שאלת התייעצות

שאלת התייעצות

הקטן בן 3.9 חמוד מדבר הרבה ואוהב לספר סיפורים הגננת אומרת שלפעמים שהיא שואלת אותו שאלה ליד הילדים(במפגש) הוא מתחיל לספר כל מיני סיפורים ולא לענות על השאלה עצמה אנחנו מכירים את זה מהבית כשנפגשים עם משפחה זה לפעמים קורה לא תמיד ונראה לי שאם אני חושבת טוב לא אצלנו בבית מישהי נתקלה בתופעה? דוגמא שלה לעניין השבוע הוא קם לברך ילדה ליום הולדת סיפר על הבית עלינו על הדובי הקטן שלו ובסוף אמר מזל טוב וישב.....

מה שאת מתארת מאד טבעי

לגיל הזה. לא הבנתי את התגובה של הגננת,היא לא מודעת לזה? וקוריוז שימחיש לך: אתמול היינו בהצגה,תיאטרון בובות עם מפעיל ,הצגה אינטימית שיושבים בה בחצי עיגול מול הבמה. אחד הילדות קמה פתאום,בלי קשר לכלום ואמרה:הייתי אתמול בבית מלון. אנחנו חייכנו. הבן שלך ממש בסדר!

היא ממש לא רואה את זה בסדר

והיא גננת יותר מ20 שנה לדעתי זה חמוד

dipsy1

New member
גם נוהר לפעמים מקשקשת בלי קשר

לשאלה שנשאלה או לנושא השיחה. לפעמים גם איזשהו משהו לא הגיוני או דמיוני שהמציאה. אז גם אצלנו זה קורה... לא נראה לי כסיבה לדאגה... זה בטח עובר להם עם הזמן...

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifגם לי שאלת התייעצות:

בוקר טוב: יש לי קטנה בת 2.5 ילדה מדהימה פיקחית שכייף לדבר איתה וממושמעת. אין לנו משבר גיל 2. הכל עובר נהדר. נוצר הרגל שאני רוצה להפסיק והייתי רוצה רעיונות, טיפים או שיטות: אחרי האמבטיה(אבא), הולכים למיטה, יש ססיפור(אבא), למרות שלפעמים אני, היא מדליקה לעצמה מוסיקה שקטה שיש לה ליד הראש ואז צריך לשבת לידה ...ולתת יד. בימים שהיא נירדמת ב5 דקות אני שמחה ומואשרת,ף אבל לא תמיד זה כך. ועכשיו שקר ופחות יש גינה ופחות מתעייפים, ועדיין בגן יש שנ''צ היא פחות עייפה ופשוט קשה לה להירדם. אז אפשר לשבת לידה חצי שעה ואף 40 דקות....עד עכשיו זה היה לי בסדר, אמרתי שזה זמני, וקיבלתי באהבה. זהו!! עכשיו שאני שלמה שלשינוי ואם אני שלמה ובטוחה זה הזמן....ככה זה תמיד עבד אצלנו...מה לעשות?? חשבתי היום אחרי הגן לדבר איתה על זה, בבית אחרי צהריים ברגוע. ברור שזה לא יקח יום אחד אלא תהליך, אבל מה אוכל להציע במיטה במקום היד?לתת פרס בבוקר?(זה עבד כשהיה משבר קטן בגמילה), רק לדבר על זה? לתת לה לבכות אני לא רוצה. רוצה שתלך לישון בכייף.מה כדאי??

אני מנותנות הידיים כך שאין לי עצה ממשית

אם פרס קטן יעשה את התמריץ אז מצוין. אולי לתת לה בובה /דובון/משהו שאיתו תוכל לישון. בהצלחה

mom2ia

New member
אנחנו סופרים

היא בוחרת מספר מסויים - למשל 16(מה שבחרה אתמול). אני יושבת לידה ומחזיקה לה יד וסופרת לאט ובשקט עד 16. כשמגיעים למספר אני נותנת נשיקה ולטיוף וחיבוק ואומרת לילה טוב וחלומות פז (אם אבא בחו"ל או במילואים אנחנו גם אומרים לילה טוב לאבא ושאנחנו מתגעגעים אליו).

פלגיה

New member
לא הבנתי במה קשה לך

לשבת חצי שעה ולתת לה יד זה דבר קשה? למה?

נושקולה

New member
מה שעבד אצלנו

קודם כל הכנה במהלך כל היום - זה נכון לדעתי לגבי כל שינוי שעושים... "היום בערב, כשתלכי לישון, נראה סיפור ואח"כ אמא תשב לידך קצת (אפשר לספור עד 10 או משהו שיתן לה תחשות זמן) ואח"כ אמא תלך לסלון/ לסדר מטבח / להתקלח. אחרי שאסיים להתארגן אחזור אלייך" אני ממש לא ממליצה להנחית עליה את זה ברגע שהיא במיטה ללא הכנה מוקדמת. אצלינו תוך פעמיים רותם הבין, והיום אחרי הסיפור והנשיקות הוא במיטה עד שהוא נרדם לפעמים הוא קורא לי מבקש שאשב ליד עוד קצת, אז אני יושבת דקה ואז אומרת לו לילה טוב וזהו בהצלחה

למעלה