שאלת זמנים

שאלת זמנים

אני צריכה להשלים את מקצועות הבחירה של הבגרויות שמתקיימים רק בקייץ/אביב של השנה (ומעוניינת להשלים עוד מספר יחידות של 5 שיהיו בנוסף) למרות זאת אני רוצה להתחיל ללמוד כבר באוגוסט בשנה הקרובה (אם יכולתי אפילו בפברואר של השנה) השאלה שלי היא למוסדות היוקרתיות ביותר בארצות הברית כמה זמן הכי קצר לפני מועד ההרשמה אני יכולה להגיש בגרויות + STA ?

2F2F1

New member
להערכתי כבר מאוחר מדי

ההרשמה לסתיו 2008 נסגרת בימים הקרובים ברוב המוסדות היוקרתיים. גם אם היו כבר כל הבגרויות והיית כבר נבחנת, ספק אם היית מצליחה בזמן הקצר שנותר "להרים" חבילת הרשמה (application) ברמה מספיק גבוהה ע"מ להתקבל לאחד מה"מוסדות היוקרתיות ביותר בארצות הברית". כדאי להתחיל להתכונן לסתיו 2009 - זה לא מוקדם מדי...

ידוע לי שההרשמה לסתיו 2008 זה מאוחר מידי

למרות כל רצוני הטוב. אבל אם איני טועה האפשרות שלי הכי קרובה להרשמה היא באוגוסט 2008 (אוגוסט הקרוב) ההרשמה היא בשתי מועדים מועד ראשון קייץ אוגוסט ושני במועד סתיו. השאלה שלי כמה זמן לפני מועד הראשון אוגוסט 2008 אני צריכה להגיש את חבילת ההרשמה? לפי דבריך אם הרשמת סתיו 2008 נסגרת רק חודשיים לפני המועד כך שיש לי לפחות חצי שנה עש אוגוסט 2008 להכין את חבילת ההרשמה על מנת להתקבל לאחת מהאונברסיטאות המובילות?

d a p h n a

New member
סמסטר סתיו 2008 מתחיל באוגוסט/ספטמבר 2008

בארה"ב באוניברסיטאות שעובדות בצורה סמסטריאלית (יש גם כאלה שעובדות ברבעונים או שלישים אבל העקרון דומה) יש סמסטר סתיו (הסמסטר שבו בדרך כלל מתחילים ללמוד), שבו הלימודים מתחילים בסוף אוגוסט או תחילת ספטמבר, וסמסטר אביב, שבו הלימודים מתחילים בסוף ינואר או תחילת פברואר. ההרשמה לסתיו 2008 (לימודים שמתחילים באוגוסט או ספטמבר 2008) הסתיימה או מסתיימת בימים אלה. ההרשמה לסתיו 2009 (התחלת לימודים באוגוסט או ספטמבר 2009) תפתח בערך באוגוסט/ספטמבר 2008 ותמשך בערך עד דצמבר 2008. זה המועד הריאלי מבחינתך, גם מבחינת מועדי ההרשמה, וגם כי בגדול ההמלצה היא להתחיל להתכונן להרשמה לארה"ב בערך שנה וחצי לפני המועד שבו רוצים להתחיל ללמוד.

תודה על המידע

לכן אם אני צריכה לשפר כרגע בגרות במקצוע בחירה במועד קיץ (אפריל-אוגוסט 2008) אני יכולה לשפר וגם להספיק להרשם במועד ההרשמה של אוגוסט - דצמבר 2008 בשביל להתחיל את הלימודים בסתיו 2009 כלומר יש לי שנה להתכונן. *בנוסף יש לי שאלה בקשר למוערבות חברתית, אני עסקתי ברוב חיי בספורט במסגרת הלימודים וגם מחוץ, התנדבתי ואני עדיין מתנדבת במספר פרוייקטים אך הם לא ממש קשורים לתואר שאותו אני רוצה ללמוד האם כדאי להתנדב בעוד מקום שיוכיח את הקישור החברתי התנדבותי ביני לבין המקצוע?

boot

New member
maybe you can apply for the Spring09 Semester

Most schools accept incoming freshmen also in the Spring Semester (which begins in January of each year). The deadline for the Spring Semester applications is usually around mid Aug-Sept I think that January 2009 is the soonest you can matriculate to college if you've got to take the Bagruts in June 2008 and complete your application a month or so thereafter once you received your scores

אורי די

New member
תשובה לשאלת זמנים

משמעות מועד ההרשמה (deadline) הוא שעל המעטפות שאת שולחת צריכה להיות חותמת של אותו היום. אם טופס ההרשמה הוא און-ליין את יכולה להגיש אותו עד יום מועד ההרשמה. בדרך כלל אין שום משמעות להגשת הטפסים לפני הזמן, חוץ מבמקרים הבאים: 1. את מגישה אפליקציה ל- early decision, משמע, את ניגשת מוקדם מהרגיל ומתחייבת ללכת לאוניברסיטה אליה הגשת במידה ותתקבלי. 2. את מעונינת בראיון אישי בארץ. במקרה כזה כדאי להגיש לפחות את הטפסים הבסיסיים (common application) לפני הזמן, כדי לאפשר לאוניברסיטה לארגן לך ראיון. מקווה שעזרתי אורי

אורי די

New member
תוספת לתשובה

רוב מועדי ההרשמה של הבי"ס היקרתיים הם ה-1 לינואר. אבל, אם תתקשרי ותסבירי את מצבך בצורה משכנעת, יש סיכוי שיתנו לך הארכה מסוימת לפחות לשליחת הבגרויות. מועד ה-SAT האחרון שניתן לגשת אליו כדי להרשם לשנה הקרובה הוא 27 לינואר... את עוד יכולה להספיק.

למעלה