שאלת וויסקי

thelightman19

New member
שאלת וויסקי

מישהו יודע מה הגיל בערך של הוויסקי בבקבוק המרובע ואם הוא איזה משהו נדיר מיוחד או סתם משהו?? ותראו את אוסף הוויסקי הקטן שלי

MidNight Flame

New member
כתוב לך על הבקבוק - 12 שנות יישון

לא יודע אם זה נדיר או לא אבל זה מיושן 12 שנים בחבית, מרגע הביקבוק אין חשיבות לכמות השנים שעוברת.

לא בדיוק....

כשכתוב על בקבוק 12 שנה זה אומר שהוויסקי הכי צעיר שנכנס לבקבוק בא מחבית שיושנה 12 שנה. יכול להיות שבשביל להגיע לטעם הנכון גם נכנס לשם וויסקי של 40 שנה ושל 25. זה הכל עניין של ערבוב. בסינגל-קאסק (או סינגל-בארל, איך שלא תרצו לקרוא לזה) זה אכן אומר שכל הבקבוק מיושן 12 שנה.

D r a m b u i e

New member
זה לא צריך להיות סינגל ברייל

מספיק שזה יהיה סינגל מולט, ואז הוא אמנם מספר חביות אבל כולן יושנו בדיוק אותו זמן.

הממ... אתה סגור על זה?

אני חושב שבתוך המזקקה עצמה מרכיבים חביות בגילאים שונים בשביל להגיע לטעם של הסדרה שמייצרים, שצריך להיות קבוע. מק'אלן 12 צריך להיות באותו טעם תמיד, אין עניין של "שנת בציר" או משהו בסגנון... אני בספק אם כל חבית וויסקי שמיושנת במזקקת מק'אלן במשך 12 שנה מגיעה לאותו טעם. מערבבים וויסקים בגילאים שונים אם אני לא טועה, והגיל הוא של הצעיר.

D r a m b u i e

New member
אני חושב שלא עושים בלנדים

כמו בבלנדדים. לפחות לפי מה שאני מבין. בבלנדים כן, בפירוש כן, בדיוק כמו שאמרת. הצעיר ביותר שווה לגיל שעל הבקבוק. וכל השאר לפי הצרכים על מנת להגיע לטעם של המותג. לגבי הסינגלים, ממש לא. גם תחשוב תיאורטית. ליוצר של הבלנדד יש אין ספור אפשרויות וסוגי וויסקי. ליוצר של הסינגל מולט, יש נניח אלף חביות, אבל כולן מאוד מאוד דומות. כמה אופציות יש לך שם כבר? ואם היה חורף קשה, הרבה סערות, משהו שהשפיע על השנה האחרונה של כל החביות מאותו בציר, מה עושים אז? בחיים לא תגיע למותג שלך בלי לצרף וויסקי אחר, מה שכמובן לא תעשה לעולם! בקיצור, לא, כמה חביות, בדיוק מאותו גיל ומאותו מודל. אם מישהו יודע אחרת אני אשמח לשמוע, אבל כך אני הבנתי ולמדתי.

adamfbs

New member
אלון צודק

אומנם מבחינה הגיונית נראה שיותר נכון לפעול על פי מה שאתה אומר, אך בפרקטיקה משתמשים בוויסקי מגילאים שונים גם במאלט, אך זה באותה מזקקה. בבלנדד יש שימוש בוויסקים שונים ממזקקות שונות משנים שונות.

D r a m b u i e

New member
לא לפי הידוע לי

המקרה היחיד בו מערבבים מולטים הוא כשאנחנו רוצים ליצור פיור מולט, ואז אנחנו מערבבים סינגל מולטים ממזקקות שונות, או עושים למעשה בלנד של מולטים. בקשר לבלנדד אין פה וויכוח, ברור לכולנו שזה שילוב של וויסקי גריין ווויסקי מולט, בגילאים שונים וממזקקות שונות. השאלה היחידה נוגעת לבקבוק של הסינגל מולט. האם שילוב בין מספר חביות בנות אותו גיל, או שמא יצירת מותג נוסח העבודה על הבלנדים?

Jack Daniel

New member
"חיתון".......

+ ערבוב עם מיים לפני הבקבוק לכל חבית טעם טיפה שונה זה ידוע כך שזה לא ממש משנה, במאלטים משתמשים ככל הידוע לי: בחביות בנות אותו גיל,מאותו "ייבול" שעורה (יש אפחלו בקבוקי "ייבול שנת ___) אבל בכל זאת הטעם בכולן לא זהה, (מיקום במחסן וכו...) ולכן נדרש חיתון. כמה חודשים. אבל מצד שני החוק לא ייאסור לדעתי "להכניס" וויסקי מבוגר יותר.... ממה שכתוב על הבקבוק.... *סתם לאיור- חביות חיתון ענקיות במזקקת מרטל, שם בכלל הסיפור אחר "או דה וי" משנים שונות....

thelightman19

New member
חברה תודה על כל ההסברים

אבל בכל זאת מישהו יכול להעריך בערך כמה הוא שווה?

incoma

New member
לגבי כמה הוא שווה נסה את זה

http://www.boliviamall.com/catalog/product_info.php?cPath=3447&products_id=1193

למעלה