שאלת ה GPS האמין

oggi2

New member
שאלת ה GPS האמין

אם אני מחפשת אחד אמין (יש לי את הפולאר עם היחידה הנפרדת והוא לא תמיד עובד/עובד רצוף), אני מחפשת משהו זול *יחסית* ואמין, לריצה בלבד- שייתן קצב, מרחק ואם אפשר לאפים. לא צריך להיות עמיד במים (כי מהפולאר אני מרוצה, חוץ מעניין ה GPS)
כמובן שיכול להיות גם דגם ישן (לא צריך ללכת עד הפור-רנר 101, אותו יש לי אי שם...)
על מה הייתן ממליצות? אם יש מישהי שבדיוק משדרגת את שלה, זו גם אופציה.
תודה

oggi2

New member
טוב, הבה נחדד,

לפי זאפ, מה שבא בחשבון כלכלית, זה הפוראנר 110 או 210. מהההבדלים הקרטיים מבחינתכן? למישהי יש אחד מהם?
הצעות נוספות?

יש לי פוראנר 110

ההבדל העיקרי בין הדגמים הוא שפוראנר 110 לא יודע לקרוא את ה - footpod. אם רוב הריצות שלך הן בפנים (חדר כושר) תצטרכי לקנות את ה - 210 עם ה - footpod. אם רוב הריצות שלך הן בחוץ ניתן לקנות את ה - 110.
אין לי מושג מה ההבדל במחיר. אבל אם ההבדל במחיר לא גדול כדאי בכל זאת ללכת על ה - 210 כי לפעמים דברים משתנים בדרך האימון שלנו ואז לפחות פתוחה בפנייך האפשרות של אימון בפנים.
יכולה להעיד על ה - 110 שהוא שעון טוב ואמין. הנתונים מוצגים בצורה טובה שמאפשרת קריאה נוחה תוך כדי הריצה. את השעון טוענים דרך כבל חשמל וכך גם הנתונים מועברים לתוכנה של גרמין.

את יכולה להיכנס לאתר של גרמין ולסמן את שני הדגמים ולראות את ההבדלים ביניהם.

מור שלז

New member
תודה על התשובה המועילה

oggi2

New member
תודה על התשובה

אני לא מתאמנת בפנים, אבל אני אבדוק את שאר ההבדלים.
יש לך מושג אגב מה זה אומר " Doesn’t allow the user to change data fields" ? לפי הבלוג של dcrainmaker, שם הוא מפרט את ה +/-, לא הצלחתי להבין האם זה אומר בשעת ריצה בלבד, או באופן כללי (יש מצב שהוא כתב את זה כמובן ואני מפספסת את השורה...)
שוב, תודה

ההערה הזאת מדברת על כך שלא ניתן לערוך את

השדות בשעון. כלומר ישנם ארבעה שדות שמוצגים במסך אחד בגרמין 110 ולא ניתן לערוך את המסך של השדות (השדות הם: סה"כ מרחק שעברת, מהירות של הלאפ, דופק והשעה.המשמעות היא שלא ניתן להציג נתונים נוספים או לבחור איך המסך ייראה וזה עוד הבדל ביחס לגרמין 210. המטרה בגרמין באמת היתה ליצור שעון הכי פשוט לתפעול שאפשר ליצור כדי שמשתמשים לא יסתבכו עם הגדרות של שדות על המסכים.

בשעונים אחריםבגרמין(כולל ב - 210) ניתן להחליט איזה שדה את רוצה לראות תוך כדי הריצה - אם את רוצה לראות נתון אחד על גבי המסך או מספר נתונים וכן ישנה אפשרות להגדיר מספר מסכים שיתחלפו תוך כדי הריצה.

בעיניי הבעיה העיקרית ב - 110 מבחינת השדה שלא מוצג הוא מהירות נוכחית. המהירות שמוצגת היא מהירות של הלאפ. עבורי מהירות נוכחית היא קריטית כי לפעמים אני נוטה לרוץ מהר מדי ומהירות נוכחית היא קריטית בתכנון של מירוץ. אבל, רצתי במשך הרבה מאוד זמן עםגרמין 110 ואם את בתחילת הדרך זה אמור בהחלט לעשות את העבודה.

oggi2

New member
וואלה? הוא דווקא אומר את זה על ה 201

אבל אעבור שוב גם באתר של גארמין.
אני אי שם באמצע הדרך :)

אני ראיתי שהוא כותב על ה - 210

So, the instant pace field is now available on the FR210 – like all other Garmin fitness units except the FR110.

In addition, the FR210 has the following data fields available on it:

- Pace/Speed: Lap Average
- Pace/Speed: Overall Overage
- Distance: Lap
- Distance: Overall
- Time: Overall
- Time: Lap (added in firmware update)
- Heart Rate: Current
- Heart Rate: Zone

מצד אחד יש את כל שדות המידע האלו מצד שני בהוראות ההפעלה של השעון באתר של גרמין אין שום אזכור לכך שניתן לערוך את המסכים. מאוד מוזר.

גם לי יש את ה-110 (עם הפס הורוד)

שעון פשוט, יפה, קטן, קל ואמין
אני מאד מרוצה ממנו

לגבי חסרונה של המהירות הנוכחית - אני מודה שזה משהוא שממש לא מפריע לי
יש מהירות ממוצעת ל-LAP וזה המדד הכי שימושי בעיני
את יכולה לשחק עם אורך ה-LAP ידנית. אז אם (למשל) יש לי אינטרוואל של 600 מטרים אני מדליקה ומכבה את ה-LAP ידנית לפני\אחרי האינטרוואל ואז יש לי את המהירות למקטע.
בריצות ארוכות, יש מהירות פר קילומטר שזה מספיק טוב לי בשביל לשמור על הקצב

בחדר כושר אני בלי שעון, יש את השעון של המכונה..

ברור שיש שעונים משוכללים יותר. לאיש שלי יש את ה-410 שאפשר לתכנת אותו בצורה מושלמת לכל סוג של אימון ולכל שילוב של מהירות, מרחק והפסקות
האיש שלי אכן מתכנת ומוריד לשעון תוכניות ריצה מסובכות ומטורפות
אבל אני מודה שבשבילי זה יותר מדי מסובך ויותר מדי השקעה. וגם השעון עצמו גדול מדי וכבד לי על היד

יצא עכשיו 610 מאד מאד יפה בלבן וכחול, אבל ה-610 קצת עדין מדי ואני מכירה מישהוא ששובר אותו אחת לחודשיים בערך (גרמין ישראל כבר בטח מתחרטים על הרגע שבו הוא קנה אצלם את השעון הזה
)

oggi2

New member
ה-410 הוא מסך מגע, נכון?

מה ההבדל בינו ל 405 (ובעצם בין הדגמים שנגמרים ב-5 או ב 10? בסיומת CX או XT?
אין ספק שככל שמעמיקים בקריאה -בעיקר מתבלבלים יותר..

לא, ה-610 הוא עם מסך מגע

ה-410 הוא עם טבעת מגע מסביב לשעון
עד כמה שיגוע לי, ה-410 הוא שיפור של 405. אותו הדבר מבחינת הפונקציונאליות, אבל עם שיפור בטבעת המגע שהיתה מתחרפנת ב-405

more run

New member
יש לי את ה-110

אני מאוד מרוצה. נוח לתפעול.
אני חושבת שאני קרובה אליך גאוגרפית, רוצה לנסות אותו?

מור שלז

New member
יש לי גרמין, אבל לא הדגמים האלו

אני משתמשת בפוראנר 310 ומאוד מרוצה
בזמנו השיקולים שהכריעו בינו לבין הדגמים האחרים של גרמין היו עמידות במים (רציתי אותו גם לשחייה, ובפרט לטריאתלון ואיש ברזל) וחיבור לסנסורים של האופניים (מהירות, סלד והספק).

אני חושבת שאולי שווה לך לשקול את זה, במיוחד אם יש מצב שתחזרי לטריאתלונים. מאוד נוח שיש לך שעון שמאפשר למדוד כל לג של הטריאתלון.

oggi2

New member
יותר מדי אפשרויות בחירה

שכבר חורגות את התקציב (אבל מצד שני, מירוץ הערבה נראה רחוק מאי פעם, אז שיהיה..)
מה ההבדל בין רצועות הדופק? אני לא מהמפונקות, ויעידו על כך השפשפות שיש לי מהרצועה של הפולאר ועדיין אני איתה באדיקות..
זה הבדל של 150 שקל, לרצועה שגם ככה עולה 200..

יש בעייתיות אם אני מזמינה את השעות מאתר אחד (בארץ) ואת הרצועה מאחר?

הבדל בין הרצועות

אז ככה... הרצועה הישנה של גרמין היא רצועה קשיחה אבל היא גם הרצועה הטובה ביותר והאמינה ביותר - מאחר והרצועה קשיחה אין בה אובדן של אלסטיות ולכן היא נשמרת לאורך זמן - שלי מחזיקה כבר 4 שנים ואינה מזייפת. אחרי הרצועה הזאת גרמין הוציאו שתי רצועות - רצועה רכה (premium) הרצועה אמנם נעימה יותר למגע אבל אחרי די מעט זמן רוב האנשים מדווחים על
זיוף גדול מאוד בקריאת הדופק שכנראה נגרם מכך שהסנסורים ברצועה מתקלקלים וגם הגומי של הרצועה מאבד את האלסטיות וקשה יותר להצמיד אותה לגוף לאורך זמן. הרצועה האחרונה של גרמין היא גם רצועה רכה - עליה אני חושבת שיש דיווחים מעט חיוביים יותר.

אחרי מספר חודשים שהשתמשתי ברצועה הקשיחה של גרמין היו לי שפשפושים רציניים ולכן קניתי רצועה רכה שפשוט התחילה לזייף אחרי מספר חודשים (קריאות הזויות של דופק בין 200 לבין דופק 50 שאפילו במנוחה מוחלטת אין לי). שום דבר לא עזר להחזיר את הרצועה הרכה לעבוד כמו שצריך ולכן חזרתי לרצועה הקשיחה ואני שמה מתחת בודי גלייד כדי למנוע את השפשופים.

oggi2

New member
שוב תודה- באמת קראתי ביקורות דומות

בכל מקרה כל גארמין (ההתלבטות כרגע בין ה 310 ל- 410) שאקנה, אמור לעבוד עם כל אחת מהרצועות האלו?

כן. הרצועה תעבוד עם כל גרמין שתקני

אין לי מושג איך ה - 310 אבל ה - 410 הוא מצוין אליו עברתי אחרי שחיפשתי גרמין טיפה יותר מתקדם מה - 110. אני חושבת שהוא שווה את ההפרש במחיר.
תנסי למצוא מישהו ששייך לקבוצת ריצה יש להם בדרך כלל הנחה של 30-35% בחנות של גרמין ששמה הייפר בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה. אני קניתי בזמנו במבצע שהיה
להם על גרמין את ה - 410 בעלות 1100 ש"ח כולל רצועת דופק.

למעלה