שאלת השכרת נכס

gali49

New member
שאלת השכרת נכס

אני משכירה נכס והדייר אמור לשלם לי ב1 לחודש עבור 3 חודשים. הוא מתקשר אליי עכשיו שיש לו בעיה והוא יוכל לשלם רק ב13 לחודש. כיוון שיש שביתה בחו"ל בבנק שלו איזה סיפור מה עושים אמרתי לו שזה לא מקובל ויצטרך לשלם קנס על אי תשלום בזמן

gali49

New member
אמרתי לו שזה לא מקובל עליי

ועליו לשלם בזמן, והוספתי שאם לא ישלם בזמן יהיה עליו לשלם ריבית של 100 $ ליום בנוסף לככך למזלי יש לי ערבות בנקאית

מה שקובע זה מה שכתוב בחוזה

ולא זה שאת אמרת שיצטרך לשלם 100 $ ליום. אני בטוח שהחוזה לא אומר שעיכוב בתשלום שכ"ד גורר קנס של 100 $ ליום , סביר יותר להניח שהוא קובע קנס של 100 $ ליום אם הדירה לא תפונה בתום תקופת השכירות, ואילו עיכוב בתשלום שכ"ד (עד לגבול מסוים ושבועיים הם אולי בתוך הגבול, בדקי בחוזה) יגרור ריבית בשיעור ריבית פיגורים בבנק (או משהו בסגנון הזה, אבל בטח לא 100 $ ליום). מעבר לכל זה, אני מציע לך לחשוב פעמיים לפני שאת יורה בכל התותחים, הבטחונות שיש לך מיועדים למקרים קיצוניים של שוכרים שלא משלמים תקופה ארוכה (חודשים) ולא לעיכוב של שבועיים. איך הייתה ההסטוריה שלך עם השוכר הזה עד כה? אם עד עכשיו הוא שילם בזמן ואם גם יעמוד בדיבורו ואכן ישלם כעבור שבועיים לא הייתי מציע לך להפעיל ערבויות ולהתמודד משפטית כי מורווחת בודאי לא תצאי מזה.

gali49

New member
הענין שהייתי יותר מדי נחמדה איתו

וכשצריך לשלם שכ"ד בתאריך מסויים חייבים לעמוד בזה. ולא לספר סיפורים הוא כבר שיקר לי שקר שיש שביתה בבנק בחו"ל התקשרתי היום לשגרירות של אותה מדינה. ולא דובים ולא יער. זה לא סתם דירה השכר דירה הוא הוצאות שגוררות הוצאות אחרות לדירה עצמה. לכן אמרתי לו במפורש שאם הוא לא ישלם בזמן זה הפרת חוזה שיכולה לגרור דברים אחרים. בינתיים הצק בידי וגם הערבות בנקאית. וזה כבר הפעם השניה שהוא משחק עם ימי התשלום. בתשלום הקודם הוא גם כן התקשר אליי לספר לי איזה לוקש. לכן אני רותחת

תרתחי ... ותרגעי ...

הנזקים שהוא יכול לגרום לך (למרות הבטחונות) גבוהים בהרבה מאלו שאת יכולה לגרום לו ... רק תחשבי מה תעשי אם הוא יפסיק לחלוטין לשלם ויסרב לפנות את הדירה (סיפור שעלול להגרר 2-3 שנים בבתי משפט) - עדיף לנסות בדרכי נועם.

gali49

New member
אז מה אתם מציעים לעשות?

חשבתי לומר לו שאני נותנת לו עד ה-5 לחודש ואח"כ אני מפקידה את הצק. הצק אצלי ביד. ובמידה וצק יחזור אני רואה זו כהפרת חוזה והוא יקבל מכתב מעורך הדין שלי.

תעשי את השיקולים שלך ...

לא כל אחד חושש לקבל מכתב מהעו"ד שלך ... יש כאלה אשר אפילו ישמחו לקבל נייר שיוכלו לנדב בו את ה ... אנו לא מכירים את הנפשות הפועלות ולא את פרטי המקרה - אבל אם יש לך עו"ד למה שלא תתיעצי איתו? מכל מקום המלצתי להשתדל לפתור את הבעיה בדרכי נועם - הלא אם אין לו כיסוי לשיק כלום לא יעזור לך ולא משנה בכלל מה תעשי.

gali49

New member
בתודה על כל ההצעות למינהם

האיום שאפנה לעו"ד שלי עזר, יש עדיין אנשים במדינה הזאת שמפחדים מעו"ד עובדה שהאיום עזר והוא התקשר לומר לי שהוא ישלם את הסכום שהוא חייב.במועד, לכן טיפה אסרטיביות אף פעם לא מזיקה .

למעלה