שאלת התאמה...

mole116

New member
שאלת התאמה...

אני סטודנט שנה א' למדעי המחשב, אני ממש אבל ממש לא מסתדר עם כל נושא התכנות ואני מוצא את זה ממש קשה. רציתי לדעת אם חוץ ממתכנת יש עוד עבודות בתעשייה שיתאימו לי (עם סיום התואר), או שמה עלי למצוא תחום לימוד אחר?

neko

New member
למרבית השעשוע,

אני מצליח לחשוב רק על בדיקת תוכנה ואלגוריתמיקה. זה משעשע כי בדיקת תוכנה נחשבת התחום הכי נחות שבוגרי מדמ"ח עוסקים בו, ואילו אלגוריתמיקאים הם בד"כ בעלי תואר שני או שלישי (במהלך תואר שני ושלישי בד"כ לא מתכנתים כמעט בכלל). שים לב שהעוסקים בשני התחומים עדיין צריכים להכין איך תוכנה עובדת, ועשויים לתכנת לעיתים בתפקידיהם.

mole116

New member
...

אתה רוצה להגיד לי שכדאי לחפש תחום אחר? כי פרט לתפקידים שציינת אין מה לחפש בתחום ההיי טק ללא תכנות. אבל תואר במדעי המחשב הוא לא בעצם שער לעולם לתחום ההיטק?

neko

New member
זה שער לתחום התוכנה בעולם ההיטק...

יש בהייטק גם מהנדסים, עו"ד, מזכירות, רואי חשבון, מנכ"לים וכו'. אתה צריך קודם כל להחליט מה אתה רוצה לעשות אחרי הלימודים, ואח"כ לבחור את הלימודים שלך בהתאם. שים לב שעם תואר במדמ"ח יהיה לך נק' מוצא טובה לעשות כל דבר שלא דורש השכלה פורמלית אחרת - זה נראה טוב בקור"ח.

ELIELI22

New member
לדעתי אין הרבה דברם קשים .

יש פשוט חורים פערים ודברי שחסרים לך שאם תשלים אותם יהיה לך הרבה יותר קל.

neko

New member
גם ללכת זה קשה, ועובדה שאתה מצליח..

לפעמים צריך להפיל אסימון או שניים ופתאום דברים נראים אחרת. כשהתחלתי תואר שני נבהלתי מכל מיני דברים שמוצאים בתאוריה של מדעי המחשב (כמו ניתוחי סיבוכיות שכוללים LOGLOGLOGN, אי-שיוויונים מוזרים עם 5 פרמטרים וכד'), ואפילו לא רציתי להתעסק בתאוריה בעיקר בגלל זה - אבל בפעם השלישית או הרביעית שרואים את זה, פתאום קולטים שברגע שמבינים מבינים, ואפילו אם זה מאד מסובך - זה בעצם כבר הובן...

ELIELI22

New member
במקרה אני עושה עכשיו סמינר ..

ממדעי המחשב להוראתם, הרבה פעמים הקושי הוא חוסר בכלים , חוסר מקדים שמונע ממך להתקדם , השלם את הפערים שלך , מצא כל דרך לעשות זאת , ואולי לאחר השלמתם הלימודים יראו אחרת לגמרי!! בנה לעצמך תוכנית תקיפה לבעיות שלך , ותקוף אותן אחת אחת .. אני מתקשה ב .. כי ? אני מתקשה ב D כי אני ... אני פותר את בעיה A כך פותר את בעיית חוסר השליטה בB כך .. וכן הלאה וכן הלאה . תראה אני אצרף קובץ של איך אני מתכנן למידה לבחינה ותאמין לי זה עובד!

mole116

New member
חתיכת מסמך...

מצחיק אבל אני בדיוק עכשיו לומד מונחי עצמים.... תראה אחת הבעיות הרציניות אצלנו בפקולטה היא שלא נותנים לנו את הכלים להצליח(את רוב החומר אנחנו לומדים לבד ממש כמו באוניברסיטה הפתוחה) וזה דבר שנורא מקשה עלי

גיל14

New member
למה אתה אומר שלא נותנים כלים?

אני גם עושה מבוא לתכנות מונחה עצבים, ואני לא חושב שנתנו לנו משהו שאי אפשר לפתור אותו עם מה שראו בכיתה...

mole116

New member
אני לא מדבר על התכנות...

אני מדבר על שאר הקוסים (כל הקורסים במטמתיקה)

גיל14

New member
גם בכל קורסי המתמטיקה

לא היו תרגילים שלא היית יכול לפתור עם הכלים שלומדים בכיתה.

למעלה