טוב בא לי גם לחפור וכאלה
נראה מה ייצא מזה. אממ. איפה הייתי אם לא הייתי מגלה את טורי. אז סביר להניח שהייתי ממשיכה בהיכרותי עם עולם הרוק המתקדם והפסיכדאלי והקלאסי והלא-יודעת-מה, מה שעשיתי בכל מקרה. וכשחברה שלי אמרה לי שהיא בחרה בי כדמות לריקוד שלה בשיעור קומפוזיציה, היא לא הייתה בוחרת בסיילנט כשיר לעשות עליו את הריקוד. וסביר להניח שהייתי שמה דיסקים אחרים בדיסקמן שלי כשהייתי הולכת לשיעור חליל או לבי"ס, ובמחברות שלי לא היו ציטוטים כאלה או ציורים של נעלי בלט, או ציורים בכלל, כי לא הייתי מציירת את זה, כי הייתי מציירת אחרת, משהו אחר היה מוציא ממני את הציור והוא היה שונה (אם בכלל, אולי פשוט הייתי מוותרת על כל העניין הזה, מדשדשת ברישומים מעוותים ושוברת את העפרונות כי לא רציתי לנסות, כי לא היה מה שידרבן אותי) . ולא היו לי ציטוטים שלה חרוטים בתוך הצבע, כשהייתי הורסת את הציור ההוא, וצובעת את כולו בשחור, לא הייתי מעבירה שעתיים שלמות בלחרוט פנימה לתוך הצבע אות אחרי אות I can't reach you שוב ושוב ושוב, ולא הייתי מעבירה את הלילות שלי בלהקשיב לה ולא היה שם מישהו שהייתי רצה אליו ושהיה לוחש לי באוזן את כל המילים האלה, היו מילים אחרות אולי, או שלא היו מילים בכלל, אבל זה לא היה זה. סביר להניח שגם החברים שלי לא היו שומעים את השם הזה ממני, אולי הם היו מגיעים אליה לבד, ואולי לא. מן הסתם גם לא הייתי מנהלת פה, גל ואני לא היינו מעבירות לילות יוטיוב, ולא מצטטות אחת לשניה ציטוטים חותכים (ומעבר לזה). אני משערת שבקורס בצבא, הייתי מוצאת מוזיקה אחרת להתנחם בה, לא הייתי שרה עם חברה שלי טורי בריצות שלנו מסביב לבה"ד, לא הייתי קונה את אנדר דה פינק ומעבירה איתו כלכך הרבה לילות גשומים, אולי היה אלבום אחר, ואולי לא. כשהייתי מדברת איתו, לא הייתי מזכירה את טורי, כשהשתחררתי לא הייתי מדפיסה את התווים של Blood Roses, החתימה שלי במייל לא הייתה מלאה בשורות לבנות של got to stop spinning, אולי היו שורות אחרות בלבן, ואולי לא. הייתי מכירה את אנג'וי דה סיילנס, את פיימוס בלו ריינקואט, את א קייס אוב יו, את אנג'י רק בביצועים המקוריים שלהם, לא הייתי קופצת מאושר אם במקרה היה שיר שלה ברדיו, כי לא הייתי מזהה. אולי גם לא היית ירוצה לנגן על פסנתר כלכך, זה לא היה בוער בי. גם לא הייתי הולכת להופעה, כי לא הייתי מבינה על מה המהומה, אולי הייתי רואה פרסומים וצוחקת על הטעם האופנתי הקלוקל של החבובה. זה היה סתם עוד מוצאי שבת רגיל, סתם עוד יום שבת רגיל, בעצם, הייתי מסיימת את הארי פוטר קצת יותר מהר, ואח"כ שוב הכל היה רגיל, לא היפר ונטילציה, לא שינויים, או שאולי כן, אבל אחרים לגמרי, לא מאותו המקום. אני חושבת שבעיקר, לא היה שם את הדבר הזה, שילווה אותי לאורך כל הדרך, תמיד, תמיד, שאני יכולה לסמוך עליו, שאני יודעת שיידע לנסח כלכך נכון וכלכך מדויק את מה שאני מרגישה, גם במוזיקה וגם במילים, שלא היה משהו שיניע אותי למצוא את האומץ, לחפש משהו מאוד פנימי שייתן לי לצמוח, שייתן לי כוח, שלא היה שם את מה שידרבן אותי להיות כמוהו במקומות האלה של יצירה ושל חשיפה, אולי הייתי עדיין מסתירה ציורים שלי בגליונות נייר לבנים, שומרת אותם מכוסים היטב כדי שאף אחד לא יוכל לראות מה הוצאתי, גם לא אני. מצד שני, אולי גם לא הייתי מוציאה את זה בכלל, לא הייתי נאבקת כלכך כדי למצוא אתגרים.