שאלת ויזה

• פותח הנושא 9340
  • פורסם בתאריך

9340

New member
שאלת ויזה

שלום לכולם,
אם אני טסה מישראל לנפאל דרך מומביי (אינני בטוחה אם מדובר בקונקשיין או בשתי טיסות נפרדות), ולא מתכוונת לצאת מגבולות שדה התעופה (בין הטיסות יש הפרש של כ-3 שעות), האם עליי להוציא ויזה להודו? אם כן- כיצד?
ועל הדרך- אני טסה מסוף אפריל עד תחילת יולי. איך הייתם מציעים שאתכנן את הטיול? כמה זמן בנפאל ומה אחריה?

תודה רבה!

kogawa

New member
את צריכה ויזה טרנזיט

ולגבי הטיסה, סביר שאלו טיסות נפרדות והיציאה לנפאל משדה התעופה הדומסטי במרחק של כחצי שעת נסיעה מהטרמינל הבינלאומי (למרות שזהו אותו שדה תעופה)
בלי לדעת את פרטי הטיסה אי אפשר לענות, אבל זה מה שסביר שיקרה, ושלוש שעות זה גבולי.
ויזה להודו מוציאים בסוכנות נסיעות של הזכיינית לכך - תריצי "ויזה להודו" ותמצאי בעצמך מי הזכיין כרגע.
לגבי תכנון הטיול לאחר בין שבוע לחדשיים בנפאל בדקי מה את רוצה לעשות - בכל מקרה, החדשים שבחרת לא מתאימים לשום מקום בדרום מזרח אסיה חוץ מקשמיר ולדאק בהודו. פשוט זוהי התקופה החמה ביותר ומיוני גם הגשומה.
אם תחליטי שאת רוצה לחזור להודו עשי מראש ויזה לשתי כניסות להודו.

9340

New member
תודה על תשובתך!

מספר התייחסויות ושאלות:
1. למען האמת, ביררתי מול השגרירות ההודית, ומסתבר שאני לא צריכה ויזה כל זמן שאני נשארת באותו טרמינל בהודו. (מה שאכן קורה). תשובה חשובה לכל אלו שקוראים ומתלבטים בשאלה. אם עוברים טרמינל יש צורך בויזה, כיוון שישנה ביקורת דרכונים.
2. האם אתה חושב שמאי גם לא מתאים לנפאל? גבולי מדי? אם דרום המזרח לא מתאים, לאן היית ממליץ להמשיך בסביבות סוף מאי?

תודה!

kogawa

New member
אז ככה

התשובה הכללית שקיבלת מהשגרירות לרוב לא נכונה ויכולה לסבך את מי שמסתמך עליה! לרוב עוברים מהטרמינל הבינלאומי לדומסטי לטיסת המשך ואת הבדיקה לגב ויזה עושים מול סוכן הטיסה או שבודקים בכרטיסים.
לגבי מאי בנפאל, אני טיילתי גם ביוני, והיה כיף - אין אף מטייל בהרים, אבל במאי יש עוד מטיילים, רק שלא ממש רואים את ההרים המושלגים בטרקים.
לגבי התקופה אין הרבה אפשרויות. או לטייל במז"א גרוע או לטייל במקומות אחרים בעולם. מה רע בברזיל, בוליביה, פרו ואקוודור? מה רע בסין ומונגוליה? למה לא מזרח אפריקה או מרכז אסיה? ואם דרום אסיה אז רק לדאק, שאר הזמן להזיע ולהירטב

9340

New member
גם סין ומונגוליה נשמעות נהדר

הבעיה היא שאני קצת חוששת מאי-המצאותם של ישראלים. בסופו של דבר אני טסה לבד ופוחדת להסתבך עם חוסר ההתמצאות של המקומיים באנגלית. אם אין לחשש הזה בסיס אשמח לדעת.

בהמשך לדבריך - האם בכרטיסים יש פירוט לגבי הצורך בויזה? התשובות שאני מקבלת אכן סותרות. היכן אפשר לקבל תשובה אבסולוטית אם אין לי סוכן טיסה? (עשיתי ישירות מול אל על)

שוב תודה רבה :)

kogawa

New member
בכרטיס אין פירוט לגבי ויזה

את צריכה לברר מהיכן (איזה טרמינל) ממריאים לנפאל. בכרטיס לנפאל כתוב שם הטרמינל. לרוב יספיק שתבררי מה החברה שמטיסה אותך לנפאל ובאתרה תוכלי לברר מהיכן היא ממריאה. אם זה אכן כפי שאני חושב, הטרמינל הדומסטי, אז את צריכה ויזת תייר או ויזה טרנזיט, וצריך לנסוע מטרמינל אחד לשני.

לגבי חששות, לא אני זה שיעזור לך

למעלה