שאלת התלבטות..

שאלת התלבטות..

אני מגדירה את עצמי כבנאדם שמאוד מושפע מחוש השמיעה. אני יכולה נניח, לזכור בדיוק מה היה הקול והאינטונציה שבה נאמר משפט קטן ולא חשוב בסרט שראיתי לפני שנים, אבל מצד שני לא לזכור איך נראה (שום שום שום פרט) המוכר בקיוסק שאיתו דיברתי רבע שעה רצוף הרגע. ולאחרונה התחלתי לחשוב על שאלת האמיניות שלי בהקשר הזה. אולי זה פשוט כי אני מושפעת הרבה הרבה יותר מחוש השמיעה מאשר הראיה? ואצל רוב האנשים זה הפוך? כי כשאני מהרהרת בזה... אני יכולה להגיד בוודאות שזה לא עושה לי כלום http://www.google.co.il/imgres?q=da...0&ndsp=27&ved=1t:429,r:6,s:0&biw=1280&bih=553 ומצד שני.. יש את השיר הזה (זה שיר של האיש הרע מסרט מצוייר שראיתי כשהייתי קטנה). שזה.. התחושה שבאה מזה.. זה ההרגשה? זה מה שאני אמורה להרגיש, זה מה שכולם מרגישים כשהם רואים בנאדם סקסי (או רואים פורנו)? איך אני יודעת מה זה משיכה מינית, אם אף פעם לא "נדלקתי" על מישהו? לא שאני מכירה ולא מפורסם =[

חדש פה6

New member
שלום נוצה

אצל רוב מוחלט של האנשים, וגם נשים, החוש הדומיננטי מכל חמשת החושים, הוא חוש הראייה אני חושב שהראייה אחראית למשיכה מינית יותר מכל חוש אחר, כולל חוש המישוש את יכולה למצוא את זה בצורה בולטת יותר, בכך שאנשים מרגישים צורך ודחף מיני, אפילו רק מתמונות שעולות להם בראש וממחשבות. לא נראה לי שלדומיננטיות של חוש אחד על פני אחר (הראייה), יש השפעה לגבי מיעוט יצר מיני אצלך, אלא רק למידת חוש הראייה אצלך מצד עצמו (כאילו לכמה הוא מפותח) בעניין זה מהי ההרגשה של משיכה מינית? היא הרגשה של דחף וצורך למגע מיני עם הצד אליו נמשכים אם את לא מרגישה דחף/צורך למגע מיני כלפי מישהו, ז"א שאת לא נמשכת אליו מינית ואני חושב שכשאת מתייחסת אל "הידלקות" יש מקום לדעת לחלק ולעשות הפרדה כי לאותה הידלקות יכולים להיות ביטויים שונים כמו למשל רגשות רומנטיים, רצון בקירבה אינטימית (אני רואה הרבה סוגים של קירבה אינטימית, ידידותית, אינטלקוטאלית, הסמכות ועוד..), ועוד...

Berethor

New member
הסבר טוב

רק הערה אחת. אתה מתאר פה משיכה מינית חזקה, כזאת שנותנת לאדם דחף/צורך במגע מיני עם אדם אחר, יש גם משיכה מינית יותר 'מתונה', זאת משיכה שגורמת לאדם להרגיש שיש מצב שהוא יעשה משהו מיני עם אותו אדם ואוליי גם יהנה ממנו, אבל הוא לא מרגיש שהוא חייב את זה, מצב של חוסר משיכה מינית מוחלטת הוא זה שמרגישים בו אדישות או סלידה מינית לאותו אדם או/ו למעשים מיניים.

חדש פה6

New member
תגובה לתגובתך

א. תודה על הפידבק ועל החידוד ב. לגבי התיאור שלך כלפי משיכה מינית יותר "מתונה", אדם יכול להרגיש שיש מצב שהוא יעשה משהו מיני עם אדם אחר, ואולי אפילו יהנה ממנו, גם ללא משיכה מינית כלל באותו הרגע אלא מתוך הנחה, שהעתיד סמוי מעינינו. מה שכן אני חושב שניתן להגיד, הוא, שמשיכה מינית יותר "מתונה" יכולה להיות כזו, שהמשיכה הנחוות, לא בהכרח בעוצמה כזו שתביא את האדם לתרגם אותה למעשים. אני עדיין הייתי קורא לה צורך. ג. לגבי חוסר משיכה מוחלטת, אדישות - מסכים סלידה מינית - אני לא חושב שנכון לסווג סלידה לחוסר משיכה חוסר משיכה הינו מצב ניטראלי, לא לכאן ולא לכאן סלידה בהכרח באה מתוך תפיסה שלילית שלא חייבת להיות קשורה בהכרח למגע המיני עצמו, אלא לדבר שיכול להתקשר אליו באיזושהי צורה, אני מרגיש כאילו אין כמעט סוף לדוגמאות שיכול לתת לזה, אך אשתדל אחת להמחשה. סלידה ממגע מיני, כדי לא לאותת לצד השני על התקדמות ביחסים מצידי, כדי לא להביא אותו למצב של שברון לב בסופו של דבר, משום שהתחושה שגמרתי לאדם אחר שברון לב תצער אותי, אז אני מראש סולד

Berethor

New member
לא חייבים לחוש כדי לדעת

נכון זה יותר קל לדעת למי שחווה משהו על עצמו, אבל יש אפשרות לדעת הרבה דברים גם פשוט מידע והבנה, חשיבה מעבר לאני. על תחושות נוהגים לומר כאשר אתה באמת מרגיש את זה אתה כבר יודע, למרות שיש גם אנשים שלא מצלחים לזהות או להגדיר נכון תתחושות שלהם, אבל מי שחש בדרך כלל יודע ומי שלא חש הידע הזה פחות רלוונטי עליו בכל מקרה. כאשר מדובר באדם יפה או/ו יפה בענייך, יכולות להיות מספר רגשות, משיכה מינית, משיכה רומנטית, משיכה אסתטית(התפעלות מהיופי ללא רצון במשהו זוגי איתו), או כולם ביחד. זה פשוט מאוד, משיכה מינית/תשוקה זה כאשר את מרגישה שאת רוצה משהו מיני עם אותו אדם או שיש מצב שהיית מוכנה למשהו מיני עם אותו אדם(לא בתור טובה או אינטרסים אחרים), משיכה רומנטית/אהבה רומנטית זה כאשר את מרגישה שאת רוצה משהו רומנטי עם אותו אדם או שיש מצב שהיית מוכנה למשהו רומנטי עם אותו אדם(לא בתור טובה או אינטרסים אחרים). אנשים יכולים לחוש גם משיכה מינית או עוררת מינית ללא רצון לעשות עם זה כלום, אבל הם בכל זאת חשים את זה. אם היית "דלוקה" על מישהו אבל רוב הסיכויים שהיית רוצה לעשות עם זה משהו(אבל עדיין לא היית חייבת אחרי הכל יש גם שליטה עצמית וחשיבה אם אתם באמת מתאימים), אחרת זאת הייתה "הדלקות" נורא חלשה, אוליי אפילו אשלייתית.

חדש פה6

New member
הסבר טוב :)

למעט 2 הנקודות של "שיש מצב שיית מוכנה למשהו מיני/רומנטי עם אותו אדם", אליהם התייחסתי בתגובה לתגובתך אליי, מסכים עם כל מילה

Berethor

New member
תודה

התכוונתי לתחושת היש מצב ואין מצב, זה גם קשור לרמת המשיכה לאדם או/ו לדבר עצמו. אבל אתה לא חייב להסכים איתי בזה.

נראה לי שאתה מדבר על החלקים האפורים

בחלק של 'יש מצב/אין מצב'. וזה נכון בעיקרון, אבל סתם מבלבל. כי זה להכנס לתחום הבניים של התחושות. מה שהופך את זה גם ללא מדוייק ממש, אם אתה רוצה להסביר מה זה כן משיכה מינית/רומנטית ולא מה זה כל הקשת של המשיכות.. בסה"כ ההודעה שלך מצויינת

אני הפוכה ממך בחושים

חוש הראייה שלי מאוד מפותח (אפילו שאני צריכה משקפיים
), בעצם נכון לומר שהקליטה שלי את העולם היא בעיקר דרך חוש הראייה. אני זוכרת לפרטי פרטים מראות של א/נשים, מקומות וסיטואציות. למשל, אני יכולה לזכור תשובה לבמחן כשאני רואה את העמוד בספר ואת השורה בה היא נכתבה (בדמיון כמובן...) במצבים אנושיים זה כמובן עובד הכי הרבה. אני אזכור בדיוק איך בעל הקיוסק נראה והקיוסק בכלל ומה בדיוק הוא עשה. אין לי שמץ מה היה טון הדיבור שלו..... ובכל זאת, התמונה שהעלת לא רק שלא עושה לי כלום, אני גם לא סובלת קעקועים! זה ממש דוחה אותי... והפרצוף שלו עושה לי חשק להכניס לו אגרוף.. אבל זה סתם כי בחרת תמונה שממש לא בטעם שלי. אם זאת, גם כשאני רואה גבר שבטעם שלי, זה לא מעורר אותי מינית. קודם כל אני תמיד מעדיפה אותם עם בגדים. דבר שני, מה שאני אחוש יהיה משיכה רומנטית. ואיך את יודעת אם לא נדלקת על אף אחד? אם היתה לך משיכה מינית - היית יודעת. תאמיני לי....

niwo

New member
תיאור פחות או יותר של מה שגם אני מרגיש.

אני משתמש כאמור בשני החושים (כמו רוב האנשים), אלא שאני מאמין שחוש הראייה שלי יותר דומיננטי. השורה היחידה שאני רוצה להרחיב עליה: אם אראה תמונה של מישהו בטעם שלי רוב הסיכויים שזה לא יעשה לי כלום. אם בכ"ז אחוש משהו, זו לא תהיה משיכה רומנטית, אלא תחושה שאני לא חושב שיש לה מילה במילון העברי. אני חושב שזה יתבטא בתור "או...אוקיי...מגניב?". לרוב אני לא אחוש כלום אבל. אני זקוק קודם להכרת האדם לפני שאני בכלל אוכל, באופן היפותטי, לחוש רגשות רומנטיים. אני נשבע, מה שנצנץ כתבה הוא פשוט overlap עם מוחי הקודח. O.O.

* שיעול *

המוח שלי לא תמים. לא כדאי להמליץ עליו XD הסתכלתי על התמונה שנוצה שמה. וממש צחקתי. מה זו ההבעה המטופשת הזו של הבחור? אולי הוא חושב איך לפתור נוסחא מתמטית קשה וגבותיו התכווצו מהמאמץ. אולי הוא אפילו כועס שהוא לא מצליח. אה, הוא שכח שהוא בתחתונים והלך לעשות מבחן בחדו"א 2 ועכשיו הוא ממש מעוצבן איך שכח את המכנסיים, אז בשביל להמנע מהפאדיחות הוא משחק אותה קשוח כאילו "עשיתי את זה בכוונה". גם התנוחה שהוא עומד איתה. כאילו, שקוף שהוא מתאמץ להכניס את הבטן כדי שיראו את הכוביזם. חחחחח! תמיד מצחיק אותי כשהם עומדים בצורה ה"כל כך גברית וקשוחה!" הזו

אה, לא ממש לא. אני רק ציינתי ש~אם~ אני רואה

גבר נאה ~בעיני~ אז יש לי מחשבות רומנטיות. ו- niwo כתב: לרוב אני לא אחוש כלום. בהקשר הזה אמרתי שהוא יזדהה עם הרגשות שלך יותר.

"הבחור"

אתם אשכרה לא מכירים את דייויד בקהם? בתמונה הזאת הוא באמת נראה מעצבן, אבל באופן כללי, הוא דיי המון שווה ציור

למעלה