שאלת זיהוי

שאלת זיהוי

יצא לי לראות עץ מאוד מעניין שלא ראיתי לפני כן ואני לא יודע את שמו. התיאור (לצערי אין לי תמונה שלו): עץ יחסית נמוך (כמו קלורוטריה) עלים רחבים בצבע ירוק כהה נוף עגלגל עם עלווה צפופה כך שרואים רק את הגזע. גזע עבה פריחה מעניינת- אשכולות פרחים המסודרים כמו כדור (בדומה לבת-שבע, רק פרחים יותר גדולים) בצבע ורוד. פורח עכשיו, פריחה לא דלה.

ועוד...

מה זה הצמח הזה (המוקף באדום)? זרעתי שם את הדוחן של התוכים. ייתכן שזה דוחן? תודה למזהים!

רוּפֵן

New member
כן, יכול בהחלט להיות...

היה לי פעם כנר (ציפור 'כנרית - זכר) שבתחתית הכלוב, פיזרתי לו מעט אדמה, כדי שהזרעים שנופלים, ינבטו שם. אהב מאוד לאכול אותם. היה תולש עלה כזה ו"יונק" אותו כמו 'ספגטי'. בספרות המקצועית בנושא, קראתי שהכנרים התוכיים ושאר בעלי הכנף, אוהבים אותם מאוד וזה בריא, רק במידה ! כעלה אחד ליום, אחרת הם מתחילים לשלשל. אותו כנ"ל גם עם 'נבטים' צעירים של דוחן, ושאר גרעיני מזון לציפורים.

רעיון נחמד

לשים אדמה לנבטים, זה יכול לעבוד גם עם ירקות כך שיש ירקות טריים בכל יום לציפורים. גם לי היו 7 כנריות כשהייתי קטן. ציפור מקסימה. קול יפהפה.

צפנתי

New member
לדעתי זה גיאופיט...מה שבטוח

חד פסיגי. לדעתי יש בבסיסו סימני "התבצלות" של גיאופיט צעיר בתחילת חייו. (הדוחן הוא חד פסיגי? אני חושבת שכן)

את צודקת לגבי ההתבצלות בבסיסו

תודה. אשמח לזיהוי לגבי העץ

וואו צפרירית

לזה לא ציפיתי... חח נחמד, אני אשאיר אותה אם כך. ייתכן שהזרעים הגיעו עם הרוח? זה קצת מוזר כי הצפריריות שבאזור הן לא בדיוק קרובות..

צפנתי

New member
הניחוש כמובן כלפי הנבט

של ה"דוחן". אגב אם יש התבצלות זה לא דוחן...ככה אני חושבת.

צפנתי

New member
שכחתי לענות על העץ...זה עץ ממש'

החלמתיים (כמו היביסקוס, חלמית, חוטמית..) שמו כרגע זרח מפריחוני...(פרח מזיכרוני..) אולי בהמשך... באמת בפריחה הוא פשוט כמו תמונה מהאגדות. בגן הבוטני באורנים שבטבעון יש אחד כזה (או שניים?) בכל מקרה אני התאהבתי בו גמכן.

צפנתי

New member
../images/Emo45.gifידעתי שיש פה על מי לסמוך..

חשבתי חזק-חזק וכל מה שעלה לי זה "טבבויה".

גבי 26

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo6.gif תגידי טסונמי

את רוצה להרוג אותי??? לא מספיק אין אצלי קרקע, אלא רק בלטות. את מביאה פה תמונות שהורגות אותי חיה ואני לא פולניה

למעלה