1. האם אפשר להשחיל 2 חוטים במחט אחת ע"מ ליצור תפר יותר בולט? 2. האם אפשר להשתמש בחוט של כיפה (שהוא יותר עבה)? האם לצורך זה עליי להשתמש במחט ונה עם פצח יותר גדול?
אבל יש סלילי חוטי רקמה למכונה. זה חוט אחד ולא DMC ולא חוט של קרושה (זה חוט של כיפה?). הוא יותר עבה ויש גם חוטים מבריקים ועם מחט לרקמה או מחט גינ'ס תופרים איתם.
זה חוט פוליאסטר מס' 40 או 45. עובדים איתו עם המחט הרגילה - מס' 80 או 90 או 100, כלומר באותה מחט בה תפרת את כל הבגד. חוטי הרקמה והקרושה חלשים מדי לתפירה. בגלל זה תומריקוש אמר שאם חייבים להשתמש בהם אז שישבו בסליל התחתון - שם מופעל עליהם פחות לחץ.
אני מצדדת בגישתו של תומר להשתמש בחוט העבה כחוט תחתון מנסיוני העברת חוט עבה כחוט עליון לא צלחה בשל אי יכולת לכוון את מתח החוט העליון ביחס לחוט תחתון דק יותר. אני משתמשת בחוט עבה שאת מספרו אינני יודעת, הוא כרוך על סליל כמו כל חוט תפירה אחר. במכפלות- ממילא החוט העליון בא במגע עם הצד הפנימי של המכנס -כך שהחוט התחתון הוא זה הגלוי לעין בבגד הלבוש
כשעשיתי תיפורים בולטים במעיל ג'ינס שתפרתי לבן שלי. החוט העליון היה החוט שמיועד לתיפורי ג'ינס כבר למראית עין רואים שהוא עבה יותר. אני גם רוקמת במכונה שלי עם חוטי רקמה (למכונה) וחוטים מטאליים והם תמיד החוט העליון.
גם פעם, כשעוד היתה לי מכונה ביתית, עשיתי תיפורים בחוט עבה. הטריק הוא *להעלות* את מתח החוט, ולא להוריד אותו כמו שדורשת האינטואיציה. שוב - החוט העבה צריך להיות יותר מתוח מחוט עליון רגיל.