שאלת חיווטים

yotamstei

New member
שאלת חיווטים

שלום, איך אני יכול להתקין מיני-סוויטש בגיטרה שיכניס לפעולה את הפיקאפ גשר? מצאתי דיאגרמה באתר של סימור דנקן, אבל הגיטרה שלי קצת שונה. יש לי סטראט, האמבקר ושני סינגלים עם כפתור טון אחד וכפתור ווליום אחד. בנוסף למיניסוויטש הנ"ל אני רוצה להוסיף גם מיניסוויטש שמשתיק את הגיטרה "kill switch". לזה דווקא מצאתי דיאגרמה טובה. אודה לכם אם תעזרו לי, כמו כן, כל הערה והארה בנושא תתקבל בברכה.
 

adiel61

New member
שתי אפשרויות:

1. להתקין פוש-פול במקום אחד הפוטים הרגילים (ממליץ על 500K אם מדובר בהאמבקר), לחבר את הטרמינל האמצעי באחד הצדדים של הפוש-פול עם חוט חשמל פשוט ל Hot של פיק-אפ הגשר בבורר הפיקאפים וזה הכל, ברגע שאתה מרים את הפוש-פול יש לך הפעלה. 2. להתקין מיני סוויץ' שמבצע את אותה הפעולה, אבל במיני סוויץ' להוסיף לטרמינל העליון/תחתון (תלוי לאיזה כיוון מפעילים את הסוויץ') באותו הצד שאתה מלחים חוט פשוט שהולך לצד האחורי של הפוט' ווליום, דהיינו ל Ground. ד"א מה כל כך שונה בגיטרה שלך שיש בעיה לעבוד עם הדיאגרמה הנ"ל?
 

yotamstei

New member
ההבדל הוא

שיש לי רק שני פוט' (ווליום וטון) והאמבקר בברידג'. הייתי שמח אם תצייר לי דיאגרמה בסיסית של האופציה השניה (אם זה לא קשה מדי, אני די חדש בעניינים האלו) תודה :)
 

adiel61

New member
אם יש לך 4 חוטים בהאמבקר:

אתה יכול ליצור פיצול במקביל להפעלה של הברידג' וכך לקבל שלושה סינגלים מופעלים, פשוט מחברים את שני החוטים ש"באויר" של ההאמבקר ומחברים בטרמינל האמצעי הפנוי (הצד השני-ימני של המעגל), צריך לראות שהחוט התחתון (חוט הפעלה שמתחבר ל Ground) מתחבר לא רק לטרמינל שמתואר בציור אלא למה שמולו גם כדי שיוכל להפעיל את כל הצד הימני, אם יש עוד בעיות או שאלות אתה מוזמן לשאול.
 

yotamstei

New member
סליחה

עכשיו קלטתי שהתכוונתי לפיקאפ צוואר ולא גשר, אני מניח שהחיווט נשאר זהה רק שהחוטים הולכים מהסוויטש למצב של הפיקאפ צוואר בבורר ולא לזה של הגשר. ואתה יכול להסביר שוב את הנושא של הפיצול? למה זה טוב בכלל והאם ניתן לעשות את זה גם במתג נפרד?
 

adiel61

New member
בסופו של דבר השאלה היא:

האם אתה רוצה מצב שבו כל הפיר-אפים עובדים יחד? אם כן לא משנה אם תחווט לצוואר או לגשר כיוון שמצב 2 נותן לך מידל+גשר ומצב 4 נותן לך מידל+צוואר, הפעלה של אחד מהם ביחד עם האחר ייתן לך את אותה הפונקציה. לגבי הפיצול - הרעיון בפיצול האמבקר הוא לתת סאונד יותר דומה לסינגל. בגדול מאוד - האמבקר מורכב משני מגנטים Two Coils לעומת סינגל שמורכב ממגנט אחד Single Coil, השילוב של שני סינגלים בפאזה הפוכה נותנים לך בעצם את האפשרות של Hum-Cancell הרעש הסטטי המעצבן שכולנו מכירים. יש כאלו שאוהבים סאונד סינגלי לקלין ולא רוצים לוותר עליו ולכן הם רוצים לבצע פיצול להאמבקר, הסאונד הוא לא 100% זהה לסינגל קויל, יש לזכור שבד"כ הבנייה של הסינגלים לעומת ההאמבקרים גם משפיעה על הסאונד במידה מסוימת. במצב פיצול פשוט אחד המגנטים "נכבה" וכך אתה מקבל סאונד סינגל, יש לציין שגם יש הנחתה של בערך כ 50% באאוטפוש של הגיטרה מן הסתם. ניתן לבצע את זה בסוויץ' נפרד ללא שום בעיה, וניתן כבר על אותו הסוויץ' להלביש גם את הפיצול וגם את Bridge On.
 

Ultra Spidey

New member
>>

http://alexplorer.net/guitar/mods/stratcombos.jpg אפשר להמיר את הDPDT המצויר בSPDT או בSPST. תתעלם שם מהקבל בפוט השני
 
למעלה