שאלת השאלות

orenmary

New member
שאלת השאלות

היי חברים אני נבחנתי ביולי וקבלתי(למדתי בקידום) 664,כאשר בכמותי 146,מילולי122,אנגלית 108. יש לי בגרות 110 ואני רוצה להתקבל לרפואה. נרשמתי לפסיכו של אפריל ואני מתכוון ללמוד לבד,אני צריך להוציא ציון מינימלי 730,בכמותי אין לי מה לשפר,במילולי אמרו לי להשיג ספרים של יואל גבע לעבוד חזק+אוצר מילים. הבעיה האמיתי היא באנגלית,איך אני משפר את האנגלית(לפחות ב30 נקודות?)והאם ניתן לעשות זאת בארבעה חודשים?? עוד שאלה האם כדאי(למי שעשה בלבד!)לעשות בקידום מועדון 700?

PinkyRaSta

New member
שיפור אנגלית ../images/Emo210.gif

כמו שנאמר פה כבר הרבה, אני פשוט חוזרת + לקרוא ספר/ים באנגלית, רצוי ספר שכבר קראת בעברית ו/או ראית סרט עליו, שיהיה לך יותר קל להבין. + לקרוא מאמרים באנגלית, אפשר למצוא באינטרנט, תחפש אפילו על נושאים שמעניינים אותך ויהיה לך יותר קל להתחבר אליהם. + לראות סדרות/סרטים באנגלית ללא כתוביות, להסתיר אותן או להוריד אם ישנה אפשרות כזו דרך הממיר/ הטלוויזיה + ללמוד אוצר מילים, ניבים וצירופי מילים. תלמד גם כמובן את ההטיות השונות של המילים, סיומות מסויימות מה הן אומרות וכו'.. + וכמובן לתרגל לתרגל ולתרגל את התרגילים השונים, בהתחלה ללא זמן, לתת לעצמך להתרגל, ובצמוד יותר למועד הבחינה לתרגל עם זמן וכמה שיותר. ובטח שאפשר לשפר אנגלית <ויותר מזה> ב4 חודשים. רק צריך לתת גז ולא תאמין איך תתקדם ותשתפר.

leMon sQueezer

New member
אצלי-

עשיתי פסיכומטרי ראשון אחרי קורס באנקורי שם חוץ מהסברים ותרגולים לא נתנו יותר מדי שיטות לשיפור הרמה באנגלית. עכשיו אני ניגשת לפסיכומטרי שני לאחר קורס ביואל גבע, שם המליצו (יותר נכון חייבו) קריאת ספר באנגלית ולמידת אוצר מילים ע"י כרטיסיות כמו בעברית. ואני חייבת להגיד שהרמה שלי באנגלית הפסיכומטרית עלתה פלאים. קצב הקריאה השתפר ואוצר המילים. אם תעשה את זה (בהנחה שאתה לא קורא בדר"כ ספרים באנגלית ושהאוצר שלך לא מושלם) זה בטוח יעזור לך!

נועם m

New member
לקרוא, לקרוא

ושוב לקרוא. גם סרטים יכולים לעזור, אבל הקריאה לפני תשפר לך גם את המהירות, ולא רק את אוצר המילים.

omath

New member
אני חושב שאת הידע שלי באנגלית היה

לי יותר קל להשיג מסרטים של דיסקברי, נטיונל וכו' כי השפה שם גבוהה ואיכותית כך שאם את לא אוהבת לקרוא ספרים , כמוני (לא קראתי אפילו אחד מאותו יום שנולדתי-והסתדרתי בחיים) ורוצה להשיג ציון טוב באנגלית , סרטים יכולים לעזור ובמיוחד הערוצים שאמרתי וגם כמובן אין על המילון של יואל גבע באנגלית+כמובן הרבה תרגול.

ohad60

New member
לגבי קידום 700

הקורס הוא רציני ביותר ומקיף המון המון חומר ותרגול מאחר ולא מתעכבים כמעט... אבל החומר הוא רק חומר של קידום, ואני אישית שיפרתי יותר כשלמדתי לבד עם חומר מכמה מכונים (בעיקר יואל גבע) ועם המון דגש על הנקודות החלשות שלי. למרות שכשלמדתי לבד למדתי פחות, כי אין "מסגרת", עדיין הגעתי למבחן מוכן הרבה יותר והתוצאה בהתאם.

harbor

New member
קריאה + שינון מילים

לדעתי זאת הדרך הטובה ביותר

טיפ

תקראי כתבות ומאמרים באנגלית באינטרנט כמו שכבר אמרו. אבל חוץ מזה, בשביל לשנן מילים, חוץ מהמילונים של המכונים, אני עשיתי לעצמי טבלת אקסל ובה גם המילים שאני עדיין לא זוכר בעברית וכך גם באנגלית. כל פעם שאני נתקל במילה שאני לא מכיר אני מייד מעתיק אותה ומכניס אותה לטבלה, כדי שאני אעבוד אח"כ על השינון שלה.

NesiZ 19

New member
"קשור חמור לעץ, הוא יוציא 140+

באנגלית"{התנאי, שיחרוש, כמובן}. החלק האנגלית בפסיכומטרי הוא פרק מתנה, במיוחד לאנשים כמוך עם יכולות קוגנטיביות מעל הממוצע(יש לך 110 בבגרויות ו146 בכמותי). צריך פשוט, ללמוד. להטמיע את השפה. לחיות אותה. בין אם זה במגזינים, בין אם זה דרך תרגול מרובה, בין אם זה דרך סרטים. העיקר-להחשף לאנגלית. בדרך כלל-הבעיה מבחינת השיפור היא פסיכולוגית. מטבענו קשה לנו להתחבר לדברים חדשים, לא כן שכן שפה שנייה או אפילו שלישית ורביעית שבדרך כלל גורמות לנו לרתיעה ולאיבוד מוטיבציה. הדגש הוא על ההיבט הפסיכולוגי-אתה תראה שעם הזמן, ולא צריך המון זמן(!), אתה תתרגל לשפה, ואפילו תהנה מהלימוד שלה. אני שיפרתי תוך חמישה חודשים מאיזור של ה100 ל146. זה אפשרי.

ohad60

New member
בדיוק שמעתי את הביטוי הזה השבוע../images/Emo6.gif

רק בסגנון של "..גם אם תקשור חמור לשער של סאקלר, אחרי 7 שנים..."

למעלה