למה להעליב? ../images/Emo141.gif
אבל כיוון שהתחלת עם העלבונות, אקדים ואומר: הביטוי "התפלפלות" הוא ביטוי-גנאי של רדודי-המחשבה לכל מה שמצריך מחשבה ברמה גבוה יותר מאשר 1+1. נכון שאצל היהודים הפלפול הוא סם-החיים, וזה בכלל לא מגונה, אבל לא לכך התכוונת. ועוד אגלה לך כי אצל המשפטנים הביטוי "עם כל הכבוד" משמש אצל המשפטנים כהסוואה גלוייה לבוז ומשטמה עמוקים, ואתה התנהגת כמשפטן מובהק. ומכאן לגופו-של עניין: אתה מסיים את דבריך במלים "כל שניתן לעשות הוא לפעול על פי הוראת התמרורים ולפי חובת הזהירות הכללית", וכאן כרכת יחד שני דברים שונים: "הוראת התמרורים" ו"חובת הזהירות הכללית". אבל השאלה שנשאלה היא מהן "הוראות התמרורים" - ועל זאת כלל לא ענית, משום שזו בדיוק הייתה השאלה: מהן "הוראות התמרורים"... ובכן, אני אענה לך, ולכל השואלים: סוגיית זכות הקדימה מוסדרת בתקנות התעבורה, תשכ"א-1961, חלק ב', פרק שני, סימן ט', המכיל את התקנות 64 עד 68. ועם כל הכבוד, כמו שאתה אומר,
במקום הזה אין כל זכר לסיטואציה המתאימה לשאלה שנשאלה! ואם הסיטואציה הזאת אין לה זכר, אי אפשר להשלים אותה ע"י אנלוגיה, ואפילו לא ע"י קל-וחומר (ככה זה במשפט הפלילי). וכיוון שכך הוא, לגבי אותה הסיטואציה,
התמרורים אינם אומרים דבר, ולכן הם כאילו אינם קיימים! ממילא אי אפשר לדבר על "הוראות התמרורים" - כאשר הם "לא קיימים". והתשובה המתבקשת, מבחינה משפטית היא שבאותה הסיטואציה
אף אחד משני הנהגים לא חייב את זכות הקדימה למשנהו! נשארה, איפוא רק "חובת הזהירות הכללית", אשר שנינו מסכימים (תקן אותי אם אני טועה) שהיא חלה על
שני הנהגים גם-יחד. אבל השאלה היא
כיצד מקיימים את החובה הזאת, וגם כאן אתה זרקת לחלל אמירה סתמית, מבלי לצקת בה תוכן. ובקיצור: מה שכתבת הוא ברמה של "מכתבים למערכת" של בני אדם אשר בחיים לא החזיקו הגה, אבל הם מתיימרים להיות מומחים ברמה לאומית, לפחות (ראה, למשל, את
השרשור הזה). אבל כדי לאפשר לך להוכיח שטעיתי, אני מזמין אותך לתת לשני הנהגים אשר בשאלה המקורית שיעור-נהיגה "וירטואלי", בו תסביר לכל אחד מהם איך הוא ימלא אחר "חובת הזהירות הכללית". וכדי לעזור לך, אני מביא לך
שיעור-נהיגה כזה. על כל אלה ועוד -
האתר של קימקא.