שאלת התחלפויות

seelinewoman

New member
שאלת התחלפויות

אולי אני נשלטת דמיקולו כי אני שולטת?
כי אני לא אוהבת שאומרים לי מה לעשות,
אבל מצד שני לא אוהבת להידחף לתחת של גבר?
אני רוצה שיזיין אותי חזק כמו שולט,
אבל נמאס לי לקבל פקודות ולהניח למישהו להוביל אותי.
מי שהחליט להחליף צד, למה עשיתם את זה?
האם התובנה הזאת באה עם הזמן?
מה זה בעצם התחלפות?
יש צד אחד חזק יותר וצד אחד חלש יותר?
זה עניין של תקופות?
איך זה קרה אצלכם, כשהחלטתם להתחלף, ואיך גיליתם את זה?

amy3373

New member
קודם כל- יש כל מיני סוגי בדס"מ

על הרצף שבין קינק ל... בואי נאמר- עבדות.

אולי את אוהבת שמזיינים אותך חזק וזהו? אולי את אוהבת שמגשימים לך פנטזיות על פי בחירתך? אולי את אוהבת כאב?

את יכולה לאהוב את כל הדברים האלו ול א לאהוב שיתנו לך פקודות ויובילו אותך, אם בסשן ואם בחיי היום- יום. זו דעתי. אז קודם כל- זה לא אומר שאת נשלטת פחות אמיתית.

לגבי התחלפות- אני ניסיתי כמה וכמה פעמים, מתוך רצון לבדוק את עצמי ואת ההעדפות שלי. אני יכולה לומר לך שכן היו הנאות שהפקתי מכך, אבל בסופו של דבר, הרגיש לי הרבה יותר נכון להיות בצד הנשלט.

ההעדפות שלי בבדס"מ אינן תמיד זהות בתקופות שונות. יש תקופות שאני אוהבת כאב, יש תקופות שלא, יש תקופות שאני יותר "ונילית"... אז כן, דברים משתנים. מה שאני מציעה לך, זה לנסות לשרטט לעצמך ממה את חושבת שתהני כשולטת וממה לא, ואז פשוט לבדוק את זה עם מישהו שסבבה עם זה שאת בשלבי בדיקה.

A לוןA

New member
מורכב

באופן כללי, כמו בכל דבר אחר, אני מאמין שקיים מנעד של שולט/נשלט, וכמו בהרבה תחומים אחרים, יש כאלו ש"נעולים" על צד אחד, והרוב נעים על המנעד, וזה תלוי בהרבה מאוד גורמים, פנימיים, חיצוניים ותלוי אינטראקציה זוגית.
יש הרבה שהם שולטים לגמרי, כאלו ששולטים לגמרי מול מין אחד ונשלטים לגמרי מול האחר, כאלו שמנסים מכאן ומשם וכו' וכו' (אותי הכי מפליאים אלו שמצליחים לבצע את הסוויץ' באותה מערכת יחסים)
נשלטת דמיקולו זו הגדרה מעצבנת. מי החליט? יתכן ואת לא מתאימה למישהו אחד, אבל נהדרת עבור אחר.
הנשלטים (זכרים ונקבות) הכי מעניינים שנתקלתי בהם היו אלו שמלבד האינטראקציה מול השולט שלהם היו אנשים חזקים ושולטים בכל תחום אחר בחייהם, ובאמת הקושי הגדול ביותר שלהם היה- לוותר על השליטה הזו, להרפות, ללכת אל הלא נודע, להיות מובל.

אולי זה גם מה שקורה אצלך.

seelinewoman

New member

טוב, אז שאלה לי:
היו לך רגעי הישלטות?
יש לשולט רגעים שבהם הוא מניח
לנסיבות מסוימות להזרים אותו, להוביל?
אם לא, יש בך איזו התנגדות פנימית להישלטות לרגע, אפילו?

A לוןA

New member
כמו בחיים

אני שה כנוע ותמים בעומדי מול ארון הבגדים, והיא פוקדת עלי- "את זה, ואת זה, ואת ההוא". כי מה לעשות- אותי לימדו שבקרב, נותנים לכל אחד לעשות את מה שהוא הכי טוב בו, והיא- אופנה זה הקטע שלה, ולא ממש שלי. אבל גם שם, כשאני מכניס חולצה למכנס ולא מבין ממש למה זה לא יותר טוב בחוץ- ברור לשנינו מי עומד היכן, וזה מצויין ככה.

כל אדם המנסה לשלוט בחייו (בלי קשר לאוריינטציה המינית-בדסמית שלו) נותן לעיתים לחיים לסחוף אותו, ולעיתים לנסות את המשוטים בהם הוא מצוייד כדי לנווט את עצמו למקום אחר. אי אפשר להיות בשליטה 24/7/365 (ושמעתי שזה גם מאוד לא בריא
).
החוכמה בעניין הזה היא בעיקר המודעות. אם אתה יודע שאתה נסחף, ויודע מתי זה טוב לך ומתי צריך לאחוז במשוט- אז אתה בכיוון הנכון.

ובכלל, אני חושב שהניסיון לקשור בין אישיות בדסמית-מינית-זוגית לתפקוד ביתר תחומי החיים נידון לכישלון. המנהל הבכיר הקשוח והמתוקתק שבערב יורד על 4, או הפקידה הקטנה והצייתנית שאוחזת עכשיו באשכיו הם רק דוגמא אחת לאלו. רק צריך לדעת מתי (ואיך) לשחרר שליטה, ומתי לאחוז בה.

JamesNox

New member
לא ידעתי

שזה כזה יוצא דופן.
טוב, כבר בילדות אמא שלי אמרה שאני מיוחד...

אני גם וגם. דום כלפי חוץ (כלומר כל מי שאינו זוגי שיחיה). וגם קונטרול פריק.
כלפי פנים, חוץ מלילה אחד סוריאליסטי מאד, שאני עוד תוהה אם לכתוב עליו, אני הכי סאבי שיש. צריך להוציא ממני בכח כל דבר אחר.
בתחילת דרכי בbdsm, דוקא הקונטרול-פריקיות שלי היתה מה שקסם לאקס שלי. הןא היה אומר שלא חוכמה לגרום למישהו שהוא צייתן במהותו להכנע לרצונך. האתגר הוא בלקחת את טיפוס הבוס, טיפוס ה״כל העולם על כתפי״, הקונטרול פריק הסופר מאצ׳ו, ולהפוך אותו לכלבלב.

seelinewoman

New member
תגיד, זאת תהיה יומרה מצדי לומר

שלגלות פתאום שאני כבר לא נשלטת, ומעדיפה לשלוט,
זה כמו לצאת מהארון אחרי שנים של סטרייטיות?

JamesNox

New member
זאת לא יוהרה בכלל

אבל אני לא בטוח שזה המונח הנכון.
האם ידעת כל הזמן שאת בעצם שולטת אבל הסתרת את זה מהסביבה כי חששת מהתגובות?

JamesNox

New member
יומרה, יוהרה, מה זה משנה

העיקר שאני מתעקש שאני לא צריך משקפי קריאה.

לא תמיד

החלוקה של שולט-נשלט מתאימה...

אני מכיר אנשים שאוהבים אספקטים מסויימים ב- BDSM (הצלפות, קשירות, השפלות וכו'), אבל לא מתחברים לשולט-נשלט.

ולהיפך...

אני, אגב, מתמסר בקלות, אבל לגמרי לא נשלט, קרי - אני מוכן, אם בא לי, לעשות כל מה שמבקשים ממני, אבל זה לא נוגע בי. זה לא מעורר אותי, או כל דבר אחר. החוויה די משעשעת, אני חייב להגיד, ולחלוטין לא מספקת (לפחות לא למי שמנסה לשלוט בי).

lee05

New member
אני חושבת

שזה
1. תקופות
2. הבן אדם שאיתו

בהיותי נשלטת אני אוהבת בד"כ כשאומרים לי מה לעשות אבל בוודאי שלפעמים הייתי מנסה לכוון את זה לדברים שאני יותר רוצה באותה נקודה (תקראו לזה שליטה מלמטה) וכמובן בצורה מבלי שהוא היה שם לב שאני מכוונת לשם.ובמקום אחר יש את האנשים שמולם אין מצב שאני זזה אפילו מילימטר הצידה ממה שהם רוצים כי זו ההשפעה שלהם עליי, החיבור שלנו.

אז הכל תלוי..אבל בסופו של דבר בכולנו אני מאמינה יש גם וגם פשוט תלוי היכן אנו עומדים על הסרגל

והנה שוב

הניסיון להכניס בני אדם לתוך הגדרות נוקשות נוחל כישלון.

אני מרגישה ששני הצדדים קיימים בי והם יוצאים ממני בטיבעיות אל מול מי שנמצא מולי.
עזבי אותך ממה אחרים, ממה נשלטת אמורה להיות ושאר שטויות אחרות-
תעשי מה שמגניב לך ותמצאי פרטנרים שזה מתחבר להם טוב.

ואייב, אצלינו אומרים-
לא טוב לך? אז TISTEMI!

gidionline80

New member
התחלפות זה סוג של

אופורטוניזם- לא יצא זיון/תשומי/חומוס ציפסלט מתפקיד אחד מנסים תפקיד שני. אמנם מקבל את התופעה אבל ממש לא מבין אותה

סליחה גידי-

בתור אחת שממש לא חסר לה הצעות לכל צד של השוט-
אני חושבת שהתאוריה שלך בעייתית מאוד.
יש אנשים שמוצאים את עצמם רק כשולטים או רק נשלטים בכל אינטראקציה
ויש כאלה שיש להם את שני הצדדים.

gidionline80

New member
קשה

לי לתפוס את זה איך זה לא מכבה אותך להיות בצד אחר
ואיך ברגע אחד הופכים להיות 180 מעלות .
האסוציאציה שתמיד עולה אצלי זה שניים שרבים על מי יצליף/ישלוט קודם
כמו שאמרתי בעבר זה מרגיש לי לא רציני את לא צריכה לקחת את זה אישית או להפגע.

למעלה