שאלת השאלות

bralon1

Member
שאלת השאלות

היש שאלה שתשובה אליה תגרום לכך שנפסיק לשאול עוד? (בבקשה לאנשים שאוהבים לצחוק אני לא מתכוון שאלות כמו מתי האנושות תיכחד ואח"כ נדע מתי נפסיק לשאול שאלות).

conatus

New member
Nn23

אני סבור שכן. תאמר לי מה עינייך רואות ביקום מלבד חומר. ומלבד זאת האם ביכולתך לציין דבר מה הקיים ביקום שאינו חומר ?

כמה דוגמאות !

דמיון , רוחניות , ערכים, מצפון ! ועוד ועוד ועוד....... חומר למחשבה !

conatus

New member
שיעור קל בלשון עברית לאלברט

דימיון, רוחניות, ערכים ומצפון הם כולם שמות עצם מופשטים (כידוע שמות העצם מתחלקים לשלוש קבוצות עיקריות שהן: שמות המציינים חומר, שמות המציינים שמות פרטיים ושמות המציינים את המופשט) וככאלה הם פרי יצירת האדם בלבד (ישויות שבתבונה), אפשר לומר "תלויי אדם" כלומר אין אדם אין אותם. אינני יודע אם צריך אני להיכנס לתוך הפעולות החשמליות והכימיות של מוחנו על מנת להראות שבסופו של דבר מדובר בריאקציה של חומר, או להסתפק בלומר שהאדם הוא כולו חומר ולפיכך שמות העצם המופשטים גם הם חומר בסופו של דבר.

capit

New member
הכל ולא כלום

אז גם השאלה מה מקור החומר היא חומר...? ומכן נובע שהמקור -הוא חומר?? ואם ה-כ-ל חומר (כולל התודעה כפי שאתה מציין) אז שום דבר לא חומר כי אין שום דבר שיבדיל אותו ממשהו אחר -אז אם הכל וכלום זה חומר (או לצורך העניין ניקרא להכל הזה X) אז אנחנו רשאים לעשות תת הבדלות בתוך הX הזה ולחלק אותו למה שאנחנו מכנים כ-חומר ו-רוח ושתי הדברים יהיו שוב ניבדלים (עבור תודעה חושבת לפחות תשהיא עצמה ה-X החובק כל) צרוף מקרים שאתם מדברים על זה כי רק אתמול לא נירדמתי בגלל השאלה הזאת (אין ספק אני צריך עזרה...) אבל אם יש למישהו עוד דעה אני אשמח לשמוע

"חומר טוב" אכן אמור להדיר שינה.....

מעניך ! אולם למען הסר ספק, התיעצתי עם הפסיכיאטר שלי. ולדבריו אתה אכן זקוק לעזרה !

capit

New member
התייעצתי עם הנגר שלי

והוא רוצה את הבדיחות שלו בחזרה

אני הבנתי .......

שהתייחסת למשפט שלך "(אין ספק אני צריך עזרה...)" בהומור. ולכן עניתי כפי שעניתי. ולכן לא נראה לי שיש מקום להפגע מדבריי .

טודה אבור השיאור !

אני חייב לקצר בתשובה שלי אליך וכל זאת בעקבות המסר המלומד שלך אשר באופן בלתי צפוי כלל, עזר לי לפתור את כל קשיי החומריים עלי אדמות . היות שדבריך פקחו את עיני להבין שאין אני צריך כלל להשקיע מאמצים בהשגת מטרות חומריות המאפשרות לי לקיים את עצמי. ולכן התחלתי מיד במלאכה, ודמיינתי לי ארוחת בוקר מעולה. מיותר לציין שאכן ברגע שדמיינתי ארוחה זו(באורח חומרי משהו) מיד הופיע זו על השולחן במלוא הדרה! וכדי להוסיף אוירה כלשהי לאירוע ,לא היה מנוס מלדמיין אי אילו אביזרים דקורטיביים. וכדי להשלים את התמונה סופית, הוספתי בדמיוני מלצרית נאה וזריזה שהופיעה במהירות האור כדי לשרת אותי. כמו כן ניגשתי למחסן וניגבתי את האבק שהצטבר על הארגזים העמוסים לעייפה בערכים מערכים שונים שאני מאמין בהם. אני חייב להודות שכלל לא הייתי מודע לקיומם החומרי. אולם ברגעים אלה ממש אני עסוק באריזה ומשלוח של ערכים אלה לכל דיכפין. אולם היות שהמצפון הינו חומר נזיל משהו, שומא עלי לצקת אותו בזהירות לתוך צנצנות מהודרות (שגם הן פרי דמיוני המפותח כמובן) ולשלוח לכל אותן בריות שלצערנו חומר זה חסר בגופן. ברגעים אלה ממש, אני עסוק מאד. היות שאני מעלה בדמיוני מטילי זהב, יהלומים, ושלל אבנים יקרות . כמובן שהמלאכה מרובה ועלי להתאמץ ולדמיין מקום ראוי לאכסן את כל הכבודה הזו! וכל זאת כמובן הודות למסר המלומד שלך אשר פקח את עיני לעתיד חומרי חדש. וכדי להסיר כל ספק אפשרי! הריני מתנצל מעומק הלב באם מסר זה שלי פגע בך פגיעה כלשהי, היות שלא זאת היית כוונתי כלל! ואם אכן נפגעת, הריני לוקח את דבריי בחזרה, ומשליך אותם לכל הרוחות !!! כל זאת בתקווה שאכן הבנת את כוונתי!!! כל טוב!

November rain

New member
התשובה לקיום כבר ישנה - 46.

השאלה לתשובה הזאת תחסוך מאיתנו כל שאלה אחרת :)

ל נ צ ח

New member
בהחלט לא!!גם בגיהינום נשאל בזעקות

את עצמינו: גוואלט!!!אלוהים!!! מתי כבר תשים הקץ לייסורים הנוראייים שלנו?

lmatan1

New member
לדעתי אפשר לפסוק דין ../images/Emo28.gifעל ים כנר

אנחנו דור מזויין,,,,,,,,,,,,,,לא לא לא מה אתה מתייסר אני לא יכול לשים קץ ליסורים שלך אני יכול לשים קץ ליסורים שלי ממך.

למעלה