג'ס, אבל ממש מתחשק לי להתעסק עם איזה חומר פיסולי ואני קצת מבולבלת...

t42

New member
חד גורית(-:.חמסה לדוגמה......

.....חימר-קל לעבודה דורש הכרת תכונות החומר ודורש שריפה מיוחדת ....דאס- מרקם גס מעט ,,,נהדר לעבודות קטנות מתייבש באוויר הפתוח ....קרמיקל- מרקם ותוצאה דומה לחימר מתייבש ונשרפ בתנור בייתי .....לראה לי שהכי קרוב שאת יכולה להגיע לתוצאה טובה זה עם הקרמיקל ,,,,תציצי באתר ותראי מה ניתן לעשות... אני אגב מפסלת בחימר...(-: ומצרפת לך חמסה מחימר שעברה שריפה וצביעה אקרילית....

וואו! איזו חמסה מיוחדת!

הצצתי באתר ונפגעתי
מאוד בא לי להתעסק בחומר כל שהוא, אבל שיהיה קצת יותר רציני מדאס... חיפשתי חוגי קרמיקה באיזורי ולא מצאתי
אז כנראה שקרמיקל הוא האופציה הכי קרובה... המון תודה

t42

New member
אחלה../images/Emo132.gif...עכשיו נמתין לתוצרת(

.....בהצלחה (-:..... T42

מושית10

New member
אני בכל זאת מציעה לך לנסות ולמצוא

חוג קרמיקה באיזורך. נסי במרכזים קהילתיים או דרך פרסומים בעיתונים מקומיים. בקשי לבוא, לראות ולהתנסות בלי להתחייב להמשיך. זה שווה וברוב המקרים גם ממכר. כנסי גם לגלרית הפיסול. יש שם מבחר גדול מאד של עבודות בקרמיקה.

ועוד שאלה...הפעם סבונים

אחרי שראיתי את הסבונים המקסימים שאתן מכינות פה, חשבתי שזו יכולה להיות מתנה חביבה לחג הקרב..... הצטיידתי בסבוני נקה7, גירדתי לפתיתים, הכנסתי למיקרו לכרבע דקה..לא קרה כלום, עוד חצי דקה והפתיתים התחילו להקציף, אם כי לא כולן. מיששתי את הקצף והוא הרגיש לי כמו פלסטיק מוקצף ולא כמו סבון בכלל! רוב הפתיתים לא שינו צורתם, שלא לדבר על המסה... ניסיתי פתיתי סבון בסיר כפול, גם שם לא אירע דבר... מישהי יכולה לשער מה קרה? איפה הנוזל הריחני שאמור היה לצאת לי?

Noga222

New member
תמיסי סבון הוואי, לא נקה 7

בכל מקרה זה לא ייצא נוזל אלא מין משחה...

אני רואה שקיבלת את כל האינפורמציה

לפני שאת נרשמת לחוג,ממליצה בכל פה לעבוד מעט עם החומר גם אם לא תשרפי אותו לבסוף. החומר(חימר)עדיף על כל חומר אחר,דאס,קרמיקל מבחינת תחושה. בהצלחה!

למעלה