שאלת התם...

אבו-דני

New member
שאלת התם...

מועצת חכמי הפורום -אקטאוליה שלום, מזה זמן מה אני רואה את המושגים ימין ושמאל מושגים שאנני כל כך בקי בהם... היות וחשבתי לתומי שאתם צועדים בסך כל היום בקוראיכם שמאל ימין שמאל שמאל ימין שמאל...הבנתי בסיכלותי כי רבה כי דברים נעלים מצעדות נמצאים על סדר יומכם. אם כן התוכלו ...באמת !!! להשכילני מה זה שמאל ומה זה ימין? אנא קבלו את דבריי כהוויתם, אנא !!! (עכשו אמתין לתשובה לצלילי Procol Harum -Whiter shade of pale שזה בתרגום =ימין יותר מחיוורון...... שלכם האבו הצמא להשכלה...

resh0

New member
כאילו שאתה לא יודע...

שמאל וימין הן חלוקת המושבים בפרלמנט הצרפתי של פעם. משמאל ישבו אלו שבעלי דיעות סוציאליות יותר מימין ישבו הקאפיטליסטים יותר. מדובר בחלוקה עפ``י עמדות חברתיות בלבד! פעם בישראל היה רק שמאל, על סף קומוניזם! ממשלות השמאל עמלו על בניין הארץ ותשתיותיה, תוך שמירה על ביטחונה. כמו כל המשטרים מסוג זה, גם כאן החלו לצוץ על-פני השטח תופעות של שחיתות וגזענות, עובדה שהביאה להקמתן של תנועות פוליטיות חדשות ואזרחים שמצאו בהן בית חם. השמאל הבין כי דרכו הכלכלית/חברתית כבר לא נתפסת כעדיפה בארץ ובעולם ואז השמאל פנה אל האידיאולוגיה המדינית. לימין אידיאולוגיה המקובלת בכל העולם בעניינים מדיניים. תמציתה: לחיות בשלום בארצנו. לשמאל יש אידיאולוגיה מדינית שאינה מקובלת בשום מדינה בעולם!!!!!! אף תנועה פוליטית בשום מדינה בעולם, לא אימצה לעצמה אידיאולוגיה הדומה לזאת המציג השמאל המדיני הישראלי. עפ``י סקרים שנערכו לפני הבחירות, התברר שאילו נערכו בחירות כלליות (במקום מיוחדות), היתה מפלגת העבודה עפ``י הסקר המחמיא ביותר, מגיעה ל 15 מנדטים בלבד!!! כאשר רוב הסקרים התייצבו על 12-13 . גם לאחרונה עשתה מפלגת העבודה סקרים פנימיים על-פיהם מפלגת העבודה היתה מקבלת 20 מנדטים מול 50 של הליכוד!!! לא ניתן להתחמק מהעובדות!!! השמאל מתרסק!!!!! הן מבחינה רעיונות כלכליים/חברתיים, הן מבחינת רעיונות מדיניים הן מבחינת אמינותם של המנהיגים....

אבו-דני

New member
נסה שוב ידידי המלומד...

התחל בהחלפת ה ..צרפתי באנגלי לאחר הולדת המגנא כרטא ובתווך the speakers יו``ר הבית מימינו ומשמאלו nice try mate שלך האבו שעדיין לא מבין....

אלוני.

New member
שמאל ימין

בסקרים לא בונים מדינה, גם אם נורא נורא רוצים. ספר לי מהי דרכו הכלכלית חברתית של הימין בארץ, יש כזו ? שנות שלטונו של הימין מבחינה כלכלית, הביאה את ישראל אל סף אבדון כלכלי. את הנתונים תוכל למצא לבד בנתוני בנק ישראל, לא צריך להתאמץ בשביל זה. יוזמה ויכולת של מודעי&פרס הצילה את המדינה ממדיניות הימין, עלק מדיניות. אחוזי אינפלציה שאף אחד לא יודע לספור, גרעונות וחובות, פערים כלכליים הולכים וגדלים ומכירת לוקשים לתומכים כאילו הימין פועל לטובתם. אל תערבב, לא מתאים לך, אתה יכול להתנגד למדיניות ולאנשים אבלנתונים שאתה מנסה להציג ניתנים למדידה. מה לעשות. בברכת קרן תל חי נבורך.

רק כך

New member
השיטה הכלכלית של הימין הביאה אבדון?

ואני לתומי חשבתי שהייתה סיבה טובה שהקומוניזם נכשל... לאחר שהביא להרס כלכלי רב במדינות שם שרר.

אלוני.

New member
לא הבנתי את הקשר

בישראל, מיום שמנחם בגין עלה לשלטון ועד היום שכוננה ממשלת האחדות הלאומית בראשות שמיר/פרס הוליכה המדיניות הכלכלית כאן לאבדון. לא צריך להתאמץ למצא את הנתונים. בישראל.

אבו-דני

New member
אלוני המלומד שלום

אלוני ומועצת חכמי החדר, אלוני ידידי האם ההשכלה שנרכשה על ידך חלקית? האם חלקי האמת שהנך מפזר בחדר יען כי חצי אמת הנך מעוניין לפזר? סומך על בורותם של מועצת חכמי החדר? הידעת שפעם טען חשין(שופט בימשפ`ט העליון) ש... ``חצי אמת גרועה משקר``...? אכן נכשלה הרפורמה שממשלת בגין נסתה ליישם, כלום שאלת למה? כלום ללא עזרת ההסתדרות וגורמי משק אחרים ניתן לעשות משהו במשק ריכוזי נשלט על ידי אוליגרכיית מפאי` , כפי שהיה אז? היריעה תקצר מלמנות את עוולות מחניך בתחום הכלכלי. איך מחנה אוליגרכיית מפאיי שאתה כנראה מזוהה איתו ``מצץ פשוט מצץ את לשד מדינת ישראל`` דרך אגב..מחנה אוליגרכיית מפאי`` אין לו מאומה עם המושג שמאל שעליו ארחיב בהמשך ..``מחנה שודדי המשק`` מתאים יותר. שלך האבו ....שמלחמתו באוליגרכיית מפאי`` לא תסתיים במהרה.

מסכן,עדיין תקוע עם פרוקול הרום??

אני ניגנתי כאורגניסט בלהקת הקדושים את השיק הזה,בשנות השבעים.. עד כאן נוסטלגיה ולגבי ימין ושמאל ועוד איך שיש הבדל אפילו יום ולילה ראה אותי למול חיננית.. מרק.

למעלה