שאלת התיעצות

1כתר

New member
שאלת התיעצות

שלום ליושבי הפורום החביב לאחותי יש ילד בן 7.5 שמאז שאני זוכרת היו לא מה שהיה נראה לנו בעיות תקשורת מגיל 1.5 היו לו קטעים שהוא היה מתנתק, ונכנס לריטואל של לשיר שיר מסויים ולהסתובב במעגלים וכך יכול היה להמשיך במשך שעות רבות. אני וההורים שלי חשדנו שיש כאן בעיה, אבל ידענו שההורים שלו (אחותי וגיסי) מאוד רגישים לזה ואם נעיר משהו הם יכולים להסתגר ולהתנתק לתקופה מסוימת. זה ילד ראשון בכור, יפה, שמבחינתם הוא הדבר הכי מושלם שקיים. עברו השנים הילד גדל הלך לגן בשלב מסויים שמו אותו בגן משולב, היום הוא בכתה א', משלבת. זה ילד מבריק שיודע לפתור שאלות חשבוניות הרבה הרבה מעל לרמה שלו, יש לו זיכרון לפרטים קטנים, ונטיה מוסיקלית ברורה, אבל עדיין יש את הקטע שפתאום ללא סיבה ברורה לעין, מתנתק. כששואלים אותו, הוא אומר שהוא רואה תמונות במח שלו (אני יודעת שזה נשמע כמו קווים אוטיסטיים) הוא מתקשר אבל רק כשהוא רוצה או שאמא שלו מעירה לו מס' פעמים. רק לאחרונה אחותי נפתחה מעט ושיתפה אותנו בלבטים ובדאגות שלה לגבי ההתפתחות החברתית והתקשורתית שלו. הוא היה באיבחון אצל נוירולוג ילדים, אך הבעיה שאצל הנוירולוג הוא משתף פעולה ולא מתנתק ובינתיים אין שוב כיוון ברור . האם הכרחי שיהיה איבחון? האם יש מישהו שאתם מכירים שיכול לאבחן אותו גם כשהוא נראה רגיל ומתקשר? לראות מעבר לתיקשור המינימלי? או לגרות אותו כן להיכנס למצב המעין היפנוטי הזה כדי שיוכל לראות את זה ולחוות דיעה? מה דעתכם על המצב שתיארתי נשמע לכם מוכר? תודה לכל תגובה ורעיון

הגפ

New member
התיעצות

שלום אני בהחלט מסכימה עם כל מילה של "אמא לבת 4" מה שלא יוחלט רצוי לפנות לייעוץ במכון / מרכז רב תחומי שיבדקו את כל תחומי ההתפתפתחות ולא ומומחה אחד בלבד. ייתכן שאצל הנוירולוג הכל נראה תקין אבל קלינאי תקשורת יבחין במשהו או אולי מרפא בעיסוק יראה משהו אחר. חשוב שצוות רב תחומי יראה וימליץ על התערבות מתאימה. בהצלחה אפס עד 5 מאגר מידע, כלים לאיתור מוקדם, התערבות והתמודדות עם קשיי התפתחות www.0-5.co.il

yonitbrk

New member
תשובה לכתר

נסו להגיע למרפאת תל השומר - למרפאה של ד"ר זימן וד"ר גביס שניהם האחד פסיכיאטר והשניה נוירולוגית התפתחותית ושניהם מתמחים בנושא האוטיזם. מומלץ להגיע להתיעצות וכן לאיבחון. במרפאה נמצאים גם מרפאים בעיסוק וקלינאיות תקשורת והם יוכלו ליעץ ולעזור. גם הבן שלי באיבחון די שיתף פעולה אך הם מסתמכים גם על שאלונים שיתנו למשפחה ולמורה למלא והם מספיק מיומנים בנושא כדי להגיע לאבחנה . המקרה שלכם די מזכיר לי את בני ופשוט בסקלה של האוטיזם יש חלוקה לרמות ולדרגות קושי וכדאי מאוד שיראו אותו אנשים שמתמחים בנושא.

doroniz

New member
אבחון ראשוני

שלום כתר, הסיפור שאת מספרת על בן אחותך מעניין ומרתק. מאוד מזכיר את סיפורו של טיטו ולכן אני משוכנע שחוקרים כמו ששמענו ביום העיון באונ' ת"א יתעניינו בו. לנושא האבחון - מאבחן (או מאבחנת) טוב ידע לאבחן את בן אחותך גם אם לכאורה הוא לא נכנס למצב של "ניתוק". רשימת המאבחנים המקצועיים רבה ופרושה ברחבי מדינתנו הקטנה. ניתן לקבל את השמות במרכז למשפחה. לדעתי האישית האבחון נועד בכדי למפות את הבעיות ועל-פיהם לנתב את הצרכים הטיפוליים. מעבר לכך האבחון מאפשר למשפחה לקבל סיוע ממוסדות שונים בלעדיו לא יוכלו לקבלו. רוצה לומר, אם האבחון יהיה "קוים אוטיסטיים", PDD , PDD-NOS , אספרגר וכו' הטיפול והסיוע יהיו זהים וכל זאת כמובן תוך הסתכלות ספציפית על הילד ובעיותיו. בהצלחה, דורון.

אחיינך מאוד מזכיר לי את בני

גם מאור ילד מבריק
, במיוחד בתחום החשבוני, אובחן כבעל אינטיליגנציה מעל הממוצע, בעל נטיה מוזיקלית אבל גם ממלמל הרבה, מדבר לעצמו, בוהה (מתנתק), ולא מבין מוסכמות וחוקים חברתיים. האם יש לאחיינך חברים? האם הוא יוזם מפגשים (מבקש להזמין חברים מהכיתה הביתה), האם הוא נטמע בקבוצה או שתמיד יראה "קצת אחרת" ? הספקטרום ב-PDD הוא רחב ולכן כדאי ומומלץ ללכת לאבחון אצל פסיכיאטר / נוירולוג. אנחנו באופן אישי "אותרנו" לראשונה אצל קלינאית תקשורת אשר שמה לב שמאור לא מיישיר מבט וכו' וביצעה תצפיות בכיתה של מאור. בהצלחה
ואולי תפני את אחותך לבקר אותנו בפורום ? יום נעים אמא חמימה

1כתר

New member
תודה לכולם על תגובותיכם ../images/Emo140.gif

לא יכולתי להגיב קודם כי לא הייתי ליד המחשב. אז מהסוף להתחלה את ההודעה כתבתי על דעת עצמי, אחותי לא משתפת אותי אלא את אמא שלי ואמא שלי מעדכנת אותי, אז עוד מוקדם להפנות את אחותי לפורום.(היא כרגע במצב נפשי עדין שילוב של לחץ של לימודים דאגה לילד הזה ועוד כמה גורמים ויש לה לאחרונה התקפי חרדה) כמו שאמרתי אין שום אבחנה ולא ברור שזה קווים אוטיסטיים או כל בעיה אחרת. (אבל לדעתי יש בעיה!!!) התיאורים שלך ושל עוד מגיבה ממש נשמעים לי מוכרים ובאיזשהו מקום זה מקל לדעת שזו תופעה שיש לאחרים. אני לא מספיק יודעת האם הוא משחק הרבה עם ילדים הוא משחק אם הבני דודים אבל הם קטנים יותר ממנו וכשהוא מאבד עניין הוא נוטה להתנתק. אני זוכרת מסיבת יום הולדת שעשו לו, ואחותו שהיא סופר חברתית (5.5) שיחקה עם החברים שלו בעוד הוא התנהל לצד המסיבה.
יש לי שאלת בורות מה זה pdd ואספרגר וכל שאר המונחים? - האמת שנכנסתי לכאן כי המליצו לי מפורום הורים לילדים חולים... ו
על הקישורים בהחלט נבדוק אותם.

אוטיזם זה לא רק איש הגשם

אלא ספקטרום רחב מאד של הפרעות תקשורת על פי רוב על רקע של ויסות חושי. למרות שההבעיה היא ניורולוגית היא מאובחנת בדרך כלל על פי קרטריונם התנהגותיים. אוטיזם מאופין בשלוש קרטריונים מרכזים: איחור או בעיה שפתית (למשל שימוש לא מתאים בשפה או איחור שפתי ניכר), בעיה תקשורת (למשל מעט קשר עין, קריאה של קודים חברתיים וכו), התנהגות חזרתית (מגריה עצמית כמו ניפנוף ידים ועד פגיעה עצמית כמו הטחת ראש בקיר). הספקטרום כולל אוטיזם קשים שאינם מילוליים ונזקקים לעזרה יום יומית. אנשים בתפקוד גבוה, מדברים ומצליחים בדרגות שונות להשתלב בחברה. PDD NOSשמשמעותו פיגור התפתחותי נירחב לא מוגדר. הבחנה שניתנת כאשר יש כמה קריטריונים אוטיסטים בהתנהגות הילד אבל לא מספיק כמו למשל רק שנים מתוך שלושת הקרטריונים. אספרגר, הם ילדים שבדרך כלל אין להם בעיה שפתית או חזרתית אבל יש להם קושי תקשורתי (ולכן הם בדרך כלל מאובחנים בגיל מאוחר יותר). הקשת מאד רחבה ונובעת מרקעים ביולוגים שונים של הבעיה ומכאן השוני בחומרה. מקווה שקצת עזרתי. ענת

כתר שלום סיפור מוכר גם בני

הגיע לנאורולוגית ושיתף פעולה מלאה העינין שהנאורולוגית ילדים מטעם הקופה לא תמיד רואה את מה שנאורולוגים שמתמחים בדבר רואים המלצתי האישית היא לצלם בוידאו את הילד בזמן אמת בלי שהוא יראה כך התהגותו תהיה טבעית [בני למשל לא אוהב שמצלמים אותו אז הסתרתי את המצלמה] את כל את כל הכיוונים שלו אך הוא מיתנתק אך הוא לומד אך הוא מתפקדד ביום יום זה נותן תמונה יותר ברורה לבעלי מקצועה שבת שלום

למעלה