שאלת השאלות

yanivek

New member
שאלת השאלות

היי, אני מתלבט האם לקנות מחשב נייד (אפילו סגור על דגם), אבל כשאני חושב על זה ממש ברצינות, אני לא חושב שמחשב נייד הוא עניין חיוני. לימודים? חיים? שופוני? למה, באמת, צריך מחשב נייד? אני חושב כבר יומיים, האם יש הצדקה להוציא 6000 שקל על משהו כזה? האם מאז שקניתם נייד, התחלתם לעשות דברים שלא עשיתם עם נייח? האם מחשב נייד הוא מצרך הכרחי ללימודים או שהלימודים הם סתם סיבה? מה הערך המוסף שמקבלים כשיש נייד, ששווה את ההשקעה?

senseBOP

New member
נייד מאפשר לך הרבה דברים...

הכל תלוי בך. - אתה יכול לקחת אותו איתך לשיעורים ולכתוב בו ישר את הסיכומים, במקום לשכתב אותם מאוחר יותר בבית. - אתה יכול להשתמש בו בכדי להקליט הרצאות. - אתה יכול לקחת אותו איתך על הרכבת וסיים כמה מטלות בדרך הביתה/ללימודים. - אתה יכול לקחת אותו איתך לסלון או לחדר שינה במקום לשבת ליד שולחן כל היום, ולעבוד ביתר נוחות. יש עוד אלף ואחד שימושים ויתרונות לנייד. יש כמובן גם חסרונות כגון: - אתה עלול למצוא את עצמך מבלה יותר זמן מולו, צופה בסרטים, או גולש ברשת. - אתה תצטרך לסחוב איתך עוד 2-3 קילו לכל מקום שתלך. וכו' וכו'. זה לשיקולך כמה אתה תוכל לשלוט על עצמך לכשיהיה לך נייד, ואילו שימושים תעשה בו.

senseBOP

New member
בגדולף צריך מיקרופון, ותוכנה.

רוב המרצים מאפשרים לך להניח את הנייד לידם בזמן ההרצאה, בכדי להקליט אותם. כל מה שאת צריכה זה מיקרופון איכותי ותוכנה טובה להקלטה. במידה והמרצה לא מאשר, את יכולה להשתמש במצלמת אינטרנט בכדי לצלם את ההרצאה. בכל מקרה, את צריכה להיות קרובה כמה שיותר למרצה, מה שאומר שתאלצי לשבת במרכז השורה הרשונה. :) יש עשרות תוכנות שמאפשרות לך להקליט פרקי זמן ארוכים בלי לשחוט את המקום הפנוי בכונן. יש כאלה שאף משפרות את איכות השמע תוך כדי הקלטה, וכאלה שמקטלגות את ההקלטות לפי תאריכים, ומאפשרות לך להוסיף הערות לצד האודיו. אין לי תוכנות להמליץ לך, כי אני לא מתעסק בזה, אבל אני יודע בוודאות שקיימות תוכנות כאלה, משיוטיי ברשת.

:) מגניב

זה דבר שאני די זקוקה לו, כבר חשבתי אפילו לקנות נגן MP3 עם אופציה של הקלטה, אבל בגלל שאני רוצה משהו ממש ממש איכותי וזה עולה די הרבה, אני שמחה לשמוע שיש אופציות אחרות. תודה על המידע. אני אחפש פורום שמבינים בזה:)

Ixion

New member
די הרבה פלאפונים (מהמתקדמים יותר)

נותנים לך לעשות את זה ביתר קלות..

Ixion

New member
אם היה לו חריץ הרחבה, יכלת

אולי להתקין תוכנה שתתן לך להקליט כמה שאת רוצה...... בכל אופן, כשתחליטי להחליף מכשיר, דברי איתי (אני גם בפורום סלולר).

אין מצב שאחליף בעתיד הקרוב

בדיוק לפני שנה קניתי את הפלאפון הזה, אחרי חודש וחצי מישהי באוטובוס כייסה לי אותו... אז קניתי את אותו פלאפון שוב. כל אחד עלה בסביבות 1500 ש"ח, ביחד זה יוצא 3000 ש"ח... לבינתיים אני עוד לא מלייאנית להחליף כל דקה :-\

Ixion

New member
וכאן אני נכנס לתמונה ../images/Emo13.gif

יש אלטרנטיבות לקניית מכשירים. למשל, נוקיה 6230 שעולה באורנג' קרוב ל3000 שקל (ממזרים!), עולה בחנות 1400 שקלים. ומדובר באחד המכשירים הכי מתקדמים (ומוצלחים) שיש לדור 2.5 להציע! לא רק זה, בחנויות אחרות יש גם מבחר הרבה יותר גדול.. אני כבר מזמן הפסקתי ללכת אחרי החברות הסלולריות האלה... שודדים אותך על בליינד!

נוקיה 6230 הוא מדהים ../images/Emo99.gif

לא הבנתי, האם עדיין יש את האחריות של היצרן על המכשיר? האם כשיהיו תקלות אורנג' יתקנו לי אותו? (חוץ מזה, שבטח אין פריסת תשלומים נוחה כמו באורנג'). בכלל, כל החנויות נראות לי חאפריות, כך שאני מפחדת להסתכן.

Ixion

New member
טוב אז ככה:

זה קצת לא המקום, אבל נעשה את זה זריז: כשמשהו קורה למכשיר שלך, את פשוט הולכת לחנות, והם שולחים את זה ליורוקום. כשהאחריות של השנה תגמר, אפשר לחדש או לא לחדש (אבל תיקונים יעלו יותר). אם גונבים - לא נורא, זה היה רק 1400 שקלים (בניגוד לאורנג' ששם את ממשיכה לשלם על המכשיר, ואם את רוצה חלופי את שורפת עוד 600-800 שקלים). יש חנויות שהן ממש לא חאפריות. www.gomobile.com - ויש עוד.

Y. Welis

New member
כדאי לחכות להתחלת הייבוא העצמאי

של הסלולאריים. סביר שיהיה זול יותר. מדהים שהיה צריך לחכות 10 שנים עד שזה קרה.

senseBOP

New member
אני קניתי את ה-6600

במאה דולר לפני שנה ומשהו, בניו יורק. קניתי אותו שם עם תוכנית, אבל גם אם הייתי מבטל אותה לפני הזמן, ומשלם את הכנס של ה-180 דולר זה עדיין היה יוצא הרבבבבבההההה יותר זול ממה שאורנג' מוכרים אותו (גם משהו כמו 3000 שקל). אין, אין על ניו יורק! :)

idogreen

New member
תוכנות

התוכנה הפשוטה ביותר, מגיעה יחד עם WINDOWS ונמצאת בעזרים (sound recorder). ומכאן יש אינספור תוכנות יותר מקצועיות עד ה"רצינית" מכולם Adobe Audition, שאיתה עבדתי כעורך סאונד. בקשר לישיבה, לא חייבים לספור את השעות שיש למרצה באף, פשוט לשחק עם הרגישות של המיקרופון. ובהצלחה בלימודים (גם אני מתחיל ממחר....)

idogreen

New member
כמובן

שזו התוכנה הכי בסיסית שיש. עלולים לצאת לך קבצים גדולים, תנסי ותראי. בקשר לרגישות כמובן לשחק עם האפשרות דרך הרמקול שליד השעון ולהחליף באפשרויות להקלטה, ואז להרים את ה MIC.

senseBOP

New member
חשוב מאוד להשתמש במיקרופון חיצוני

ולא בזה של הנייד, כי הוא קולט את כל הרעשים של הנייד (כונן קשיח, כנון תקליטורים, וכו'). אם היה לך פלאפון עם BlueTooth זה היה הכי אידאלי. היית שמה רק את הפלאפון ליד המרצה, ושולחת את הקול ישירות לנייד. והרי לך מיקרופון אלחוטי משלך. :) אני ממליץ לך לא להשתמש בתוכנה המגיעה עם ווינדוס. זו תוכנה שלא מכווצת טוב את הקול, וקובץ של שעה יתפוס לך כמה מאוד MB על ה-HD. אני ממליץ לך לעשות חיפוש קצרצר, ולמצוא איזושהי תוכנה שתעשה את העבודה יותר ביעילות. אולי עידו יוכל להמליץ לך על תוכנה טובה. משהו כמו CoolEdit יכול לעבוד בשבילך גם.

תודה על ההסברים

אתם באמת פורום נחמד! עידו, אתה נקרא אל הדגל... אולי תמצא לי תוכנה שתופסת מינימום מקום? הHD שלי עמוס מספיק בשטויות אחרות...

למעלה